Rıhtım Kamarası

alış fiyatı yok ama baskı tarihi ve yeri var. Sütun sıralaması yaptın mı yazara, çevirmene, yayınevine hangisine istersen ona göre listeleyebiliyorsun. Bence oldukça kullanışlı

Hangisi anlamadım abi uygulama mı?

3 Beğeni

Eyvallah dostum çok teşekkür ederim. Bunu nereden almıştın? 2022 belli oldu mu acaba?

Bu arkadaşlar paylaşmışlardı. Hem gazetede hem de sitelerinde yayınlanmıştı galiba.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam emeğin için. :four_leaf_clover:

1 Beğeni

Şu an izliyorum, izlerken buradan da izlemek isteyen olursa diye link koyuyorum ve izleyeceklere keyifli ve bol kahkahalı seyirler diliyorum :popcorn: Soyut Padişah | Ortaoyuncular 1989 - YouTube

1 Beğeni

Excel tabii… Hem kayıt için hem de sıralamalar için.

1 Beğeni

Kitaplar tertemiz geldi. Öyle bir sağlam paketlemişti ki satıcı, yanında bomba patlasa bomba zarar görür. Üstüne bir de hediye kitap yollamış. Beklentilerinizi düşürünce hayat şov yapıyor resmen xd

8 Beğeni
  1. Cep telefonundan yazdım
  2. Gözlüksüz yazdım
  3. Başkaca sözüm yoktur, affola

Şu canım katologlardan pdflere düştük ya!

5 Beğeni

Abi kağıt tedariğinden ötürü böyle yapılacakmış. Vallahi şu kataloglar harika idi. :frowning: Artan maliyetler yüzünden ciltli de çıkarmaz oldu YKY, sert karton kapak yapıp geçiyor. Üzüyor bizi.

2 Beğeni

Sarı vurgulayıcı ile üzeri çizilenler 2021 yılında basılması planlanıp basılmayan kitapları, yeşille üzeri çizilenler ismi değiştirilenleri (genelde ufak tefek değişikler) ve mavi ile üzeri çizili olanlarsa haftaya basılacak kitapları belirtmektedir.

Rantanplan’ın yazarı Les Cerveatux’un ismi listede Le Cervaux olarak yazılmış.

8 Beğeni

Dikkatli olmak lazım. Decepticon olabilirler.

Ay’ın uzak tarafında çalışmalarını sürdüren uzay aracı Yutu-2, gözünü küp şeklindeki bir nesneye çevirdi.

Çin’in uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones dün yaptığı paylaşımda, nesneye “gizemli bir ev” dendiğini bildirdi.

5 Beğeni

Ahmet Mahmut Ünlü’nün (Cübbeli Ahmet Hoca) bir konuşmasında geçen “Öp beni, yut beni, yala beni, şap beni, şup beni… Manyak manyak işler” sözleri Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi ekibi tarafından şarkılaştırılmış.

Çok beğendim :joy: :joy: Bu kadar erken çıkmasaymış bu yazın hiti olumuş :joy: :joy:

3 Beğeni

12 Beğeni

Şişşşş… Sessiz olun… Öykü dinliyoruz. :slight_smile:

Ben çocuk olsam birisi bana böyle okusa korkarım.

1 Beğeni

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “Uluslararası kurum-kuruluşlarla gerçekleşen her türlü faaliyet ve yazışmalarda ‘Türkiye’ ifadesi kullanılacak” dedi

Bu ne ya. Şikayet edelim bunu bence bu kadar saçma kitap okumamı olur. Yorumları da kapatmış yazamıyor kimse. :smiley:

1 Beğeni

Herkesi bu ayın “Mürekkep” konulu aylık öykü seçkisine davet ediyorum. Bu ay yazalım çizelim.

Aylardır bir şeyler yazasım var. İçimde her böyle bir his doğduğuda şunun için pişman oluyorum: Bir şey okurken, bir şey izlerken, dinlerken keşke hoşuma giden şeyleri not alsaymışım diyorum.

Bir manga okumuşumdur, anakarakter intihara meyillidir ama intihar edemeyecek kadar korkaktır. Bu basit bir örnek. Bir şarkı dinlemişimdir, sadece 48. saniyesinde duyulan bir riff beni çok etkilemiştir. Ya da bir dizi izlemişimdir, oyuncu 20. Bölümün ortasında çok güzel bir gülüş atmıştır. Ne kadar küçük detaylar olursa olsun bunları not almak istemişimdir. Ya da bir kitap okumuşumdur ve hikaye öyle karmaşık şekilde bağlantılara sahiptir ki aklımı almıştır. Bunu şemaya döküp not almak istemişimdir. Şakalar, postürler, mimikler, ışıklandırmalar, etkileşimler, isimler… Almadığım her not için pişmanım.

Nasipse bir ara bu güne kadar ne izlediysem okuduysam (zaten hemen hemen her şeyi unuttum) hepsini baştan izlemek istiyorum. İzlerken de not alacağım. Biriktireceğim. Böylece bir gün ortaya bir şey çıkarmak istediğimde beğenilerimi baştan keşfetmek yerine kurmak istediğim hikayeyi sevdiğimi bildiğim öğelerle süsleyebilirim.

Nasıl bu kadar emin oldunuz hocam. :disappointed_relieved: Bari bir kere deneseydim.

@swarf

Hocam ben de bu haldeyim. Çok hızlı tüketiyorum her şeyi. Bazen açıp bakıyorum bir şeylere. Yarısında diyorum ki ben bunu okumuştum. :grinning: şunu okudum diye bir yere not düşmek de adetim değil. Biri bitti mi başka bir şeye geçiyorum. Bazen adına bile bakmıyorum eserlerin. :roll_eyes:

Anladım hocam, söylemişsiniz zaten. Cevap vermek istemiştim. Mesajlardan niyet belli etmek ne kadar zor bir şey. Ben hiç beceremiyorum. Elime yüzüme bulaştırıyorum. :man_facepalming:

5 Beğeni