Elon Musk gerçeklik algımızın aslında hiper gerçekçi bir bilgisayar simülasyonu olduğuna dair inancını yeniden ortaya koymak için 1970’lerin video oyunu Pong’a atıfta bulundu.
Popüler bir mühendislik bilgileri hesabının Pong hakkında paylaştığı bir tweet’e yanıt veren SpaceX ve Tesla’nın patronu, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yıllarda grafik ve oynanıştaki ilerlemenin, insanlığın gerçek dünyadan farksız dijital dünyalar yaratma yolunda olduğuna işaret ettiğini söyledi.
Milyarder “49 yıl sonra, oyunlar foto-gerçekçi üç boyutlu dünyalar” diye yazdı.
İlk defa Forum dışı bir yerden ikinci el kitap aldım online olarak. Yukio Mishimaları görünce dayanamadım. İnşallah bir kilo salatalık göndermezler. Salatalıklara seppuku yaparım artık.
Evet bugün bizi de gafil avladı. Ben de babama vermiştim kartı eczanede kullanması için. 44 TL tutmuş, harcamanın bildirimi geldi. Cashback’in bildirimi dakikalarca gelmeyince öğrenmiş oldum ben de. Uzun süredir iyi oluyordu her ay mutlaka bir eczane masrafı çıkıyordu.
Almanya savaşa hazırlanıyor sandım, meğersem Angela Merkel’e veda seremonisiymiş.
Güle güle sevgili Angie.
Senin yorumunu duymak isterim, Almanya Merkel’i arayacak mı sence?
Halkın çoğunluğunun güvendiği ve desteklediği bir politikacıydı abi, merkez sağcı Hıristiyan Demokratlardan tut solcu sosyal demokrat seçmene kadar seveni çok. Göçmen politikası yüzünden son 6-7 senedir aşırı sağcılardan çok çekti, ama bence onu da iyi idare etti. Yüzüne gözüne batırmadı en azından birçok ülke gibi.
Ölçülü, aklı başında, bilimsel düşünen, soğuk kanlı, halkını seven ve insanları ayrıştırmayan bir kişiliği var.
Yeni şansölye Olaf Scholz olacak, o da sağlam biri. Bence Merkel genel olarak sevgiyle anılacak ama çok da aranmayacak.
Merkel Turkiye’yi de Avrupa’ya karşı iyi idare etti. Türkiye’nin boş, saldırgan tutumunu dizginledi.
1950 den bu yana ilk defa üçlü koalisyon hükumeti kuruldu. İş gücü açığı sebebiyle açıklanan deklarasyonda vatandaşlık için verilen süre 5 yıla indirildi. Bu Almanya 'ya gitmek ve yaşamak için harika bir fırsat.
Tabi ben Kanada’cıyım o ayrı.
Merhaba Kayıp Rıhtım. Ben, Robot
https://nerdist.com/article/most-realistic-humanoid-robot-engineered-arts-ameca/
Arkadaşlar kitaplığınızdaki kitapları online kayıt ettiğiniz bir yer var mı acaba?
Ben Evernote uygulamasında tutuyordum ama kitapları yazdığım not defteri inanılmaz ağırlaştı ve ilişkimiz yürümüyor. İzlediğim film-diziler için Sinefil websitesini kullanıyorum, acaba kitaplar için de böyle siteler var mıdır?
Düşüncesi bile tüylerimi ürpetriyor. Hazır böyle makaleye denk gelmişken the thirteenth floor filmini herkese tavsiye ederim.
Kitapyurdu kitaplık uygulamasını kullanıyorum ben. Arayüz pek iyi değil, kitapyurdundan olmayan kitapları elle ekleyince kapak yüklesem de görmüyor vs ama yedekleme kitapyurdu sunucularına yapıldığı için benim için iyi oluyor.
Veya şu kullanılabilir ama bu telefonun diskine kullanıyor. Ben ara ara rom vs uğraştığım için telefon yedekle rom kur yedekleri yükle olayı uzun iş. O nedenle PC’nin diskini bile kullanmam ben. Herşeyi Online disk vs üzerinden yaparak kuıllanıyorum, bu uygulama benlik değil ama bence kitapyurdu uygulamasından daha güzel ve işlevsel.
Not, yorum, ve listeme için ise:
Kitap okurken hızlı notlar ve ilk yorumlarımı her kitap için OneNote sayfası açıp oraya yazıyorum. Telefon, tablet, PC her cihazdan eriştiğim için kolaylık oluyor.
Düzenli takip ettiğim yazar ve seri listesi yapacaksam bunun için google dökümanları kullanıyorum. E- tablolar ile liste yapıyorum, dökümanlar ile okuduğum kitaplar hakkında aldığım notları yazıp. E-tablolarda olan listedeki kitaba link veriyorum.
Tam detaylı olarak kullanmasamda Notion uygulaması onenote alternatifi güzel bir uygulama. Hatta Google dökümanlarda yaptığımı burada daha düzenli, görsel olarak daha güzel yapıyorum ama zaman ayırmak gerekiyor. Arayüz çok güzel. Çok düzenli listeler yapılabiliyor. Kitap - film- müzik cd vs hatta gezi notları, ders notları vs vs ama çok uğraştırıyor. Bitince hoş oluyor, heveslendiriyor ama pratik değil. Google dökümanlar daha pratik oluyor.
Ben bu siteyi kullanıyorum. Çoğu kitabı barkod taratarak ekleyebiliyorum. Sistemde olmayanları elle eklemek de zor değil.
Birkaç kez yazdım yine yazayım. LibraryThing uygulamasını kullanıyorum. Olmayan kitapları manüel ekleyebiliyorum, kapak ve isimlerini değiştirebiliyorum. Etiket ve puanlama yapabiliyorum.
Ama barkod hiç kullanmadım, var mı bilmiyorum.
Örnek:
@alper @fortknoxt @Matelot arkadaşlar merhaba, geçen senenin sonu ya da bu senenin başı gibiydi, YKY’nin tüm yıl boyunca çıkaracağı liste yayınlanmıştı. Sizden biri paylaşmıştı sanırım. abi onu nereden bulmuştunuz?
Bir arkadaş paylaşmıştı forumda. Bir gazetenin kitap eki veya bir derginin 2021 yılında çıkacak kitaplar diye yaptığı haberden paylaşılmıştı galiba. Arayayım forumu bulursam buraya eklerim.
Valla bulamadım ben. Denk gelirse haber edersen çok sevinirim.
Haber şu galiba
Hürriyet kitap ekinde çıkmış. Derginin ilk sayfasını buldum.
Dergilik’e bakayım bulursam paylaşırım.
Teşekkür ederim dostum, dergilik’e bende bakayım. Oh rahatladım.
Dergilik arşivinde Ekim 21 öncesi yokmuş ama ajansa sorayım. Belki arşivlerinde vardır.
Eyvallah dostum zahmet etme, çok teşekkür ederim. Yarın Mersin YKY’nı arayayım. 2022 de vardır belki.