Rıhtım Kamarası

Arkadaşlar sırf meraktan bir şey soracağım :smiley: Bu eskinin hotmail’i şimdinin outlook’u hakkında bir soru soracağım. Gelen kutusunda Gönderen, Konu, Alınan yazıyor ya. Gönderen’e tıklayınca farklı bir sıralama, Konu’ya tıklayınca farklı bir sıralama, Alınan’a tıklayınca farklı bir sıralama oluşuyor ama niye öyle bir sıralama var çözemedim.

Denemedim ama mantıken tıkladığın kategoriye göre alfabetik sıralıyordur.

1 Beğeni

Bende az önce yanlışlıkla üstüne tıklayınca böyle bir şey olduğunu keşfettim :grin: Alınan da son aldığımız mailleri gösteriyor onu çözdüm ama konu ile gönderen’i çözemedim ya alfabetik bir şey ya da kendince outlook’un önemli gördüğü postaları mı üstte gösteriyor artık o ikisi muallak :smiley: Belki burada bilen çıkar diye sordum.

Ekleme: Sanırım senin dediğin gibi @Erdal_01 hocam ikisi de alfabetik. Biri gönderene göre diğeri konuya göre alfabetik sıralıyor gibi :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Epikür paradoksu / kötülük problemi:

Link

5 Beğeni

Konuya hakim olmayan bir insan olarak söyleyeyim bütün herşeyin cevabı aslında bir cevap olmayan agnostisizmde :slight_smile:

2 Beğeni

Ben yukarıdaki akış şemasındaki ilk soruda eleniyorum hocam. :slight_smile:

6 Beğeni

Şimdi sen böyle söylersen İmam Gazali’nin ihya adlı eserine göre cehennemin 6. katından kendine yer ayırırsın. Ben ise bir mürted olarak 7. Kattan sana el sallarım. Kat derken ben daha aşağıdayım onu belirteyim. :slight_smile:

6 Beğeni

Bana da yer açın. :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Burası Dune çöllerine benzemez yalnız, burada kan var, irin var.
Bir de hayatı boyunca karıncayı bile incitmemiş amazon yerlileri var. Garipler okuma yazma kitap mitap bilmedikleri için düşmüşler buraya :slight_smile:

3 Beğeni

Üç Silahşörler 5. Cilt şuan Alfa Yayınlarının sitesinde satılıyor. Alan var mı? Baskı hatası giderilmiş mi?

Evet baskı hataları düzeltilmiş bir baskı yapılmış.

Satın alıp kontrol ettiniz mi? Paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Ben kidega dan aldım kontrol ettim hatta alfanın yerine gittim düzeltilmiş baskılar mevcut.

Buradaki resimde yer alan simetrik bir bozukluk var bütün düzeltilen baskılar bu şekilde bunu belirteyim sonradan eklenen ilk 60 sayfa bu şekilde eklenip hafif bozukluk oluşmuş. Diğer hataların hepsi düzeltilmiş.

2 Beğeni

Teşekkürler. Hatalı baskı hala elimdeydi, değişime göndereyim ben de.

1 Beğeni

Sol alt köşeyle biraz problemim var açıkçası. Bence her şeye kadir bir yaratıcı varlık da olsa yapamayacağı şeyler var; “üç köşeli iki boyutlu kare” gibi. Bence bu da onlardan biri.

Herhangi bir görüşü savunmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın; üçgen kare türü argümanlar her cenahtan geliyor zaten🙄.

Adam bilim adamı olunca örneği de bilimsel oluyor tabii. :slight_smile:

O örnek genelde “Tanrı kendi kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi?” şeklinde, savunan kişinin de anlayabileceği örnekle sorulur. Yoksa karşında “karee, köşe, üçgen :thinking:” diyen birini bulabilirsin. :slight_smile:

Ekleme: Bir arkadaş şey demişti, Allah da evrenin kurallarına tabii. Bu kuralları o bile değiştiremez yani üç köşeli iki boyutlu kare yaratamaz.

4 Beğeni

Bunlar aksiyomatik sistemin “Gödel cümleleri” hocam bana kalırsa. Sistemden bağımsız kaçışı pek yok gibi geliyor bana :roll_eyes:

Tabi kadirimutlak yaratıcının ayrıcalığı aksiyomları belirlemek şeklinde tecelli etmiş oluyor bahsettiğim modelde. İstese bunun yapılabileceği bir aksiyom sistemi seçerdi diyebilirdi kişi, ama o zaman bütün akış şemaları da baştan çizilirdi; yeni Gödel cümleleri ortaya çıkardı vs. vs. Tam bir tavşan deliği :roll_eyes:

Allah’ın varlığını kayıtsız kabul eden biri bu sava ikna olmaz. Evreni de Allah yarattıysa kurallarını da o belirlemiştir, kendi var ettiği kuralları değiştiremez demek manasız olur sanırım. Zamanlarca akıp gidecek tek tartışma konusu…

Şekil 1b, farklı bir cenahtan “üçgen kare” argümanı🤗.

Şaka bir yana, bunu söylerseniz bu sefer de Epikür reyis haklı oluyor. Ayrıca sisteminizin tüm mantıksal argümanlarını delmiş oluyorsunuz (sistemde mantık optional ise sistemin mantığa uygun tarafları tesadüftür).

Hiç öyle değil :grinning: Felsefe dersi veren birisi olarak alınacak olası cevaplardan birini yazdım sadece.
“Biri” dedim, “ben” demedim.