Rıhtım Kamarası

Telegram gruplarında “gel gel” de yapıyor olabilirler, aman dikkat. Malesef bizim meslekte insanlar kendi rahatları için kandırma yoluna gidebiliyorlar (asistanlıkta da benzer bir durum var, “gel abicim çok rahat burası” diye çekmeye çalışıyorlar çoğu kez ki çömezleri olsun ve kendileri daha rahata ulaşabilsinler diye). Onun için ciddi bir araştırma şart eğer kendi beklentilerinizden daha aşağı bir bölgeye gidecekseniz. Bu arada İzmir’i ben de tavsiye ederim. :slight_smile:

Bu yanıltmayı gerçekten çok yapıyorlar. Toplu yazanlara bile güvenmiyorum arayıp kendim sorduğumla gruba yazdıkları arasında çok farkı oluyor dediklerinin. Vazgeçtim Ağrı’dan, annemin gönlü olmayacaktı ne yaparsam yapayım. Boşuna üzmeye gerek yok dedim. İzmir’de hiç para biriktiremem ya, yoksa gitmeyi çok isterdim ama kendimi dizginleyebileceğim nispeten daha küçük illere bakıyorum. Bakalım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim herkese.

1 Beğeni

@taurenim geçen gün anket başlığında koleksiyon hakkında konuşmuştuk. O nedenle sizi etiketledim.

ilk baskı imzalı koleksiyon müzesi.

Bir söyleşide okumuştum galiba. Ayşe Kulin de Nazım Hikmet kitaplarının ilk baskılarını topluyordu.

9 Beğeni

Böyle bir müze olduğunu hiç bilmiyordum, teşekkürler paylaşımınız için. Nedense eski kitap olayını çok sevmediğim için ilk baskı kitapları koleksiyon niteliğinde düşünmemiştim ama özellikle yerli kitaplar için güzel bir olay aslında. Yani bence çeviri bir kitabın orijinali olmadıkça çevirisinin ilk baskısına sahip olmanın çok bir fiyakası yok gibi (bana göre.) :slight_smile:

Fakat bu müze gerçekten çok güzelmiş, fikir de güzel görüntü de güzel. :slight_smile:

1 Beğeni

Aziz hocam kendileri sağlık sorunları nedenyle 3 aydır foruma uğrayamıyor. En son ameliyat olacaktı. Umarım olumlu bir operasyon geçirir ve iyileşerek tekrar aramıza döner. Beklemedeyiz.

2 Beğeni

Biden’ın dünkü ‘‘demokrasi’’ konulu, Cumhuriyetçilerin demokrasi için bir tehdit olduğunu açıkladığı ve alenen hedef gösterdiği konuşmasından bir fotoğraf. Kelimenin tam anlamıyla 1984.

2 Beğeni

Cumhuriyetçilerin demokrasi için tehdit oluşturduğunu açıklamadı, hatta “en baştan söylüyorum, cumhuriyetçilerin büyük çoğunluğunu bu konuşmanın kapsamı dışında tutuyorum” dedi. Eleştirdiği kesim Trump ve onun gibi MAGA’cı cumhuriyetçilerdi.

Bir siyasetçinin elleri havadayken podyumun altından çekilmiş bir fotoğrafı konuşmasının içeriğine boş verip hadiseye hemen 1984 yaftası yapıştırmayı haklı çıkarmıyor. Arkada kırmızı ışık olsa bile.

Tam aksine, konuşmasını dinleyenler argümanlarını gayet düzgün bir biçimde nokta atışıyla hedefine ulaştırdığını görebilirler. Seçimlere her türlü yolsuzluğu karıştırıp demokrasiyi ayaklar altına alan, kaybedince de yakalım bu dünyayı gitsin siyaseti güden, hukukun üstünlüğüne inanmayan, dünyayı duvarlarla bölüp ayrıştırmak isteyen, ırkçılığı ve homofobiyi normalleştiren MAGA’cılara verilmiş güzel bir cevaptı.

Hangi kesimin 1984’deki gibi bir dünya düzeni kurmak istediği aşikar.

5 Beğeni

Demokratlar eminim buna inanıyordur.

Herhangi tartışmalı bir politik durum ortaya çıktığında ortalığı yakıp yıkan, yağmalayan cumhuriyetçiler değil ama benim gördüğüm kadarıyla.
Edit:Bunun tek bir istisnası var, 6 Ocak olayları. Onu da konuşa konuşa bitiremediler. O kadar büyüttüler ki olabilecek etkisini de bitirdiler.

