Allah beni davul etsin. Spoiler açtım.
İkinci spoiler’ı da aç o zaman, ilkinin darbesini yumuşatıyor.
Ne olur ne olmaz diye bu başlığa çok bakmıyordum. Spoiler olduğunu bile bile açtım okudum. Daha da gelmem bu başlığa.
Yok yok etmesin, sen bize lazımsın.
Ama şaşırdım okumadığına, sorsalar Alper Drizzt’leri hap gibi atmıştır derdim.
İthaki öncesini bilmiyordum. ithaki den ilk 6 kitabı okudum. Çıkanlar oldukça aldım ama okumadım. Araya çok zaman girince tekrar okurum dedim, onu da henüz yapmadım.
Körlük, Jose Saramago
Hay maşallah, Drizzt torpilli karakter diyorduk ama bu çok fena çıktı.
Kitapta Jarlaxle var neyse ki.
Bu sefer o kadar kötü değil ama. Cebelleşmeden kastım dövüşmeleri değil, iktidar mücadelesi gibi bir nevi. Kitapta bir kaç kere Gromph’u Khelben ve Elminster ile kıyaslıyorlar zaten. Oku bence hocam, yeterince tat veriyor kitap.
Seriye geçen sene baştan başladım, 3-4 ayda bir devam ediyorum. Ben yetişene kadar yeni kitap dilimize çevrilmezse orijinalden devam edecem artık
Bir videoda K-9’un İngilizce telaffuzunu duyunca fark ettim. K-9, canine kelimesinin çarpıtılmış hali.
Bu da günün gereksiz bilgisi olsun.
K-9’u T-9 ile karıştırdım okuyunca. Canine kelimesinin Türkçe karşılığına bakınca sözlük ve köpek cinsi ne alaka dedim.
Çeviri problemi değil ama hatalı basım problemi var. Alfa’nın son çıkardığı ''Üç silahşörler serisinin 5.kitabı olan ‘‘Demir maskeli adam’’ kitabının, ciltli versiyonunun ilk 60 sayfasında hatalı basımlar var. Kitap 4.kitap ile karışmış. İki sayfa 4.kitaptan sayfalar çıkıyor karşınıza sonra 5.kitap sayfalarına geçiyor, 4.kitap’ta geçen konu başlıkları falan görüyorsunuz. 60 sayfa ne okuduğunuzu anlamadan geçiyor. 4.kitaptan konuların geçtiği sayfalarda, 5.kitabın konuları da hiç oluyor. Konu bağlantıları kopuyor. 5.kitap konularının üstüne, 4.kitaptan sayfalar basmışlar. 60. sayfadan sonrasında düzeliyor. Alfa’ya mesaj attım ama adamlar dönmedi bile bir cevap bile vermedi. Türkiye’de ilk kez etiketi ile kitap çıkarıyorsun, onun da 60 sayfasında hatadan ve baskı sorunundan geçilmiyor. Kitapçıya gidip, ciltsiz versiyonu kontrol ettim ve ondan öyle bir problem gözükmüyor.
Tam olarak cilt ve sayfa belirtmeniz mümkün mü?
Sonradan ekleme: Buldum, iade talebinde bulunacağım.
Sorun 5. Ciltte, 4. Cildin 36-37. Sayfaları 5. Ciltte de aynen basılmış. Sonrasında sorun yok gibi gözüküyor ama arada sayfa numarası karışması ve bir bölüm eksik kalmış sanırım.
Yeni baskı yapınca değişim yaparlar hatalıları umarım. İletmek lazım Alfa’ya
Başka tespit ettiğin sayfalar oldu mu?
- Sayfalar da aynı iki kitapta. İçindekilere göre 5’nci bölüm ve 7’nci bölümler yok. Varsa da başlığı olmadığı için belli olmuyor.
Yazalım Alfa’ya bakalım ne olacak.
Hiç şaşırmadım. Acele eden, bastım gitti diyen Alfa işi.
Daha çok Melisa (Alfa’nın matbaası) işi. Yeni baskı ve değişim yaparlar, sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum.