Rıhtım Kamarası

Bundan önceki 4 kitapta herhangi bir sorun yoktu. Çeviri ve baskı kalitesi gayet iyiydi ama son kitapta yaptıkları saçmalıklar kabul edilecek cinsten değil.

1 Beğeni

Valla iki gündür olayı dile getiriyoruz ve ben dahil kimseye bir geri dönüş yapılmadı şu ana kadar. Yarın telefon ile merkezi arayacağım.

2 Beğeni

Valla kitap öyle bir noktada kaldı ki, benim bekleyecek durumum yok. 4 kitap, 3000 sayfa okumuşum ve olayın sonuna geliyoruz, seri bozuluyor. Yarın gidip ciltsiz kitaptan bir tane alarak, seriyi tamamlayacağım. Ciltsiz baskılarda problem yok. Alfa’nın iade, değişim ve tekrar basmasını falan bekleyemem.

Haklısınız ne diyeyim. Allahtan seriyi okuyordunuz da bizim de bu durumdan haberimiz oldu.

1 Beğeni

@W4YNE @eXcitinG Alfa yetkilisi az önce aşağıdaki yanıtı verdi. Dediğine göre bir kısım kitapta bu sorun varmış. Umarım belirttiği gibidir. Ben dediğiniz sayfaları kontrol edip değişime göndereceğim.

1 Beğeni

Az olduğunu sanmıyorum ama olan olmuş.
Ben kitabı alalı bir ay oldu iade için sıkıntı yaşayabilirim. Gerekli mailleri mesajları attım dönüş bekliyorum hem kidegadan hem de alfadan. Kabul edilse direk alfa mağazasına götüreceğim de bakalım.

Ben zaten kitabı henüz aldım o yüzden değişimde sorun yaşamam. Ancak önemli olan gönderilecek kitabın hatasız basım olup olmayacağı. Boş yere zaman kaybı olur.

Direkt mağazaya giderseniz değişimi sorunsuz yaparlar bence.

Bende bundan bahsediyorum ama alfa topu aldığımız yere attı. Halbuki bu hatalı baskılar kendilerine geri gelmeyecek mi zaten? Gerekli düzenlemeler ile kendilerine direk göndersek daha iyi olur.

2 Beğeni

Bence de direkt bize gönderin, değişimi biz yapacağız deseler daha iyi olurdu.

1 Beğeni

Ben olayın ‘‘sadece bir kaç kitapta’’ oldu açıklamasına inanmıyorum. Bal gibi tüm kitaplarda olan sorun işte. 3 tane kitapçı gezdim ve hepsinin elinde ki ciltli seriler sorunluydu. Ortamı yumuşatmak adına yapılmış bir açıklama. Daha ilk mesajlar gider gitmez, yenileri basmaya başlamışlardır ve yeni bastıkları kitaplar ile değiştireceklerdir büyük ihtimal.

5 Beğeni

Doğrusu ben de inanmadım, muhtemelen kitapların tamamı sorunludur.

Üç silahşörler 5. cildi şimdi kontrol ettim.
Bir tane bile eksik sayfa yok ama bazı sayfalar 4. kitaba ait.

Basım sırasında formalar karışabilir ama her sayfanın iki yüzü de aynı kitaba ait olur.

Matbaa sorunu değil de dizgi hatası olduğunu düşünüyorum.

Benim elimdeki ciltte aynı yaprakta yer alan 57. sayfa 4. kitaba, 58. sayfa 5. kitaba ait.

Bence 5. cilt için bir tane bile doğru basım yoktur.

1 Beğeni

Kidega’ya bu hataları sayfa sayfa belirttim. Umarım bir kontrol yaparlar gönderirken. Yoksa uğraşıp duracağız.

1 Beğeni

Ben de Üç Silahşörler 5. cildi Kidega’ya değişime göndereceğim ama doğru basımın geleceğini hiç sanmıyorum. Tek tek sayfaları kontrol edip göndereceklerini de sanmıyorum. Yine de gönderip bekleyeceğiz.

Bence de dizgi hatası vardır çünkü 4. ciltten forma karışmış olsa o zaman 4. ciltlerlerde de eksik sayfa çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Arkadaşlar üç silahşörler 5. ciltleri hep böyle sorunlu özellikle ilk 60 sayfası. Şimdi dağıtım yerinden yetkili ile konuştum aldığınız yerlere iade edebilirsiniz dedi. Para iadesi şu an için en mantıklı seçenek gözüküyor. 2. baskı içinde yeni yılı işaret etti. Ciltsiz halinde herhangi bir sorun göremedim tek tek hatalı yerlere baktım. Ben yeni baskısı için beklemeyi düşünüyorum. Elinde ciltli kitabı olanların bilgisine.

3 Beğeni

Bendeki kitapta 36,37,40,41,44,45,48,49,52,53,56,57,60,61sayfaları 4. kitaba ait. Böyle bir saçmalık olmaz. Şimdi 2. baskı 2022’de olacaksa fiyat da katlanır. Çok sinir bozucu bir durum.

1 Beğeni

Haklısınız sinir bozucu bir durum şimdi para iadesi alsak bu seferde fiyatı artacak yeni yıla kadar beklemesi de ayrı çile olacak.

Evet, bu kadar acele bir şekilde satışa sunacaklarına keşke daha dikkatli bir şekilde basılmasını sağlasalardı.

2 Beğeni

İade süresi geçtiği için aldığımız yer kabul etmeyecektir. Cevaplara bakınca Alfa bu işin üzerine yatacak gibi geliyor bana. :unamused:

1 Beğeni