Çok romantik, insanları en fazla ayrıştıran, onları kategorilendiren yine demokratlar.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerden ya da MAGA’cılardan daha iyi değil. Sadece daha ikiyüzlüler. En azından Trump’ın ne olduğunu görebiliyorduk. Bunların neyi amaçladığı belli değil. Giriştikleri her politika facia, işin kötü yanı dünyanın en yetkin devleti olduğu için dünyayı da kendi pisliğine çekiyor. Medya demokratların elinde, başkanlık demokratların elinde, senato demokratların elinde ama memnun olamadılar.

2 Beğeni

Cevapladığım mesajda yazan durumumu merak edenler için, Bilecik yazıyorum :sweat_smile: Ağrı zaten 15 kadroya 17-18 kişinin atlamasıyla seçenek olmaktan kendi kendine çıktı benim için. Para gerçekten iyi bir motivasyonmuş. Aklımda Balıkesir, Tekirdağ olsa da çok çok fazla hasta bakıyorlardı ve konumları dışında pek bir artısı yoktu. Umarım Bilecik’te aradığımı bulurum. :sweat_smile: (Daha az hasta, daha az yorulma ve nispeten Ankara -hızlı tren- ve İstanbul’a yakınlık)

Edit: Bilecik de olmadı. Şark kurnazları sağolsun :innocent:

9 Beğeni

Expanse dizinin gazıyla bile bitmedi, artık mümkün değil. :smiley: İthaki bu aralar para neredeyse orada, sadece biraz kaynağı da yarım kalanlar için ayırdıklarını umut ediyorum.

@Urahara Tamamen tesadüf. :joy: Ben Sendrom’u da beğendim hocam, diğer kitapları gibi uzay operası değil de polisiye bu sefer, fikir de güzel. Hâttâ devam kitabı da çıktı çoktan ama Sendrom kendi içinde başlayıp bitiyor, devamı muhtemelen yeni bir macera.

4 Beğeni

Ben Scalzi kitaplarının devamını basacağız dedikleri için Amazon indiriminden aldım 2 serinin kitaplarını da. Bir sebep göstermeden basmayı bırakırsalar büyük ayıp ederler.

2 Beğeni

Dediler ama güvenemiyorum ben hocam,4 ay kaldı daha ses yok. Lütfen bu konuda yanıltsınlar beni.
Zoe’nin Öyküsü (Yaşlı Adamın Savaşı serisi 4) 2013 basımı, İlk İmparatorluğun Efsaneleri 2018, Sendrom ise 2019.

3 Beğeni

Ek olarak, 4 ay içinde basacağız dedikleri çok fazla da kitap var. Bu 4 ay ya çok güzel geçecek ya da biz yine söveceğiz ithakiye. Dediğiniz gibi ters köşe oluruz ve çok güzel geçer bu 4 ay.

4 Beğeni

İthaki bu serilerin hiçbirini bitirmez. Bari teliflerini bıraksalar belki başka bir yayınevi basar. Ama onu da yapmaz yıllarca süründürür.

4 Beğeni

Bu ve önceki 4 yanıt neden gizlenmiş görünüyor?

1 Beğeni

Forumdaki gizli İthaki lobisinin işleri :grin:

5 Beğeni

Yok artık. :slight_smile: Bildiğim kadarıyla belli bir sayıya ulaşmadan Hancı tarafından gizlenmiyor, o yüzden şaşırdım. :joy:

1 Beğeni

Bilmiyorum ki. Sistemsel bir hata olabilir. Bana gelen mesajda iletinin başlıkla ilgili olmadığı için gizlendiği yazıyor. Yani iletide içerik olarak olumsuz bir şey yok.
@SJack’e söyleyelim de bir baksın.

3 Beğeni

Bu kadar da olsun artık ya. Hadi 10-15 mesajı geçse neyse. :joy:

@Blackheart Bende sizin iletiniz için de aynısı yazıyor. (Yeni mesaj yazmayayım en iyisi. :slight_smile:)

3 Beğeni

Bu arada önceki 4 iletide rahatsız edici bulunduğu yazıyor, benim ileti için sadece imlendi demiş. Nedenini bilmiyorum. Ama zaten iletilerin hiçbiri rahatsız edici nitelikte değil. Belki İthaki rahatsız edici bulmuştur, onu bilemeyeceğim :slight_smile:

@ilydious öyle mi? Tuhaf. Demek bundan sonra İthaki hakkında olumsuz bir şey yazamayacağız :slight_smile:

3 Beğeni