Yalnız beni de banlamayı unutma.
Çok kolay pes ettiniz xd Biraz da olsa karşılık bekliyordum.
Yok pes etmekten değil, senin blöfün tutmadı, bir türlü banlayamadın. Yetki zehirlenmesi yaşadığın belli. Beni banladıktan sonra pişman olmaman için kendim çekiliyorum.
Sana herkesin usulca kendi köşesinde asla konu dışına çıkmadan takıldığı nezih bir forum diliyorum. Tepe tepe denetle. Aslanyürek’le mutluluklar kanka.
Siz istediniz diye banlayacak değilim. Keyfi banlamadığımı gòsteriyorum. Anlayana tabii. Size kimse muhabbet edemezsiniz de demedi. Bir iki mesajda sorun yok ama fazlası konunun amacına uygun değil. Bakın aslan gibi Rıhtım Kamaramız var forumda. Kimse size burda ne yapıyorsunuz da diyemez. Ya da isterseniz ikinizin takılacağı özel bir mekan da açabilirsiniz burada.
Kişisel olarak @Abraxas ve @Howl’un yazışmalarını keyifle okuyorum. Hangi başlıkta olduğunun da bir önemi yok bence. Hiçbir zaman insanların bir başlık altında farklı bir konuyu konuşmalarından rahatsız olmadım forumda. Öteden beri bunu çok önemseyenler oldu ama bence çok takılmamak gerek. İlgimi çekmiyorsa okumadan geçerim en fazla.
Kamaramız Kartal gibidir.
Bazen çoğumuz gibi benim de başlıklarda başlığın dışında olayın gelişimi ile muhabbete tutuştuğum oluyor, elbette olmasa daha iyi.
Her forum üyesi forumda her başlık için bulunmuyor ve ilgilendiği takip ettiği hatta yeni mesaj bildirim özelliğini açtığı başlıklarda, başlıkla alakasız içerik de görmek istemez. En azından bence “yeni kitap haberleri” başlığında başlıkla alakasız muhabbet konusundan uzak duralım.
“Aşık atışmasını” okumadım ama uyarı birazcık bile ciddiyet içeriyorsa, çok enteresan.
Forumun başlıklara ayrılması düzen için çok önemli bir konu. Herkes her başlığı takip etmiyor. Takip ettiği başlığında gereksiz meşgul edilmemesini istemesi kadar doğal birşey yok. (Başlıkla ilgili oluşan dialogları bunun dışında bırakıyorum)
Diğer taraftan herkes hee başlığın altına istediğini yazdığı zaman ortada düzen kalmaz ve forum watsapp veli grubundan öteye gitmez diye düşünüyorum (aman aman düşman başına )
@Abraxas @Howl muhabbetlerinizi okumak keyifli ve bence de sıkıntı yok. Hepimiz zaman zaman şeritten çıkabiliyoruz.
Yalnız insanlar abartılmasın diye hatırlatma yaptığı için ya da herhangi bir eleştiri yaptığı anda dalga geçiyorsunuz. Bence muhabbet değil, bu kırıcı görünüyor. Yani ben kırılırdım.
Forumda bir avuç insanız, hepimiz birbirimizi iyi kötü biliriz. Sizi de aramızda her zaman görmeliyiz. Küsecek darılacak bir şey olmamış. Arada olur bu kadarcık
Kapatalım gitsin konuyu olmaz mı?
Hayır aslan, araştırmanı öneririm.
Hala aynı fikirde misin?
@howl ile @Abraxas’ ın karşılıklı yazdıkları, forumu eğlenceli ve takip edilesi kılan birkaç unsurdan biri benim açımdan.
