Rıhtım Kamarası

Kendimi gösterecektim de var diyeni örnek göstereyim dedim.

3 Beğeni

ahah süper :smiley: teşekkürler.

1 Beğeni

Engelleri basıp konuları sessize almak büyük bir nimet, aşırı rahatladım hem de. :slight_smile:

4 Beğeni

Ben bunu sosyal medyada yapıyorum çok rahatlatıyor insanı. Kendine, senin gibi düşünen insanlarla yaşayacağın bir fanus oluşturuyorsun. Bazıları bunun kötü bir şey olduğunu söylüyor. Çünkü engellediğin tiplerin fikirlerini, yorumlarını göremiyormuşsun. Lakin en başta engellememizin sebebi de o zaten. :joy:

2 Beğeni

Profilimi gizliye alayım da bundan sonra kimse engeli basamasın bana. :sunglasses:

Aslında biraz tanısan çok seversin. Muhteşem biriyimdir.

6 Beğeni

Oooh büyük rahatladım örnekten :)))

4 Beğeni

@SJack Hala yazabiliyorum. Çalışmıyor!?!?!

3 Beğeni

Haplo Ölüm Kapsı serisindeki bir karakterdi değil mi ya?

2 Beğeni

Katılıyorum :+1: Ayrıca sesli güldüm :slight_smile:

5 Beğeni

Evet, ilk okuduğum seridir bu alanda. Sene 1999 olabilir :slight_smile: baş karakteri serinin.

1 Beğeni

ben de çok sevmiştim bak birden aklıma geldi, köpeği vardı adı köpekti hatta :smiley: süper bir seriydi bulsam da okusam yine.

2 Beğeni

Çok iyidir. İngilizce paperback amazonda var, diğeri ise instagram sahaflarda satılıyor. Ortalama 1.8 - 2.4 k arasında ne yazık ki.

1 Beğeni

köydeki kütüphanemde kesin vardır, bi ara gideyim de bakayım gitmişken o paraya da öküz alır yerim :smiley:

2 Beğeni

Bende vardı tam set, tüm kitaplarımı satma kararımdan sonra ilk giden serilerden oldu. Gerçi yabancıya gitmedi, forumdan bir arkadaş aldı.

Şimdi okusam sever miyim bilmiyorum ama zamanında çok sevmiştim.

Bu arada isos’un Malazan evreninden bir karakter olduğunu biliyor muydun?

3 Beğeni

bilmiyorum ama malazan evrenine dalamadım pek, ilk kitabı bitiremeden kaldı öylece. kendime bir tatil verdiğimde okuyacağım serilerden biri olarak duruyor şimdilik.

2 Beğeni

Spoiler vermeyelim lütfen. Bu bilgiyi 8. kitaba kadar bilmememiz gerekiyor.

3 Beğeni

Çok güzel yazmışsınız. Gülmek bulaşıcı galiba tam 1 saattir gülüyorum.

2 Beğeni

Tam yarım saat sonra yazamam, yazmış sayılsam bu seferlik? :slight_smile:

1 Beğeni

Bu tek başına kötü bir şey değil. Ancak sonrasında olabilecekler çok kötü. Öncelikle fikirsel olarak sadece tek bir yerden beslenmeye başlıyorsunuz. Gerçeği görebileceğiniz pencere daralıyor. İster istemez, uzun süre aynı propaganda ve fikirlere maruz kalmanın sonucu olarak, bagnazlasiyorsunuz. Öteki kutuptakileri veya fanusun dışındakileri insan olarak görmemeye başlıyorsunuz. Önce düşman, sonra da alt insan bir varlık olarak görmeye başlıyorsunuz ve onlara yapılan haksızlıkları görmüyorsunuz bile.

Dahası sadece tek bir kaynaktan bilgi aldığınız için çok daha kolay maniple edilebiliyorsunuz. Bizimkiler söylüyorsa doğrudur diyerek kendi fanusunuz içinde söylenen yalanlar da meşru (hatta hakikat) olmaya başlıyor ve bu yalanları da savunmaya başlıyorsunuz. Normalde savunmayacaginiz fikirleri savunmaya, soylemeyeceginiz şeyleri söylemeye başlıyorsunuz.

Ötekinin fikirleri çok rahatsız edici, sinir bozucu olabiliyor ama alternatifi bence daha korkunç.

10 Beğeni

Ben karşıt görüş herkesi seviyorum engelliyorum demedim. Doğru düzgün fikrini anlatamayan, iki cümle kuramayan kişilerden bahsediyorum. Sen ne anlatırsan anlat lozan 2023 de bitiyor ehere zehere diye eolanbalardan bahsediyorum misal. Bu tiplerin de ne çektiği zerrecik kadar umurunda olmuyor. Diğer yazdığınız her şey doğru bu arada. Ama tamamen at gözlüğü şekli de de gezmiyoruz. Ben tam kör şekil geziyorum. Hangi partinin neyi benimsediği ideolojisinin ne olduğu belli.:slightly_smiling_face: Şimdilik bir eksisini görmedim. Görürsek ona da o zaman bakarız.

Bizimki doğru onlarınki yalan demem için benim takip ettiğim siyasi kişilerin olması lazım. Son seçimden sonra irli ufaklı bütün hepsini engelledim. Sosyal medyaya girip sinir olup çıkmamak eskiden benim için mümkün değildi. Şimdi inanılmaz rahatım. Misal geçen Karabük olayı çıktı. Günlerce milletin önüne düşmüş ben 2-3 saat sonra geldim engelledim çünkü midem bulanıyordu.

Durum bu. Şimdilik her şey iyi gidiyor. Bakalım ne kadar devam edecek onu da zaman gösterecek.

6 Beğeni