Rıhtım Kamarası

@alper hocam bir şey soracağım. Özelden yazacaktım da kapalısın.

Nazım Hikmet’in Yolculuğu kitabında Everest ile İş Kültür arasında aman aman bir fark var mı? Yoksa aynı mı? Biliyorsundur diye sana sorayım dedim :slight_smile:

1 Beğeni

İş Kültür baskısı benim kitaplığımda bulunmadığı için çok önemli ek belge bilgi var mı bilmiyorum, kontrol edemedim ama Haluk Oral yeni belgeler ve yeni bilgiler var bu baskıda demişti.

Hatta İş Kültür baskısı Amazon da bir ara çok uygundu Haluk Oral Twitter’da öyle yazdığı için yeni baskıyı bekleyip almıştım ben.

2 Beğeni

Bende İş Kültür var ama bunu da alsam mı bilemedim :smiley: Neyse araştırırım bir iyice sağol :slight_smile:

2 Beğeni

Ben olsam şu aşamada elimde İş Kültür olduğu için o baskıyı okurdum., kitapevine gidince de yeni baskyı inceler öyle karar verirdim.

2 Beğeni

Okudum zaten ama yeni baskı ile arasında çok fark var mı bilmiyorum. En iyisi dediğin gibi kitapevinde incelemek. Sağ ol tekrar :slight_smile:

2 Beğeni

Arkadaşlar, sizin de beğendiğiniz, kitapları okumayı istediğiniz güzel listeler varsa paylaşar mısınız? Temel 100 klasik eser, En iyi 100 fantastik, detektiv eserler gibi listeler oluyordu ya onlardan. Kaç zamandır denk gelmedim, gelecek seneye de az kaldı, liste hazırlama zamanı yaklaşıyor. Ya da acaba burda forumdaşlarla böyle listeler mi hazırlasak mesela?

2 Beğeni

Acı kaybımız, yerin dolmaz Pringles. :slight_smile: :slight_smile:

Bazı haber sitelerinde ve X de diyorlar ki; “Pringles Türkiye’den çekildi.”

3 Beğeni

Fazıl’ın marşına(?) en iyi alternatif daha iyisi yapılana kadar. Kalmış şurada 8 gün.

https://twitter.com/manafzadeturan/status/1715611585849217377?s=35

2 Beğeni
4 Beğeni

2023 Hugo Ödülleri sahiplerini bulmuş.

Best Novel

• Nettle & Bone, by T. Kingfisher (Tor Books)
  • The Daughter of Doctor Moreau, by Silvia Moreno-Garcia (Del Rey)
  • The Kaiju Preservation Society, by John Scalzi (Tor Books)
  • Legends & Lattes, by Travis Baldree (Tor Books)
  • Nona the Ninth, by Tamsyn Muir (Tordotcom)
  • The Spare Man, by Mary Robinette Kowal (Tor Books)

Best Novella

• Where the Drowned Girls Go, by Seanan McGuire (Tordotcom)
  • Even Though I Knew the End, by C.L. Polk (Tordotcom)
  • Into the Riverlands, by Nghi Vo (Tordotcom)
  • A Mirror Mended, by Alix E. Harrow (Tordotcom)
  • Ogres, by Adrian Tchaikovsky (Solaris)
  • What Moves the Dead, by T. Kingfisher (Tor Nightfire)

Best Novelette

• “The Space-Time Painter”, by Hai Ya (Galaxy’s Edge, April 2022)
  • “The Difference Between Love and Time”, by Catherynne M. Valente (Someone in Time: Tales of Time-Crossed Romance, Solaris)
  • “A Dream of Electric Mothers”, by Wole Talabi (Africa Risen: A New Era of Speculative Fiction, Tordotcom)
  • “If You Find Yourself Speaking to God, Address God with the Informal You”, by John Chu (Uncanny Magazine, July-August 2022)
  • “Murder By Pixel: Crime and Responsibility in the Digital Darkness”, by S.L. Huang (Clarkesworld, December 2022)
  • “We Built This City”, by Marie Vibbert (Clarkesworld, June 2022)

Best Short Story

• “Rabbit Test”, by Samantha Mills (Uncanny Magazine, November-December 2022)
  • “D.I.Y.”, by John Wiswell (Tor.com, August 2022)
  • “On the Razor’s Edge”, by Jiang Bo (Science Fiction World, January 2022)
  • “Resurrection”, by Ren Qing, translated by Blake Stone-Banks (Future Fiction/Science Fiction World, December 2022)
  • “The White Cliff”, by Lu Ban (Science Fiction World, May 2022)
  • “Zhurong on Mars”, by Regina Kanyu Wang (Frontiers, September 2022)

