Hayattalar hayattalar. The Weeping Song benim de en sevdiğim şarkıları.
Üç kişi olduk o zaman
İnsan en yakın arkadaşını biraz olsun tanır… Ne demek Nick Cave & Bad Seeds dinleyen arkadaşım yok, küstük de benim mi haberim yok.
Konserine İstanbul’a gidecek kadar dinlemediğini düşünmüştüm…
Kavgam kitabını yani Hitler’in olanı hangi yayınevinden okumalı?Doğru düzgün bir yayınevi bulamadım da.
Bir kilo kabuklu ceviz alıyordum aylık olarak. Bugün alayım dedim normalde 52 liraydı. 110 olmuş, teşekkürler.
Ertuğrul Senem ismini nereden hatılıyorum diye google da aradım Anonymous twitlerinden hatırlıyormuşum. Hayırlısı.
Dedim ama ben. Gelen gideni aratabilir diye söyledim, söylemedim mi
GYY başkası olabilir. O konu netleşmemiş galiba.
Yok o net değil ama GYY o olsa da olmasa da sonuçta pek bir şey değiştirmez diye düşünüyorum ama ön yargılı olmakta istemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Arkadaşlar selam, aranızda Scrivener kullanan var mı? Genel olarak baktığımda çok kullanışlı bir program olduğuna ilişkin birçok yorum gördüm. Fakat fiyatı çok yüksek (ah şu dolar kuru). Değer mi değmez mi bir türlü çıkarım yapamadım.
Kullanım amacım öykü ve roman projeleri üzerinde çalışmak ve çeşitli dilekçeler yazmak olacak. Ha, tabii tez ve yüksek lisans makalelerini de buraya katmak lazım.
Kitap okuma lambası kullanan var mı? Kullanışlı mı, memnun musunuz?
Ben böyle bir şey kullanmıyorum mimarlar, çizimcilerin kullandığı masa lambalarından kullanıyorum ama esas olarak mesajınıza cevap verme nedenim bence kitap okurken beyaz ışık yerine sarı ışık (gün ışıgı da diyorlar) tercih edin gözlerinizi daha az yorar.
Buradan bakınca bile değiştirilen her sayfada çıkartıpmtakmak işkence olacak gibi duruyor.
Eğer ucuz fiyatlı çözüm arıyosarınz şerit led kullanmayı düşünebilirsiniz.
Ben ikisini de kullandım bir süre sonra üstekinin alt tarafı çıktı yapıştırdım olmadı, alttakinin de metal kıvrımı bozuldu lamba ağır geldi boynu bükükler gibi kaldı Ve evet @alper 'in dediği gibi parlak beyaz ışık veriyor bu lamba rahatsız ediyor.
Kitaba takılan değil de (bunlarda sayfa değiştirmek problem) kafaya veya boyna takılan modeller var. Ben olsam onlardan tercih ederdim.
Bende bir ara vardı bu kitaba takılan lambalardan ama hiç memnun kalmadım. El feneri çok daha kullanışlı. Belki benim kullandığım kalitesizdi bilmiyorum.
Ben @isos81 dediğini kullandım. Bozulmasaydı hâlâ en favori ürünüm olurdu. Çin’den üç kuruşa almıştım. Diğerleri maalesef çok kullanışsız ve benim dikkatimi dağıttılar.
Ekleme: Işık parlak gelirse şu işaretleme kalemleriyle boyayabilirsin. Adlarını unuttum; fosforlu kalem miydi?
@alper Gün ışığı konusunda haklısınız fakat gece okuduğum için mecburen yapay ışığa ihtiyacım var. Masa lambası da masada okusaydım işimi görürdü.
Arka kapağa takarak bu sorun çözülebilir. Şerit led kullanmayı araştıracağım.
@cornelian Görselleri rastgele aldım ama dediklerinizi dikkate alacağım.
@isos81 Bu epey kullanışlı görünüyor araştıracağım.
@MelihAntepli El feneri benim de aklıma geldi fakat sabit tutmak uğraştırıyor.
@Agape Fikir için teşekkürler.
Ayrıca hepinize teşekkür ederim.