Bana da editörlük gibi gelmedi sıkıntı. Muhtemelen matbaada bir karışıklık yaşanmışa benziyor. Değişim yaparlar ama biraz bekleriz.
Bu matbaa işlerinden çok anlamam ama matbaa nasıl karıştırmış olabilir? Bunlar diskten kitabı olduğu gibi basmıyor mu? Yoksa tek baskı alıp sonra fotokopi mi yapıyorlar?
Matbaa işinden ben de anlamam ama sanki bölümleri basarken araya 4. Ciltten bölüm karışmış ve sonra sayfa numaraları tutsun diye 2 bölüm eklenmemiş. Editör bunu yapmaz hatayı farkeder diye düşünüyorum. Dördüncü cildinde editörü aynı kişi, aynı sayfaları diğer cilde oturturken fark etmez miydi? Kafamda deli sorular.
Seslendirme korkunç fakat fikir verir hocam, 16 sayfalık formalar halinde basılıyor büyük kağıtlara, forma deniyor bildiğim kadarıyla. Sırası katlanınca arka arkaya gelecek şekilde ayarlanır sayfaların, formalar karışırsa yukarıdaki örnek ortaya çıkabilir. 1:20den itibaren bakabilirsin dorma denen şeye.
Aynı kitabın sayfalarının karışmasını anlarım da, farklı kitapların karışması bir garip olmuş. Belki aynı anda basmışlar ise karışmış olabilir.
Neyse bakalım, yakında Alfa açıklama yapar sanırım.
Ben sabah yazdım, henüz hala bir dönüş yapmadılar bana.
5.kitapta ki 56-57. sayfalar, aslında 4.kitaba ait sayfalar. Dolayısı ile 5. kitaptaki 56 ve 57. sayfaları okuyamıyoruz. Konuda tam bağlanacak bir noktayı anlatıyor aslında. Kitabın seyrini ve sonrasında olayların oraya nasıl geldiğini anlattığı kısmı okuyamadan ilerlemek zorunda kaldım. Sıkıntı. Valla sonrasında kitapçıda, ciltsiz basımlarda sorun var mı diye kontrol ettiğimde hemen eksik olan sayfaları okudum ayak üstü
Her zaman ki gibi biraz geç gördüm ama şöyle açıklayayım. Kitaplar önce matbaada tabaka tabaka on altışar sayfalık şekilde basılır. Sonra kesilir ve forma forma hazırlanır. Belgeselde 4.26 daki gibi olur ve bildiğimiz kitap haline gelir.
Benim tahminim ikisi aynı anda basılırken belgesel deki dediğim yere geldiğinde tabakaları yanlış yere koyup karıştırdılar yapan kişi de makineye öyle verdi.
Böylece yanlış tabaka kitaba girdi.
Tv de izlemiştim ya ben bunu Nasıl yapılır çok değişik bir bağımlılık zaten, boş bir zamanda denk geldi mi üst üste başından kaldırmadan izletebiliyor
Fabrika hayranlık uyandırıcı, şu kapasitede basımcı bizde yoktur muhtemelen ama sektör bana uzak.
Kitapta ki baskı sorunu çığırından çıkmış durumda.256. sayfadan, 353. sayfaya atlıyor kitap ve 100 sayfa kayıp. Konu, hikaye hepsi hiç oldu. Tam kitabın en heyecanlı noktalarına gelindiğinde 100 sayfalık eksiklik ile karşılaşıyorum ve sanırım devam edemeyeceğim. Nasıl böyle bir hata yapıyorlar anlamadım. Hadi 1-2 sayfa karışmasını anladık, 100 sayfa eksik basmak ne demek ya.
Aynısı bende de var. Üstüne de 353-384 sayfa sayıları iki kere basılmış. Allahtan siz okuyorsunuz da bu hataları gördük yoksa daha okumaya fırsatım olmamıştı. İadelik kitap bu yanlış baskı yapılmış. Seriye daha başlamadım bundan önceki 4 kitapta bir sorun var mıydı böyle?
Benim kitap bugün geldi Kidega’dan. Alfa’dan değişim ile ilgili olarak ses çıkmazsa iade edeceğim.
Umarım alfa iade için sorun çıkarmaz.
Aslında Alfa’ya forumdan ne kadar çok geri dönüş olursa, süreci hızlandırır diye düşünüyorum.
Maile de dönüş yapılmadı. Bir instagram mesajı ile geçiştirildi bugün dönüş olacak mı bakalım. Olmadı elimde kitap mekanlarına gideceğim ama ilk baskılar bu şekilde ise 2. baskıyı beklemek gerekecek o da ne zaman olur bilinmez.
Düzeltilmiş baskı yaparlarsa aranın çok uzun süreceğini sanmıyorum. Ama dediğiniz gibi, dönüş yapmamaları kötü. Ben birazdan tekrar yazacağım.
Ben almayı düşünüyordum ama baskı hatalıysa ne olucak herhangi bir açıklama yapıldı mi?