Rıhtım Kamarası

İmkansızlardan söz etmiyorduk sanki.

1 Beğeni

The boys izlerken bir durumu daha somut olarak idrak ettim. Dizideki süperkahramanların hayatları, sosyal medyadaki insanların tepkileriyle yükseliyor ya da mahvoluyor. O über süperkahramanlar, normal insanların elinde oyuncak oluyorlar.

Gerçek hayatta bu cancel edelim, linç edelim, vuralım, kıralım hareketlerinin ardında da bu motivasyon var. O hayatların üstünde güçleri olduğunu görmek iyi hissettiriyor.

Benzer bir durum kışkırtıcı mesaj atanlarda var. Ama orada canımı sıkan kışkırıp da bu provakasyonu yapana tane tane laf anlatanlar. Zaten karşı tarafın uslubu, ne kadar sağlıksız olduğunu gösteriyor, yine de laf anlatmak isteyenler oluyor. Oysa amaç zaten sizden zaman çalmak, uğraştırmak, huzurunuzu bozmak. Bunu yapabildiklerini görünce tatmin oluyorlar ve her seferinde bunu elde ediyorlar.

Özellikle ekşide çok oluyor bu. Yazarın profiline tıklansa her şey yerine oturcak ama bazen saflıktan, bazen tribüne oynama aşkından, bazen bildiğimi gösterme zamanı geldi diye üstünde iki saniye durulmayacak mevzular gündem oluyor. Herkesin bu oltaya sürekli sürekli gelmesine hayret ediyorum.

11 Beğeni

4 Beğeni

Bu kitabın kafası çok karışık xd

4 Beğeni

Hepsiburada premium hizmeti herkese açılmış. Tam da kargo maliyetleri arşa yükselmeye başlamıştı, zamanlaması iyi oldu. Amazondan sonra, kısıtlı da olsa bir e-ticaret sitesi daha ücretsiz kargo hizmeti vermeye başladı. Trendyolun da bu yolu izleyeceğini düşünüyorum.

2 Beğeni

@nefarrias_bredd

12’sinde James Webb’den ilk fotolar geliyormuş.

https://www.instagram.com/p/CfekrjUsVDq/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

3 Beğeni

Heyecanla bekliyoruz valla hocam. Gün sayıyorum ben de.

1 Beğeni

Ben Hristiyan oldum arkadaşlar. Sırf Selena Gomez’in boynunda Haç kolyesi var diye Müslümanlığı bıraktım.

13 Beğeni

Muhtemelen oto sansürün aşırıya gitmesi. Düşünün mükemmel bir dinin mensubu olduğunuzu düşünüyorsunuz ama öbür yandan basit bir kolyenin ucundaki bir haçın ekranda görülmesinden korkuyorsunuz.

4 Beğeni

Yahu ülkede bir -aslında çok- şey garibime gidiyor. Enflasyon almış başını gitmiş ve gitmeye devam etmekte, kaçak göçmenler dibimize kadar girmiş (kaynak bizatihi kendi gördüklerim), siyasi alanda istikrar desen yok… Ve hayat çok normal. Bu olumsuz durumu herkes kanıksamış. Toplum, bu bozuk düzeni değiştirmeye uğraşmak yerine bozuk düzene ayak uydurmak derdinde.

1 Beğeni

Bu benim de çok merak ettiğim bir durum ancak bunun aksi toplumu galeyana getirmek. “E gelsin ne var” diyebilirsiniz ancak bizim toplumumuzda en azından şu anki koşullarda demokratik bir eylem yapmak demek onun çeşitli kötü niyetli gruplarca suistimal edilmesi demek.

Geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam dolar 10’un üstüne çıktığında bir eylem yapılmaya çalışıldı birileri çıkıp “gayler vardır” diye slogan atıp halay çekmeye başladılar. Kimsenin olmadığını ya da olmaması gerektiğini iddia ettiği yok ama bağlam dışı gelen bu söylem irite edici. Demek ki bu tarz arkadaşların sorunu ekonomi vs. değil. Böyle sıkıntılar yaşamıyor ki böyle aptal aptal konu dışı söylemlere girişiyor. Ya da en olası seçenek birileri tarafından(hepimiz biliyoruz o birilerini) kullanılıyor ya da kullanılmaya da gerek yok direkt bize düşmanlar.

