Çok yenilikçi, araştırmacı, farklı kaynaklardan esinlenilerek oluşturulmuş bir çalışma çok beğendim
Ne diyeceğimi şaşırıyorum artık.
Çok yenilikçi, araştırmacı, farklı kaynaklardan esinlenilerek oluşturulmuş bir çalışma çok beğendim
Ne diyeceğimi şaşırıyorum artık.
Ben de yazan adamı araştırdım. Kitapları Üsküdar Üniversitesi Yayınları’ndan çıkıyormuş.
Kendisinin “Bediüzzaman Said Nursi’nin Tesbitleri ışığında Millî ve Manevî Problemlerimizin Hal Çareleri” isimli bir makalesi var. Ve bir sürü de evrim neden yalandır kitabı yazmış. Evrim yalanlamak konsunda deneyimli yani. Adamın özgeçmişini bir kenara bırakırsak yazdığı evrim yazısında en dikkatimi çeken bölüm aşağıda.
bazıları da, türler arası evrimin bir yaratıcı’nın yönlendirmesiyle meydana gelmesinin mümkün olduğunu nazara verirler. Dine göre yüce yaratan her şeye kadirdir. Söz gelimi balıktan kurbağayı maymundan da insanı yaratması onun için mümkündür. Ancak bir varlığın mümkün olması ayrı, o mümkünün vaki olması, yani meydana getirilmesi ayrı şeydir. O mümkünün vaki olduğuna ait deliller gerekir. Mesela şu an karadeniz’in yere batması zatında mümkündür. Ancak o ihtimalle karadeniz’in yere battığına hükmedilmez. Onun battığına ait deliller olmalıdır.
Şimdi ben aynı argümanı dine karşı kullansam kabul edecekler mi?
@howl Einstein da ilk makalelerinde sadece kendisini kaynak gösteriyormuş diye biliyorum. Yani Einstein seviyesinde bir bilim insanına laf atıyorsunuz, siz bu milleti çekemiyorsunuz.
Ne bediüzamanlara kaldık ya, insan gerçekten hayret ediyor xd
İşte tam bir bilim adamı…
Youtubeda cahil cühelayı oltaya almak tık kazanmak için “Evrim Çürütüldü” başlığı ile video çeken tiktok parazitleri ile Prof. Dr. ünvanına sahip birinin aynı ağızdan konuşup aynı yalan yanlış sözde kanıtları gösteriyor olması ne büyük utanç sebebi.
Kaynağın üstünde oturuyoruz şu an, o yüzdne veremiyoruz. Kusura bakmayın.
Polisi görünce namaza durdu
Ama bu en sevdiğim. Polis eylemciyi cami cemaatinden ayırmak için çok akıllıca bir yol buluyor.
Yarın ki üniversite sınavında tüm gireceklere başarılar diliyorum umarım istediğimiz gibi olur her şey.
Hem kitapa hem film soracağım için ilgili başlıklar yerine buradan sorayım dedim.
Bu konuda bir film vardı ama ismini hatırlayamadım ama esas sormak istediğim Heinlein bu hangi kitabı. Türkçe çevirisi yok galiba.
Film The Predestination ama Heinlein’ın hangi kitabı şimdilik bilmiyorum.
Filmi sen yazınca film ismi ile arama yaparak buldum. Kısa öyküymüş.
İthaki’nin şu klasikler serisindeki derleme kitabında var o öykü.
Evet evet öyküsü bu şimdi hatırladım.
Şeker dağıtmayacağız diyorlardı.
Şöyle metinler okumak haz verici bir his oluşturuyor ben de. Mesela aklıma geldi, Thomas Hardy okumayı da hikayeden çok buna benzer cümleleri nedeniyle çok seviyorum.
( Çoban Yıldızı - Mahmut Yesari)
(Yuşa dediği İstanbul’da bir tepe)
PTT Kargo kitap kampanyasi vardı hâlâ var mı? Onun dışında tek kitap en ucuz hangi kargo firması ile gönderebilirim?
Artık ucuz kargo kalmadı diye düşünüyorum. Tek kitap olarak PTT belki hala en ucuzdur. Onun dışında diğer platformlar komisyon alıyor kitap üzerinden.