Rıhtım Kamarası

Merhaba, forumda eksikliğini gördüğüm bir başlık açtım umarım yardımı dokunur.

2 Beğeni

YouTube Premium resni enflasyon oranında mı zam yapmış. :slight_smile:

Opera Anlık Görüntü_2022-10-20_234429_mail.google.com

1 Beğeni

Tolstoy daha ilk cümleden laf çarpıyor insana. :slight_smile:

7 Beğeni

Aşk olsun Tolsto…

3 Beğeni

Başıma bir şey gelmeyecekse ben ikna olmadım hocam. Neyin iyi ve direkt, neyin gereksiz ve dolaylı olduğu sadece iş işten geçtikten sonra anlaşılan bir şey bence, bariz trivial durumlar hariç. Yani okey pi sayısının 2 milyonuncu basamağını bilmek gereksiz ve dolaylıdır, ama bunu söylemek için Tolstoy olmaya gerek yok bence :roll_eyes:.

3 Beğeni

Olaya verilen isim fantastik bir serinin kitabı gibi çağrışım yaptı bende.

“Uzun Bıçaklar Gecesi”

3 Beğeni

Hocam yanılmıyorsam Eragon kitaplarından birinde (Brisingr?) bu isimde bir bölüm vardı. Tabi onu okuduğum zaman ne olduğunu bilmiyordum. :roll_eyes:

2 Beğeni

Ben mesela. Vay arkadaş. Hazır inşaata girmişken tüf tüf de oynuyor muydunuz hocam? Borunun içine kağıttan külah koyup üflüyip birbirinizi vurmaya çalışır mıydınız?

4 Beğeni

Tüftüfün külahının ucuna iğne koyanlar el kaldırsın. :raised_hand_with_fingers_splayed:t3:
Counter gibi tüftüf savaşlarımız vardı hocam. :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Bir de onu yoldan geçen camı açık arabaların içine atanlar var :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Offf tüftüf demeyin hocalarım bana hahah. Çocukken ağzımda tüftüf varken düşmüştüm ben, boru damağıma girmişti. Allah genç nesillerimizi böyle felaketlerden korusun.

4 Beğeni

Aksiyonun verdiği heyecan ile oluyordu bu tarz şeyler ama aslında cidden tehlikeli.
Hayır birde bunların sonrasında annem kızacak diye bir korku faslı başlar. :joy:
Ağız veya elde bir şey ile koşmak hep korkutmuştur beni.

Hep enteresan, tehlikeli olabilecek oyunlar oynamışız sanırım.
Bizim yaş gruplarımızda kafası yarılmayan çocuk yoktur sanırım.

@birisi43 al işte kaza sebebi değil mi?

Çok değişik bir çocukluk ve ergenlik geçirmişiz. :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

Hocalarım size bir şey sormaya ve de inceden de hayıflanmaya geldim. Aramızda akademisyen arkadaşlar olduğu gibi belli alanları iş için ya da hobi olarak takip eden arkadaşlar da var diye biliyorum. Sizler kurgusal olmayan eserleri, akademik makaleler olsun yeni kitaplar olsun, nerden buluyorsunuz? Alanlarınızı nasıl takip ediyorsunuz? Bir sonraki okuyacağınız makaleyi nasıl seçiyorsunuz?

Ben vaktiyle readcube diye bir program kullanırdım, PDF arşivime bakıp ilgili güncel makaleleri otomatik önerirdi. Harika bir nimetti yahu. Ama 5 sene kadar önce öldürdüler gönlümün efendisini (düz bibliyografya yöneticisine çevirmiş allahsızlar), bir emsalini de bulamadım. Şimdi arkadaşların ilginç bir şey bulup PDF atmasına, bir şeylerin Hackernewsa düşmesine, üye olduğum bir iki newsletterdan ilgili bir şey gelmesine bakıyorum. Ama bu şekilde ancak denk geliyorum bir şeylere. Bayağı bir şeye de denk gelemiyorum haliyle.

Siz nasıl yaklaşıyorsunuz bu olaylara?

1 Beğeni

Ben halihazırda üstüne çalıştığım konularla ilgili yayınlarla ilgili literatür taraması yapıyorum sık sık. Okul kütüphanesinin uzaktan erişimi sağolsun ihtiyacım olan veri tabanlarına ulaşıyorum.

Öğrenci olmadığım dönemde ilgilendiğim konuların yer aldığı sempozyumları (örneğin sınıf öğretmeni olduğum için USOS’u), o konularda yayın yapan hocaları takip ediyordum. Akademik aramada en güncel makalenin kaynakçasına bakmak o konuyla ilgili farklı çalışmalara gitmenin başka bir yolu.

Dediğiniz gibi semantik bir arayüz var mı onu bilmiyorum. Eğer olsaydı hocalar influencer olup makalelerini öne çıkanlara eklemek için reklam verir miydi mesela.:sweat_smile: Bence akademinin selameti açısından eski usuller bir süre devam etsin. Fani gözlerim bu değişimi görmeye hazır değil.

2 Beğeni

Bunun daha kolay bir yolu olmalı gibi geliyor ama ya :confused: Her türlü içeriği toparlayan ortamlar var, bu içeriğin de olmalı. Yoksa bu piyasadaki bir açık mı? :thinking:

Hahaha hocam şimdi savaş başlatmak gibi olmasın akademinin (global olsun TR olsun) selametinden ben ümidi çoktan kestim. Ama arada güzel işler çıkıyor, bir de akademi haricinde yapılan işler halka pek açılmadığı için başka çaremiz de yok gibi aslında. Sciwheel diye bir ürüne denk geldim bu arada, ama sanırım yollarının oldukça başındalar, öneri aletleri şimdilik elimde bir şey yok bir kaç gün sonra bak diyor hahaha.

1 Beğeni

Buna katılıyorum. Etik ve kalite standartlarında çözüme ulaşmadan sizin bahsettiğiniz tarzda yeniliklere yelken açılırsa neler olur onu düşündüm. Hoş şeyler gelmedi aklıma.

1 Beğeni

Fremenler (Dune) ve Aieller ( Zaman Çarkı) arasındaki benzerlik tesadüf mü?

1 Beğeni

Çok sıradan benzerlikler. 2 halk da özgür halk mottosu ile yaşıyor. Benzerlikler doğal. Ama ailleri anlamak çok zor. :joy: Fremenler daha anlaşılır bence.

1 Beğeni

Arkadaşlar selam. Bu ürünü aktif ve sürekli olarak aramızda kullanan var mıdır?
Ciltli kitaplarda ne kadar sağlıklı oluyor? Ben şahsen ciltli kitapları elde okurken L şeklinde açarak okuyorum. 180 derecelik bir açı ile açarsam cilde zarar gelebileceğini düşünüyorum.
Bu üründe kitabın ortasına gelindiğinde oluşan iki taraflı bombeyi ve kapanma baskısını aşağıda bulunan kıskaçlar yeterince karşılayabiliyor mu?
Sağlık açısından faydalı buluyorum ama uygulamada yeteri kadar pratik ve sorunsuz mu emin olamadım.

2 Beğeni

Youtube’da daha fazla incelemesi var.

Cilt sağlığı açısından düz zemine koymaktan pek farkı yok gibi duruyor.

3 Beğeni