Ötüken baskısını söyleyebilirim. İncelemek isterseniz;
Ben Ötüken baskıyı almıştım.
Bu baskıdan daha kapsamlı içeriği olan başka bir çalışma yok galiba.
Kabalcı baskısı muhtemelen en kapsamlısıdır ama akademik olarak ilgilenmiyorsanız biraz fazla kapsamlı. Akşam içeriğinden sayfa paylaşabilirim dilerseniz.
Olur tabii, memnun olurum. Teşekkürler.
Bendeki bu tavsiye ederim ,iyidir. Kitapyurdunun reklamını da yaptım durduk yere ama.
Arkadaşlar paranızı saklayın dövizde, 20 Lira bile çok değerli artık. 2022 sonu Dolar tahmini 12.50 lira,
ülke her gün 80 milyon dolar borç faizi ödüyor. Afgan parası karşısında tek değer kaybeden para birimi Türk Lirası. Benzine 3 lira zam kapıda. Doğalgaz, elektrik yine uçacak. Bizleri inanılmaz kötü bir 2022 bekliyor.
Kabalcı baskısı okunacak bir kitap değil. Neredeyse tamamı eski Türkçe. Metni anlamak için dahi sözlüğe ihtiyacınız oluyor. Ötüken en iyi ve kapsamlı günümüz türkçesinde okunabilir hali sanırım.
Alper sadece senin inceleme ve paylaşımlarını tek bir yerde toplamak lazım. Bir kitap alacağım bakıyorum 1000k dan okumussun. Sonra forumda aratıp duruyorum. Sen hem görsel paylaşıp hem kıyas yaptığın için çok rahat karar veriyorum.
Ama işte bulması bazen baya zor oluyor, bir konunun içinde kaynayıp gidebiliyor.
Eski Türkçe aslında o kadar anlaşılmaz değil. Hikâyelerden birinin ilk sayfası var paylaştığım fotoğraflarda. Okumayı denerseniz anlaşılıyor bence. Yine de Kabalcı baskısının akademik olarak ilgilenmeyen biri için gereksiz olduğunu belirttim.
Elimde bu baskı olduğu için Ötüken’inkini incelememiştim. Dün @alper Bey gönderince baktım. İncelemek için koydukları pdfte destanlardan bir kısım yok. Çok sadeleştirilmiş mi acaba? Elinde olan birisi 1-2 sayfa paylaşabilir mi? Yedi Başlı Ejderha için alabilirim.
Kitapta daha doğrusu kitanın yarısı kadarı Dresden yazmalarının tıpkı basımı. Epey epey arap alfabesiyle ve eski Türkçeyle basılmış yani. Boyladı, Soyladı kısımlarına takılmıyorum ben hikayeleri anlamakta çok zorlanmıştım ondan okurken. Sonrasında da hediye ettim zaten bir arkadaşıma. Belki de benim tam olarak ilgi duymadığım bir alan olduğu için kelimeleri bilmiyorumdur. Bir hikayenin başından 5-6 sayfa eklerseniz belki başkalarına yararı olur.
Bende şu an yok.İlçedeki evde kaldı ama bildiğim kadarıyla tam basım Ötüken baskısı, eksik olmamalı.
Evet, yaklaşık 1400 sayfalık kitabın sadece 170 sayfası hikâyelere ayrılmış. 150 sayfasında da tıpkı basım var. Ayrıca son bulunan destan yok tabii bu kitapta. Dediğiniz gibi Ötüken son bulunan destanı da kapsıyor.
Alper Bey bir destanın başını Ötüken’den paylaşmış. Akşam aynı destanı paylaşırım ben de karşılaştırma yapmak isteyenler için.
Sis Ve Gece 25 yaşında kitabını alacağım ama kitap henüz kitap sitelerinde gözükmüyor. YKY kitabevine gitsem oraya gelmiş midir? Çıkış tarihi bugündü.
Kızılay şubeye gideceksen aramak iyi olabilir
(0312) 435 85 94
Kitabı okuduktan sonra filmi izlenebilir. Güzel bir uyarlama.
Teşekkürler. İş erken biterse gitmeden önce arayayım. Iyi oldu telefon
Filmi de kitaptan sonra izleyeceğim
Ekleme: Eganba’da ön sipariş tarihi 18 Ekim’e ertelenmiş. Daha matbaadan çıkmamış demek ki J.K Rowling’in Noel Domuçu kitabı da yine 18 Ekim olarak ön sipariş tarihi güncellenmiş.
Kreşten sürekli yeni yapboz istiyorlar. Sabah ekmek almak için markete girince gördüm. Acaba dedim zehri şimdi mi versem çocuklara birkaç yıl sonra mı?
Abi girme kanımıza dur, ortam müsait değil şaka bir yana hayırlı olsun, inşallah istediğin gibi olur. Başarılar dilerim.