Rıhtım Kamarası

1 Beğeni

50 mbps olayını yanlış anlayınca Superonline. İndirme hızı bariz şekilde hatalı yazıyor. Neden böyle gözüküyor acaba :roll_eyes:

2 Beğeni

Herkese selamlar!

Yaklaşık dört ay önce sanat ve kültür temalı bir Discord sunucusu açmıştım. Sunucumuz o günden bu yana bir hayli büyüdü. Kitaplar ve resimler üzerine birçok içerik paylaşılıyor düzenli olarak. Alıntılar, sözler, kitap okuma etkinlikleri (kısa sürede başlıyor), ressamların tabloları ve anlamlarıyla ilgili yazılar, üyelerin çizimleri ve benzeri birçok konuda paylaşımlar yapıyor ve sohbet ediyoruz.

Eğer siz de aramıza katılmak isterseniz mutlaka bekleriz.

Sunucumuz: Art Tavern

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, diş fırçası gibi birkaç ürün satın alacaktım da amazonda prime üyeliğine indirim vs. tanımlanıyor mu? Ona göre prime üyeliği alacağım da.

1 Beğeni

:tr::1st_place_medal:

19 Beğeni

Dünya’da Türkiye’den daha mutsuz sadece 12 ülke varmış: Afganistan, Hindistan, Myanmar, Mısır, Nijer, Mali, Çad, Kongo, Botsvana, Zimbabwe, Zambia ve Sierra Leone.

9 Beğeni

Meta Llama v2’yi açık kaynak kodu olarak salmış. Hem de ticari kullanım lisansıyla. Ortalık yanıyor hocalarım, önümüzdeki bir kaç ay çok çok renkli olur gibi :roll_eyes:

3 Beğeni

Benim bunlardan anladığım, toplumumuzun aktivasyon enerjisi gerçekten inanılmaz yüksekmiş. Soygazlar bile belli bir potansiyel enerjiden (mutsuzluktan) sonra tepkimeye giriyor (değişikliğe gidiyor). Bizde henüz tık yok, değişime yönelik en ufak bir adım yok. Şaşkınım :thinking:

5 Beğeni

Bir ülkeyi hiç kimya bazında (nasıl?) düşünmemiştim, güldürdün :slight_smile:

2 Beğeni

Ukrayna Rusya’yla savaşta ama yine de bizden mutlu :smile:

1 Beğeni

Evet gördüm onu. :slight_smile: Diğer bir şaşırdığım ülke Suudi Arabistan. Adamlar aşırı mutlular… :thinking:

1 Beğeni

Para var huzur var. Suudi vatandaşı vergi vermez, devlet maaşı alır. Niye mutsuz olsun?

1 Beğeni

Soygaz benzetmesi güzel olmuş.

Şöyle düşünün bazı insanlar uzun zamandır bazı duyguların ve düşüncelerin yoğun ve mutlu şekilde yaşıyorlar. Bu duyguları onlara yaşatan bir şeyler var.

Burada diğer bakış açısından baktığında mutlu olmayanları mutlu olması için o duyguları ve düşünceleri yaşatacak birileri mi yok?

1 Beğeni

Hocam tamam müreffehler ama, ne bileyim. Onun dışında hayatın her alanında baskıcı bir rejim, bunların dayattığı sınırlı özgürlükler, şeriatın cezalandırıcı kılıcı Demokles’in kılıcı gibi sürekli herkesin başının üstünde.

Böyle bir toplumda gerçekten mutlu olabilmek için başını ya kuma gömmen gerekir ya da gizli kapaklı işler çevirmen.

2 Beğeni

Adamlar İslam’ın doğusundan beri neredeyse aynı sistemle yaşıyorlar. Vatandaşları da son 50 yıldır da iyi para kazanıyor. Aykırı yaşamak isteyen Katara gider, yaşar gelir. :slight_smile:

1 Beğeni

Çünkü insanların büyük çoğunluğu muhafazakar düşünmeye eğilimli, yönetenler de bu yakınlığı kendi lehlerinde oldukça profesyonel şekilde kullanıyorlar. Yani; evet ortada bir gerilim, bir mutsuzluk var ama bu mutsuzluğun sebebi her zaman karşı tarafa dayandırıldığı için isyan edilmesi gereken yere isyan edilmiyor.
İsyan edilmemesini telkin eden iktidara yönelik örnek:

Mutsuzluğun kaynağını karşı tarafa dayandıran troll tweet’i.

Ekleme: Ayrıca hak hukuk çerçevesinde isyan edecek kesim organize değil ve güçsüzler.

2 Beğeni

Birincisi adamlar o şekilde yaşamayı seviyor. Bundan memnun ve rahatlar. Yine de Ortadoğu’da her zaman olduğu gibi bazı şeylerin etrafından her zaman dolasilabilir. :slight_smile:

1 Beğeni

Alakasız yerlere termodinamik ilkelerini uygulamak en sevdiğim hobilerimdendir hahaha.

Belki mutsuz olacak kesim (kadınlar, köleler, vs.) bu tip çalışmalarda örneklenemiyordur, onun da etkisi olabilir hocam :thinking:.

4 Beğeni

Forumda “termodinamik” kelimesini aratınca toplam 10 sonuç çıkıyor, 4’ü sana ait. :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Suudi kadınların çok mutsuz olduklarını sanmıyorum. Ama elbette mutsuz olsalar da pek seslerini duyuramıyorlardır. Köleler mevzusunda ise Endonezya, Pakistan, Hindistan vs. getirilen ve zorla alıkoyulup çalıştırılan insanların değil ifade hakları, yaşama hakları bile hiçe sayılıyor. Kesinlikle bu çalışmalarda yer alamazlar.

4 Beğeni