Rıhtım Kamarası

Merhabalar hocam. Sınava 2022’de 3.kez gireceğim sayısal olarak.

TYT deneme ağırlıklı gidiyor, yanlışlar için ekstra konu ya da soru çözümü yapıyorum. Herhangi bir soru bankasının tamamını bitirmektense iyi kısımlarını bitirmek yeterli olacaktır. Bana kalırsa ötesi gereksiz. Çünkü herhangi bir gelişme sağlamaktansa sırf bir kitabı tatmin olmak için bitirmek gibi geliyor bana. O kadar süre harcamaktansa yerine deneme daha mantıklı. Elbette az da olsa faydası olur ama o kadar harcanan zamana değer mi tartışılır. AYT’İ çalışan herkes yapabilirken 2 saatte TYT’İ herkes doğru düzgün yapamıyor.

AYT içinse yine 2-3 günde bir matematik alan denemesi atılabilir. Zibilyon tane olduğu için şimdiden başlasanız sınavdan sonraya bile yeter derim. Geometri’ i sağlam tutmak gerek. Genelde analitikten zorluyorlar. Fen kısmı içinse kafanızda soruyu basitleştirmeye çalışın. Kavramlara ve bunların ilişkisine dikkat ederseniz pek sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum
Elbet hocam bunlar benim şahsi görüşlerim. En iyisi siz kendinizce bir cevap çıkarıp kendinize en verimli yolu bulun derim.

Konularda YouTube’dan çalışıyorum genelde. Kaynak olarak Orijinal 345 3d ve Apotemi fasikülleri mat için ilk önerilerim. Fizik için Nihat Bilgin güzel bir kaynak her ne kadar orta üst arası olsa da en beğendiğim kaynaklardan . Kimya için Aydın Biyoloji için Limit önerebilirim. Bu iki dersi ara ara çalışmak yeterli. . ÖSYM şu ana kadar zorlamadı bu ikisini.

Unutmadan sınava fazla anlam yüklemeden o sınav anında mentalitenizi korumak ilk yapacağınız şey olsun yoksa 120 net yapan adam bile 70’i zor geçer. Baya söz kalabalığı yaptım. Umarım faydalı olur.

Bunları sınava 3.kez giren birinin demesi tuhaf oldu ama geç akıllandık işte :sweat_smile:

3 Beğeni

@Seldon Tyt ve Ayt matematiği bir götürmek (en azından belli başlı konular için, fonksiyonlar, polinomlar, mutlak değer vs. vs.) mantıklı geliyor bana da ve ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Ayt için dediklerinizi katılıyorum, çünkü Ayt’de biliyorsan yaparsın, bilmiyorsan hayır. Ama Tyt’de konuyu bilmenize rağmen öyle değişik soru soruyorlar ki kalem bile oynatamıyorsunuz. Günde kaç saat çalışıyorum sorusuna gelirsek, haftaiçi sabahları okula gidiyorum ve alan derslerim dışındaki derslerin öğretmenleri bizi çalışmamız için serbest bırakıyor. O zamanlarımı iyi doldurmaya çalışıyorum. Eve geldiğimde ise biraz dinlendikten sonra çalışmayı deniyorum. Haftaiçi 3 gün de dershanem var, 19.00 civarı dersten çıkıp eve geliyorum. Çalışmaya halim kalırsa, genelde kalmıyor, çalışmayı deniyorum. Haftasonları da aynı şekilde dershanem var ve öğlen bitiyor. Eve gelip derse oturuyorum. Kaç saat olduğunu belirtemeyeceğim sanırsam :smiley:

1 Beğeni

@DEO Tyt denemelerinin çoğuna dershanemde giriyorum, şimdiye kadar tek başıma hiç deneme çözmedim. Eksik konuları hallettikten sonra deneme çözmek soru bankası çözmekten çok daha mantıklı geliyor. Ama tabii eksik konularım hala devam ediyor. Ayt denemeleri için de aynı şeyi söyleyebilirim fakat benim henüz görmemiş olduğum birçok konu var (türev, integral, limit, modern fizik, organik kimya vs.), zaten bu konulara da biraz zaman var. Konuları iyice hallettikten sonra denemeler yine en mantıklısı olacaktır. Sayısal derslerinin arasında en kötü olduğum şey maalesef geometri. Ama komiktir ki analitik geometriyi bunun dışında tutuyorum, yapabiliyorum ve çözmesi eğlenceli geliyor. Geometriye daha fazla ağırlık vermem gerekiyor. Fen bilimleriyle pek bir sorunum olduğu söylenemez zaten, o yüzden onları seviyorum. Kimya için ben de kesinlikle Aydın öneriyorum, Bilgi Sarmal’ı da öneririm. Fizik için Aydın çok gereksiz zor diyorlar, o yüzden onu bilemiyorum. Biyoloji için Palme kullanıyorum. Matematik, 345, Bilgi Sarmal gibi bilindik yayınları kullanıyorum.

