Rıhtım Kamarası

7.kitabın ilk kısmındayım, henüz karşılaşmadım. Neferrias’ı 4’te görünce bir gülmüştüm ama :slight_smile:

1 Beğeni

Katılıyorum, ben de forumda ikinci kez birilerini engelliyorum çünkü üslubu düzgün olmayan insanların yazdıklarını, foruma katkılarını ya da başka şeylerini görmek istemiyorum. Yoksa @Everfever bence de doğru dedikleriniz, ama her zaman görmezden gelemiyoruz, bazen hiç görmek istemiyor insan. Kitaplara sığınmam konusunda goygoy yapan, dalga geçen kişilerin gönderilerini görmememin hiçbir kaybı da olamaz. Haksızlık konusunda ben de ağır şeyler yaşadığım için olaylar karşısında sessiz kalmayıp yorum yaptım ve yine de kitapları alacağımı söyledim diye bir dövülmediğim kaldı. Zorbalık denmiş bir yerde, çok şaşırdım. Gayet medeni bir şekilde yazıyorum, çiziyorum. Bu ortamdan da uzaklaşmam kesinlikle, beni sevmeyenler engelleyebilir. Herkesin kendi tercihi, saygı duyarım.

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum ve şunları ekliyorum:

Kitlelerin yönetimi (propaganda, sosyal mühendislik, trollük faaliyetleri) hakkında anlayışa ve farkındalığa sahip olabilmek için her kesimin yazdıklarına/ söylediklerine bakmak gerekiyor.

Burada amaç karşıt görüşün içeriğini tüketmek değil, bu içeriği tüketenleri ve neden tükettiklerini anlamak, toplumun nabzını tutmak.

Bu gibi nedenlerle sosyal medya hesaplarımda kimseyi engellemem. (Futbol fanatikleri hariç.)

Ayrıca internet ortamıda farklı görüşlerdeki insanlarla yazışmayı, onların tepkilerini ölçmeyi, üzerlerinde zararsız deneyler yapmayı çok severim. Mesela son günlerde X’te muhtemel paranoyakların (komplo teorisyenlerinin) mesajlarını okuyorum. Aman Allahım asıl da heyecanlılar, nasıl da tüm sırları çözdüklerine inanıyorlar.

2 Beğeni

Buldum. :slightly_smiling_face: (20 karakter)

1 Beğeni

Normal çünkü son kitabın son üç sayfasında yer alan muhteşem bir char. Oraya gelip o muhteşem karakterle tanışmanı sabırsızlıkla bekliyorum.

1 Beğeni

2004-2005’den önce Tübitak’ın kitaplarıı hem uygun fiyatlı hem de üzerinde basılan fiyat dışında satılamıyordu.

Merak ettim, sizin aradığınız ve buılduğunuz hangi kitaplar.

2 Beğeni

Talihsiz Serüvenler Dizisi kitaplarını arıyordum.

2 Beğeni

@isos81 gene çıktı yalanın ya… Bu nedir ya, denetmenler el atın, durduramıyoruz!!!

1 Beğeni

Onuncu kitabın son üç sayfasına gel de görürüz var mı yok mu. :unamused:

2 Beğeni

Açıp bakıcam şimdi rezil olacak seri…

1 Beğeni

Forumdaki arızaları bildirdiğimiz başlığı bulamadım.

Telefonda spoiler etiketi çalışmıyor. Adminler duyun sesimizi. @admins

2 Beğeni

Görevde değiliz ama ilettim ben.

4 Beğeni

Aslında Spoiler etiketi çalışıyor ama ayarlar tuşu nedense etkisiz hâle gelmiş. Konuyla ilgileniyoruz.

[spoiler]YAZI[/spoiler]

Şu şekilde kodu kullanırsanız en azından şimdilik spoiler kutucuğu içine alabilirsiniz.

2 Beğeni

Yeri burası mı bilmiyorum ama buraya yazayım.

Bugün Amazon Prime Video’ya Oppenheimer filmi eklenecekti. Akşama doğru bakayım dedim filmi eklemişler. Ama ne dublaj vardı ne de altyazı. Sonra Twitter’a bakayım dedim ve şöyle bir şeye şahit oldum.

1 Beğeni

Hintçe öğrenmenin vakti gelmiş. :joy: Aslında ben çok sempatik buluyorum Hintçeyi. Kulağa çok tatlı ses öbekleri gibi geliyor. Üşenmesem öğrenirdim.

@isos81 Hintçeye başlayalım mı? :sweat_smile:

Seslendirme ve altyazı İngilizce var sadece. Hindistan da yayınlandığı gibi eklemişler Prime Video’ya sanırım. Hem sansür hem de kesme vs bakımından.

1 Beğeni

Bir dil olan Hindi ile ülke olan Turkey’i karıştırmışlarsa çok gülerim. :joy:

3 Beğeni

Az önce müşteri hizmetlerine tepkimi ilettim. Konuyla ilgileneceklerini söylediler. Forumdan isteyende Amazon’a yazıp tepki gösterirse düzeltmeleri daha hızlı olur gibi. Hiç olmazsa tepkimizi görsünler.

2 Beğeni

Başka uygun bir yer bulamadığım için burayı kısa bir süreliğine meşgul edeceğim. Kusura kalman. @alper hocam. Profiliniz gizli, bir konuda yardımınızı isteyeceğim. DM’den ulaşırsanız sevinirim.

2 Beğeni

Filmi tepkilerden sonda kaldırmışlardı. Bugün sansürsüz olarak Türkçe dublaj ve alt yazı seçeneğiyle yeniden eklemişler.

2 Beğeni