Yukarıdaki mevzu ile birlikte rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek isterim; ben bu uyarıyı masum bir uyarıydı diye geçiştirmek istemem. Uyarılar eğer herkes için her zaman gerçekleşiyorsa tamam masum uyarıydı diyebiliriz. Misal lion… nickli üye açık açık hakaret ediyor- yazar bozuntusu vs diyerek- karşısında herhangi bir uyarı cümlesi görünüyor mu? Hayır. Ya da forumda sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri; birisini açık bir şekilde rencide etmek. Buna dair de bir uyarı olmuyor, ama yazarlar bu durumu dile getirdiğinde -haksız uyarı, banlama tehdidi- saygısızlık yaptılar diye itham ediliyorlar ki o yazarların zaten yazma şekli o tarz, mizahi, hikayeleştirerek.
Elinde yetki bulunduran birisi yetkisiyle ilgili espri yapamaz bence çünkü bu espriye girmez, yetkinin kötüye kullanımına girer olsa olsa.
Zaman insanlar için değerli, biraz nefes almak için foruma zamanını veren insanları küstürmeyin. Ayrıca yukarıdaki öneriyi yerinde buldum; üyelerin konuşmasından rahatsız olan varsa, yazdıklarını görmek istemediği üyeleri engelleyebilir,nezih bir şekilde forumda takılabilir.
Yazar Bozuntusu = Kötü Yazar. Birine kötü yazarsın denildiğinde hakaret mi sayılıyor bu? Aksine acımasız bir eleştiridir. Eleştiri de ne kadar acımasızsa o kadar etkili olur bana göre. Tabii bunu diyen sinirle söylediğinde hakaret olarak algılanabilir. Tartışmaları baştan sona okuduğunuzu da sanmıyorum. Kendileri istiyor ve olmayan şeyleri dile getiriyorlar. Keyfi ban muhabbeti üzerinden de aynı tarzda bir yanıt vermek ne kadar yanlış? Kimse bu muhabbeti yapmayın demiyor. Yeri var orada devam edin ki başlığın altı amacına uygun olmayan şeylerle dolmasın. Kendilerine daha uygun bir yerde devam edin denmesine alayla karşılık vermek de hakarete eş değerdir. Hem suçlular hem güçlüler. İsteyen kalır isteyen gider.
Diğer yandan yaklaşık 4 senedir yapmakta olduğum denetmenlik görevimi de bırakma kararı aldım. Daha önce bazı kişisel sorunlarım nedeniyle bırakmıştım fakat tekrar göreve gelmiştim. Ama bu sefer kararımdan dönmeyeceğim. Çok mu önemli bir şey? Hayır değil. Ama forumu ayakta tutan en önemli görevlerden birisidir denetmenlik. Şimdiden tüm denetmenlerimize kolay gelsin diyorum.
Konunun gereksizce sünmesi en sevmediğim şeylerden biridir, ancak yanıt verme gerekliliği gördüm ;bu mesaj sonrası da bu konu daha fazla sünmesin kendi açımdan diye konuya dair yazmayacağım.
Sizin açınızdan yazar bozuntusu=kötü yazar ve eleştiri ise mesela yukarıda da açıkladığım tutarsız uyarılar ve yetki şakaları ile siz denetmen bozuntusu oluyorsunuz size göre. Ki ben bunu demem çünkü bence hakarettir. Ya da mesela yine babayı anneyi dahil ederek kahvehane ağzıyla konusma da herhalde ağır bir edebi eleştiri olsa gerek ki onu hakaretten saymamış kimse.
Yani hoşlanmadığınız konular söz konusu olunca, başkaları size uymayan şekilde düşünenlere hakaret de edince denetmen yetkisini kullanmamak keyfilik değil mi burda. Eger ki o kişiye bir uyarıda bulunsaydınız adil olduğunuzu düşünürdüm.
Ayrıca tüm yazışmayı da okudum, bence algı, analiz etme yeteneğim de gayet tutarlı ve yerinde. Birisi sizin gibi düşünmediğinde yoksa tüm metni okumadınız mi demek de onun zekasına hakaret olmuyor mu peki?
