Rıhtım Kamarası

Bu sene olmayabilir. Denetmen kadrosu daraldı ve @magicalbronze’un sağlık sorunları var.

1 Beğeni

The Lincoln Lawyer dizisinin bölümleri kitaplardan bağımsız ayrı bir senaryo mu?

1 Beğeni

Az önce Amazon’da indirimdeki bir kitabı kuponla aldım ancak anında bir hanenin ihtiyaç sınırını aşılması nedeniyle iptal maili geldi. Müşteri hizmetleri durumu inceleyip 48 saat içinde dönüş yapacağını belirtti? Var mı daha önce böyle bir şey başına gelen?

1 Beğeni

Takip etmekte fayda var diyeceğim de kur pek müsade etmez gibi bizde geri çekilmeye.

İsveçli mobilya şirketi IKEA’nın, nakliye ile hammadde maliyetlerinin düşmesi nedeniyle küresel çapta fiyat indirimine gideceği duyuruldu. Şirketin en büyük sahibi Inkga Group’un perakende sorumlusu Tolga Öncü, "Faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda bu indirimi uygulayacağız " dedi.

Şirket, 2022’de uygulamaya konulan fiyat artışlarını geri çekmeyi hedefleyerek 2024’teki fiyat indirimlerini dünya çapındaki tüm pazarlara genişletmeyi planladıklarını açıkladı.

“Artık IKEA gibi şirketlerin kârlılıktan ziyade fiyatlandırmaya yatırım yapma zamanı geldi” diyen Öncü, CNBC’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ikea’da her şey çok sayıda kişiye hizmet etmek ile ilgili. Ekonomik zorluklar, insanların daha iyi evlerde yaşama isteğini değiştirmedi. Bu nedenle birçok insana daha uygun fiyatlı ve daha sürdürülebilir ürünler sunmaya katkıda bulunabildiğimiz için mutluyum.”

Ingka Group, ocak ayında yaptığı açıklamada, dünya genelinde her beş saniyede bir satıldığı tahmin edilen kitaplık modeli BILLY’nin fiyatının, fiyatlarını düşürmek yapılan 50 milyon euro’luk yatırımdan bu yana yüzde 20 düştüğünü duyurmuştu. Reuters’ın aktardığına göre, bunun 1500’den fazla modelin fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

2 Beğeni

Arkadaşlar çok alakasız olacak ama bu muhtarlık için seçim otobüslerini şikayet edebileceğimiz bir yer var mı? Birkaç gündür çok yüksek sesle yakınlardan geçiyor, sabrımın son raddesine gelmiş bulunmaktayım. Eğer bir yerlere şikayet etmezsem gidip taşlama seviyesine geleceğim artık. Özellikle yüksek seslerden çok irite olan birisiyim.

Ayrıca bu devirde seçim propagandası böyle mi yapılır yahu? Sosyal medya var, o var bu var… Taş devrindeyiz resmen ya! Bir adım ilerleyemiyoruz saçma sapan şeyler.

3 Beğeni

Belediyeye müracaat etmen gerek ama tek seninle olacak iş değil. Kısacası sizi iplemezler bence.

2 Beğeni

Yasada var olan bir işlem olduğu için herhangi bir şikayetin sonuç verme ihtimali çok düşük maalesef. Sesli propagandaya dair bir hakları oluyor adayların ama detaylarını bilmiyorum. Akşam belli bir saate kadar hoparlör kullanarak sesli propaganda yapmaları serbest. Bakayım bi net bir saat ya da detay bulursam editlerim mesajı.

Edit;

Güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonuna kadar yapabiliyorlarmış, bu nasıl bir tanımdır :smile: Akşam 6 ya kadar de, 7 ye kadar de geç…

https://www.aa.com.tr/tr/politika/ysk-propaganda-serbestligi-ve-secim-yasaklarini-acikladi/3087666

2 Beğeni

Ben de öyle düşünmüştüm aslında bir umut belki bir işe yarar dedim ama…

Evet, bunu ben de okumuştum ama gerçekten çok saçma yani. Bir ay boyunca insanları rahatsız etmeden başka bir şekilde vaatlerini sunamıyorlar mı? Rezillikten başka bir şey değil.

Bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim :pray:

3 Beğeni

Doğru yerde ve zamanda çekilmiş bazı fotoğraflar :camera_flash:

5 Beğeni

Yazık.

https://x.com/rizaturker/status/1768540153818042465?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA

8 Beğeni

https://x.com/eomerezer/status/1768656374169280689?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA

3 Beğeni

Arkadaşlar sıfır araba aldım yaklaşık 4 aydır arabanın teslim edilmesini bekliyorum. Şubedekiler sürekli geçiştiriyor. Bu süre normal mi ?
İlk aldığımızda 3-4 ay teslimat süresi demişlerdi 4 ayı tamamladık hala gidince ‘‘Böyle gecikmeler olabiliyor yea’’ tarzı bir tutumla karşılaşıyorum. Neredeyse yarım yıl olacak arabayı alalı…

1 Beğeni

Şöyle bir videoya denk geldim. Yok böyle bir matematiksel şov. Yeri burası mı emin değilim ama en çok burdan görülür sanırım. Fantastik sever bkcılar toplanın cenge gidiyoruz.

Arkasında gerçekten ciddi bir matematik varmış. Eğlenceli.

3 Beğeni

Bence normal değil paranızı işletip sizi bekletiyor olabilirler.

2 Beğeni

Seçimden sonra doların yükselmesi bekleniyor. Bu sebeple sıfır araçlar büyük ihtimal depolarda bekletiliyor yüksek fiyattan satmak için. Şimdi size verseler diğerleride gelip “aa araç varmış bende alayım pahalanmadan” diyeceği için sizinkinide bekletiyorlardır.

3 Beğeni

11 Beğeni

Madeni 5 TL, sizce Atatürk’e benziyor mu?

2 Beğeni

Yalnızca andırıyor. Çok daha iyi bir şekilde tasarlanarak piyasaya sürülebilirdi, özensiz olmuş bence. Kaldı ki hatıra adı altında madeni 5 TL basılmasının altında çok daha farklı niyetler arıyorum o ayrı.

3 Beğeni

Ben de Atatürk’e benzetemedim.

Bu arada para tedavülde, ben marketten istedim, kağıt 5 TL yerine bunu aldım.

2 Beğeni

Kağıtlara vergi geldi. Kitap fiyatları uçar artık.

2 Beğeni