Best Series

• Children of Time Series, by Adrian Tchaikovsky (Pan Macmillan/Orbit)
  • The Founders Trilogy, by Robert Jackson Bennett (Del Rey)
  • The Locked Tomb, by Tamsyn Muir (Tor.com)
  • October Daye, by Seanan McGuire (DAW)
  • Rivers of London, by Ben Aaronovitch (Orion)
  • The Scholomance, by Naomi Novik (Del Rey)

@Abraxas Adrian reyiz Ogres ile ödül alamasa da en iyi seri ödülünü Children of Time ile kapmış. Senin özel bir hayranlık beslediğin Kaiju Preservation Society de ödül alamamış en azından. :smiley:

7 Beğeni

@AdrianTchaikovsky hadi gene iyisin.

3 Beğeni

İlk kitabı sahaf eline düşmüş son kitabı çıkmamış bir seri daha “_”

3 Beğeni

Satmadığı için D&Rlarda falan 19.90a veriyorlardı birkaç ay önce, yuh diyorum bu kadar hızlı karaborsa olmasına. 2. kitap da çıkalı çok olmadı, tamamlarlar bence ve ilk kitabın yeniden baskısı bile gelebilir. Kabul biraz iyimserim ama #direneksikparca! :slight_smile:

4 Beğeni

Tchaikovsky’nin tüm eserlerinin telif haklarını satın aldım. Howl’a inat basmayacağım üçüncü kitabı. Merak edip dursun örümceklere n’oldu diye.

Scalzi’nin Starter Villian adlı yeni kitabı çıktı geçen ay. Okumadım şimdi hakkını yemeyeyim ama GR’dan anladığım kadarıyla gene aynı tas aynı hamam. Woke Hugo’sunu alana kadar durmayacak boş karakterler, boş hikaye bol bol mesaj kaygılı kitaplar yazmaya. :slight_smile:

3 Beğeni

Sen seriyi bitirmiştin değil mi? Ben güya başlayacağım. :slight_smile:

Scalzi garip bi yazar, ortalama yazıyor, güzel tek bir serisi var ve tüm ünü oradan geliyor gibi. Hugo da kazandı ama Redshirts ile ve kesinlikle hak etmeyen bir kitap. Bendeki kredisini de bitirmek üzere, Interdependency’ye göz atacağım bir ara(Neal reyiz okumuyoruz diye ne bk kitaplarına kaldım gör gör :smiley: ), o da tırt çıkarsa Old Man’s War’u bitirip Scalzi’yi "mehh :roll_eyes: " listeme koyar unuturum.

2 Beğeni

İlk kitabın karaborsa olduğunu görünce hemen otuz liraya aldığım elimdeki kopyasını ilana koydum 6000 teleden. Çaykovski sayesinde paramı 200x yaptığımı düşününce vicdanım da rahatsız olmadı. Belki de vicdanımı da baskısı olmayan bir kitap gibi satmışımdır. Zaten bilenler bilir kalbimi de yakıt masrafından kurtulmak için bir ateş cinine satmıştım. Kalbimin oluşturduğu boşluğu da güzel kadınların ahını alarak dolduruyorum.

İkinci kitap 200 tele dolaylarında satılıyor, üçüncü de bu enflasyon ve fiyatlandırma algısıyla beş yüzü bulur. İki karton kapaklı kitaba o parayı; pulitzeri, oscarı, nobeli, hugoyu, nebulayı, supernovayı, arthur c. clarke’ı altın kelebeği aynı anda kazansa bile vermem veremem. Kitap okumak sınıfsal olmamalı. Frank and Rocky ya da modern spartacüs olarak bu durumu kınıyorum.

(Yıkımın çocukları kitabınız kargoya verildi. )

3 Beğeni

İlk kitap karaborsaya mı düşmüş :astonished:

2 Beğeni

Çoğu sitede stokta yok diyor sadece nadirde gördüm ama bilemiyorum tam durumu nedir abi. Çok fazla satış sitesi var artık belki birinin deposunda duruyordur hâlâ.

2 Beğeni

Yok ben ilk çıktığında almıştım da karaborsaya düşmesine şaşırdım.

2 Beğeni

Çaykovski kitaplarının Türkçeye geç çevrilmesi, çevrilenlerin de karaborsaya düşüp bazı açıkgözlü komisyoncular tarafından fahiş kâr haddiyle satılması yüzünden zor günler geçirdi.

Geçtiğimiz ay basına sızan bilgileri derledim.

@Pyrewrath: Sadece ilk kitabı okudum abi. Scalzi hakkındaki görüşüne katılıyorum.

6 Beğeni