Rıhtım Kamarası

Tuhaf savaş. :slight_smile:

Bayan P. 5 kitabında Oaken Bucket savaşı diye bir savaşın adı geçince bakayım dedim. 1325 yılında bir kova neden gösterilerek Bologna ve Modena arasında savaş çıkmış.

6 Beğeni

Konuyla ilgili bir animasyon

6 Beğeni

Aynen forumda hiçbir resim yüklenmiyor. Ne sizin koyduklarınız ne de bağlantıların önizlemesi.

Kendime ait bütün her şeyden denedim. Pc’de Mozilla,Chrome,Edge,Opera hepsinde giriş yapmadan veya yapılı halde denedim. Sonra telefona geçtim Chrome,Mozilla ve Safari onda da yine aynı şeyler. Gizli sekme de işe yaramadı. Sadece Opera’nın Vpn’i işe yaradı ama ben genel olarak Mozilla kullanıyorum. Durmadan Vpn aç gir bak yorar insanı. Gerçekten bu duruma bir çözüm getirmek lazım.

Aslında savaş kova yüzünden çıkmamış. Video. (saniye ayarlı)

@alper evet @Mozart Kova sadece bir bahane. Modena tarafı Roma İmparatorluğu’nu savunan, Bologna ise Papa’yı savunan taraftı. Bunlar arasındaki husumet 300 yıllık bir husumet. Daha önceki bir küçük çaplı savaşta ele geçiriliyor. ( Aslında 1. Dünya Savaşı gibi, savaş çıktı çıkacaktı, Gavrilo Princip’in Avusturya Arşidükü Ferdinand’ı öldürmesi bahane edildi. Kovamızı verin dediler, verilmedi :slight_smile: Bu da bahanesi oldu. Arka planı dinsel idi yani) İlk başta Modena’lılar geri çekilse de, 30 bin kişilik ordu ile tekrar saldırınca, Bologna’lıları yeniyor. Bu meşe sepet de Modena’daki ünlü Torre Della Ghirlandina’da muhafaza ediliyor.

1 Beğeni
3 Beğeni

DNS sunucularınızı değiştirmeyi denediniz mi acaba?

Yok onu denemedim ama hep aynıydı zaten hiç sorun olmamıştı.Şimdi neden böyle yaptı 1 aydır anlamadım. Yine de bi deneyeyim sağol.

1 Beğeni

Cevap veriyorum: 1985

7 Beğeni

Dün gece 22.00’da çok uykum geldi ve yatıp sabah 6’da ayağa dikildim sebepsizce. Yarın ise 6’da hastaneye gidip sıra almam lazım ama uyanmamın üzerinden neredeyse 18 saat geçmesine rağmen uykum gelmiyor bir türlü. Bende böyle bir şeyim. :roll_eyes:

Kahve falımda Sauron çıktı, manası ne ola ki? :laughing:

8 Beğeni

Biri klavyede önüne hangi tuş gelmişse basmış gibi :joy:
Adsız7

5 Beğeni

Cevap neymiş? Google amcaya sormayayım bu satte. :joy:

1 Beğeni

Yeni Zelanda’da bulunan bir tepeymiş :slight_smile:

1 Beğeni

Bulunmasaymış iyiymiş. :joy:

1 Beğeni

Yolumuz düşmez ama oldu da düştü diyelim. Bu tepeye gitmek istesek ve adres sormak için birisini durdursak halimiz duman :joy:

1 Beğeni

Anlamı da şuymuş; Bir deri bir kemik dizleriyle dağlara tırmanan büyük gezgin (Şef) Tamatea’nın sevgilisine flüt çaldığı tepe

8 Beğeni

Romanlar yeniden okunmak için yazılır. Bu görüşü destekleyecek pek çok yazar sayılabilir. Örneğin Nabokov, kitaplara bir resme yaklaşır gibi yaklaşmayı öneriyor: “Ancak ikinci, üçüncü ya da dördüncü okumada, bir anlamda, kitabı bir resim gibi görmeye başlarız.” Kundera için romanlar, tıpkı müzik yapıtları gibi defalarca ziyaret edilmek üzere yazılmıştır.

Gündelik yaşamın koşturmacası içinde yeniden okumak nasıl mümkün olacak? Öyle ya, insan bazen tek bir kitabı bile bitirecek zamanı bulamıyor. Akşam yarım saat okumadan sonra göz kapakları inmeye başlıyor. Dürüst olalım: Okumak bir keyif olmayacaksa anlamı nedir? Zaman zaman birileri çıkıp bize okumanın “gerekli”liğinden söz eder; ancak böyle bir şey ancak keyif olabilmişse gereklidir, ancak keyif olabilmişse gerçek anlamda yapılabilir. Ödev olarak okumak mümkün değil midir? Belki, ama böylesi de kocalık görevini yerine getirmek için sevişmek gibidir.

Aslında, yeniden okumak, ilk kez okumaktan çok daha kolaydır. Çok daha zihin açıcı ve keyiflidir.

Yeniden okumanın tadına varmak için birkaç öneri: Kötü kitapları ilk beş – on sayfada teşhis edebilirsiniz. Kim önermiş olursa olsun, kaç para vermiş olursanız olun, yavan bir kitabı bitirmek zorunda değilsiniz. Kurtulun, zihninizi boşa yormayın. Bunun yerine iyi bir kitabı yeniden okuyun.

Kitapları, özellikle romanları, skor elde etmek amaçlı okumayın. Kaç kitap okuduğunuz pek önemli değildir.

Az sayıda kitabı iyi okumaya odaklanın. Bir kez okuduğunuz bir kitaba dönmesi sandığınız kadar zor değildir.

3 Beğeni

Göz var :joy: bunlar hep nazar :upside_down_face:

Şıklarda iyi ki Almanya yokmuş :upside_down_face:. Bu kadar uzun bir kelime benim için olsa olsa Almanca olabilirdi :joy:

1 Beğeni