E şimdi böyle bir ortam var. Suistimale açık. Türk milleti demokratik hakkı olan eylemi bile özgürce yapamıyor çünkü biliyor ki PKK’lılar, LGBT’liler, Feministler vs. üşüşüp konu dışı söylemlerde bulunup, olayın saflığına gölge düşürecekler. Hatta yapmaya çalıştıkları da iktidar sahiplerinin işine yarayacak. Böyle bir durumda kim neden girişsin ki bunu yapmaya?

Kimsenin seçimi beklemekten başka bir alternatifi yok şu durumda. Kusura bakmasın ama ağlayan varsa 4 yıl önce verecekti doğru kararı.

2 Beğeni

Bunun adı “öğrenilmiş çaresizlik.” Bir başka açıdan “Böyle gelmiş böyle gider” ve/veya “üzerimize ölü toprağı serpmişler” de denilebilir. Ama bunları aşmak gerekiyor.

Medyanın %90’ı iktidarın elinde. Her kanal yapılması gereken haberi yapmayıp ha bire başka ülkelerin enflasyonu ile ilgili haber yaparsa ülkede her şey çok iyidir aslında. Bilmem neyde rekor kırılmış bilmem hangi ülkede enflasyon son 40 yılının en yüksek seviyesindeymiş bilmem diplomatik zafermiş bilmem asgari ücrete tarihi zammış bilmem jelibon rezerviymiş :joy: vs.

4 Beğeni

Bu dediğiniz benim de yaptığım bir gözlem. Hatta kendim de bir ölçüde böyleyim sayılır. Ama düşününce çok da yapacak bir şey yok gibi geliyor ne yalan söyleyeyim. Bence hayatta içine girilince çıkılamayan çukurlar vardır ve son 10 yıldır falan ülkece böyle çukurların bir sürüsüne balıklama atlamış bulunuyoruz. Rakip takımın hardcarry’si 40 dakika freefarm almış, nasıl karşılarız diye düşünüyoruz. Halbuki tek karşılık 40 dakika freefarm vermemekti, ama biz verdik. GG.

Tabi genel olarak kötümser bir insan olduğum için belki yanlış düşünüyorumdur. Farklı düşünen arkadaşlar varsa ikna edilmek isterim gerçekten :roll_eyes:.

4 Beğeni

Dün gece rüyamda forumdan biriyle konuşuyordum ve seneye askere gideceğini söyledi. Ama yüz, isim vs. görmedim, sadece karşımdakinin forumdan biri olduğunu biliyordum. Yakın zamanda böyle bir bilgi veren oldu da bilinçaltıma mı girdi acaba diye merak ettim. :joy:

Bu arada internetten arattım, anlamı iyiymiş. İşlerin iyi gitmesi, yeni bir işe başlamak gibi klasik şeyler yazıyor. İnandığımdan değil tabii. :sweat_smile:

6 Beğeni

Ben hala çok nadiren de olsa onlarca yıl sonra bile rüyamda ya askere tekrar gidiyorum ya da liseye başlıyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

İnsanın böyle tekrar tekrar gördüğü rüyalar oluyor gerçekten. :slightly_smiling_face:
Ben de küçükken her okul açılacağında kendimi yılanlarla dolu bir yolda okula giderken görürdüm. Oldukça anlamlı. :joy: :joy:

3 Beğeni

Aynısı bana da oluyor. Korkulu rüyam. O kadar nadir de değil üstelik, yılda 1-2 kez oluyor.:frowning:

4 Beğeni

En kötüsü rüya içinde rüya görmek. Uyandım rüyaymış deyip yeni bir kabus başlıyor. Bir de bazen bir rüya gördüğümde ertesi gün devamını görüyorum dizi gibi :joy:

7 Beğeni

Rüya konusu benim için de “hot topic”. Rüya içinde rüya içinde rüya görüp bazen hiç uyanamıyorum ve karabasan ya da uyku apnesi gibi kımıldayamıyorum. Kabus gördüğümde uyanıyorum ve bağırıyorum ama sesim çıkmıyor. Sonra bakıyorum uyanamamışım falan.

Genelde hep rüya gördüğümün farkında oluyorum ama iç içe rüya görmekten uyanamama problemi çok canımı sıkıyor. Sırf rüya alemimin garipliğine anlam verebilmek için Freud’un Rüyaların Yorumu kitabını okumaya kalkıştım (tatmin olmayıp yarıda bıraktım), hatta doktoruma bile sordum ama n’aptıysak çözemedik rüya/kabus durumumu…

Çok muzdaripim bu konudan. Askere gittiğiniz ya da forumdan insanları gördüğünüz normal rüyalarınıza sıkı sıkı sarılın. :frowning:

7 Beğeni