Yok hocam, estağfurullah. Geç olsun güç olmasın :smiley:

1 Beğeni

Bende çalışıyorum ama daha yeni başlayabildim. Sayısaldan gireceğim için 9 ayda yetişir mi korkusu var biraz. Ben uniyi bırakıp tekrar sınava gireceğim ve derslere dair temelim filan pek kalmadığı için biraz tırsıyorum ama 9 ayda ne olursa artık.

5 Beğeni

Bence fena bir süre değil ve halledilebilir olduğunu düşünüyorum. Sizin için tek sorun belki de o eski ders çalışma temposuna ayak uyduramamak olabilir? Şu anki bölümünüzü bilmiyorum ama eğer mühendislik ise matematik ve fiziğe çabuk ayak uydurabilirsiniz.

2 Beğeni

Maalesef değil, mühendislik için bırakıyorum okuduğum bölümü zaten. :frowning: Sayısal dersleri görmeyeli 6 sene filan oldu. Ama tempomu bozmazsam yapabilirim diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Aynen, cidden bambaşka birşey Tyt. :sweat_smile:

Anladım hocam, bende evden hazırlandığımdan öyle sormuştum. :slight_smile:

Kesinlikle katılıyorum özellikle Ayt mat için soru bankası yerine fasikül ile öğrenip deneme ile geliştirmekte bana daha mantıklı geliyor.

2 Beğeni

Ayt için neredeyse hiçbir zaman düzenli çalışmadığımdan öneri veremiyorum. Ama tyt için deneme çözmek çok önemli. Sırf dersanede değil, kendi kendinize de çözmeli ve bunu yaparken süre tutmada biraz katı olmalısınız. Çünkü cidden, tyt soruları kafanızın rahat olduğu bir an da kolayca çözülebilecekken, biraz da acayip olduklarından, sınavda süre yetmiyor. Sonra çözemediğiniz soruları da soru banklarından çalışabilirsiniz.

Ben bu yöntemi uygulamayı bıraktığımda netlerim gözle görülür bir şekilde düşmüştü. :sweat_smile:

1 Beğeni

Anladım hocam. Ama dediğim gibi bu ders çalışma temposuna ayak uydurabilirseniz olabileceğini düşünüyorum. Stres faktörünü ortadan kaldırırsanız daha rahat ilerlersiniz (stres konusunda en son tavsiye verecek kişilerdenim ama olsun :slight_smile: )

1 Beğeni

İyi çalışmalar dilerim, başarılar. Umarım istedğimiz yerlerde oluruz :slight_smile:

1 Beğeni

Tyt’deki eksik konularımı hallettikten sonra böyle yapmayı düşünüyorum bakalım. Ama daha zamanı var gibi gözüküyor.

1 Beğeni

Biraz modum yükselsin diye arkadaş tavsiyesi ile bir diziye başladım. Ben hep komedi dizileri izlerim. Ona göre tavsiye etti sandım. Dizi komik de aslında ama gözlerim ne ara yaşardı anlamıyorum bazen de. Dizinin adı Fleabag. Belki çoğunuz izlemiştir, ben yeni buldum.

7 Beğeni

Son 1-2 yılda izlediğim en iyi tv yapımlarından biriydi.

1 Beğeni

Çok basit diyaloglarla çok fazla şey düşündürüyor insana. Üstüne bir de güldürüyor. Tabii öncesinde feleğin çemberinden geçiriyor. Yani daha ne olsun?

Zaten sanatta, edebiyatta mesele basit yolla meramını anlatabilmek bence. Asıl zor olan basite indirgeyebilmek.

1 Beğeni

Kısa yazacak kadar vaktimiz varmış bu defa demek ki. Mark’ı da hiç sevmem neyse xd

1 Beğeni

Phoebe Waller-Bridge çok meşhur oldu Fleabag’den sonra, 3. sezonu çok uzun süre gelmeyebilir :slight_smile: Kaderi biraz Cumberbatch e el atan Hollywood sonrası Sherlock olacak gibi bir his var içimde :upside_down_face:

3 Beğeni
  1. sezonu olmayacak diye biliyorum diziyi olması gerektiği gibi bitirdik demişti. Sherlock konusu da ayrı mevzu aileye vakit ayırmakta Cumberbatch gibi olmak var :relaxed:
3 Beğeni

Aynen öyle açıklaması varmış ben kaçırmışım :grinning_face_with_smiling_eyes: Zirvede bırakmak lazım filan demiş, sonra seth myers a konuk olduğu bir programda belki 50 yaşıma geldiğimde devamını çekmesi güzel olur gibisinden bir sohbetleri geçmiş :joy:

2 Beğeni

Önerebileceğiniz güzel bir Dede Korkut baskısı var mıdır? Merak ediyorum.

@alper Belki bu konu hakkında bilginiz vardır.