Sizin gibi düşünmeyenler demek ki tamamını okumamış yazılanların, peki…
Yukarıda da dediğim gibi kahvehane ağzıyla yazanları görünce forumun nezihliği düşüyor ve ben de uzun süreli bir forum okuyucusu olarak bunu doğru bulmuyorum.
Herkese nezih forumlar dileğiyle…
Bu olaya sebep olduğum için çok üzgünüm SJak galiba yanlış anlaşıldım. Benim sadece masumane bir uyarıydı ancak direkt benimle alay edip beni kurgusunun bir parçası yapması beni üzdü. İster istemez o cevabı vermek zorunda kaldım . Hiç kullandığım bir üslup değil ancak bazen ister istemez böyle parlamalar olur hayatımızda tabi ki de böyle insanlara karşı.
Bence de fazla uzatmayalım . Nedene değil sonuca bakıyorsunuz. Yazılanları tam olarak idrak etmediğinizi düşünüyorum. Empati kurun lütfen işleri daha da karıştırmayalım
Dönenleri hayretle izliyorum valla. Hocalarım bunu yanlış anlamayın, dostça bir gözlem olarak belirtiyorum bunu; ama bu dramadaki tüm partiler çok da önemli olmayan şeyleri biraz fazla önemsiyor gibime geliyor benim. Aşağıdakilerin hepsinin başına “bana öyle geliyor ki” ifadesi ekleyebilirsiniz, ben tekrar etmemek için eklemedim.
-
Başlık altına arada konuyla direkt alakası olmayan bir kaç mesaj gelse bir şey olmaz. Çok rahatsız olan kişi engel basıp geçmeli.
-
Kişinin bir kaç mesajı bir başlıktan başkasına taşınsa bir şey olmaz, benim zaman zaman taşınıyor, bu durumun benim umrumda olma düzeyi tam olarak sıfır.
-
Yazdıklarımdan birileri gocunup aşırı tepki veriyorsa bir şey olmaz, ben kıracak ya da üzecek bir şey söylemediysem, haşa imla hatası yapmadıysam adam istediği şekilcilikten ya da kuraldan nem kapabilir bir yerde.
-
Denetmen reyiz forum politikasına göre davrandığını düşünebilir, yetkisiyle ilgili şaka da yapabilir bence, patronum değil bir şeyim değil, polis değil hakim değil adam. Forumun kira ödeyip yemek almama, ne bileyim hapiste olmamama bir katkısı yok istediği kadar yetkisini kötüye kullansın adam hahaha. Ki zaten Jack reyizin kötü bir niyetinin olduğunu düşünmüyorum.
Bilemedim, kimin neye ne tepki vereceğini söylemek de bana düşmez tabi. Ama bana böyle geliyor bu işler ne yalan söyleyeyim. Howl ve Abraxas hocalarımın muhabbetinden aşırı keyif alıyorum şahsen, eminim kendileri de keyif alıyormuştur. Durduk yere hep beraber hem denetmenden hem de geyikten oluyoruz gibi, kimsenin kazandığı pek bir şey de yok, e biz bu naneyi niye yiyoruz diye sorguluyorum zaman zaman .
Herkese hak veriyorum. Ne olacak benim bu halim?
Bence sen de herkese hak vermekte haklısın.
Yazılanların tamamını okuduysanız bir şeyi kaçırmışsınız o halde. Bakın ben ne alaya ne de onları uyaranlara ve sonrasında gelişenlere bir şey demedim. Muhabbetinizin yeri birkaç mesaj dışında burası değil dedim. Daha sonra ne oldu? Howl çıktı beni olmayan şeylerle yani keyfi banla itham etti ve uyarını dikkate almayacağım dedi. Ben de doğal olarak - ki ben de insanım- onların tarzıyla gereken cevabı verdim.
Son olarak bazı şeyleri gereken yerde esnetebiliriz. Yoksa forumda üye kalmaz diyerek ben de noktayı koymak istiyorum.