Sincan, Etimesgut
Merhabalar, tebrikler.
Çok sevindim. Heyecanı, patırtısı yüksek bu ülkede sakin güzelliklerin olması sevindiriyor.
Forbes böyle bir liste yumurtlamış, gözümden çok düştüler Gerçi altta açıklama yaparken commercial success fln da yazmış, herhalde sıralamadaki ana kriterleri serinin ne kadar para bastığı
.
Tebrikler Pelin, çok sevindim senin adına.
Son zamanlarda çok fazla kitabı yarıda bırakmaya başladım. Bu rakam çift hanelere daha yaklaşmadı ama ben kendimce çok buluyorum artık. Mesela Dune Rahibeler Meclisi’ni okumayı bıraktım. Ayrıca Gömülü Dev’e başlamıştım ve onu da pek okuyasım yok artık. Şu sıralar farklı alanlarda okuma yaptığımdan mı bilemedim ama paylaşmak istedim. Belki sizler de aynı durumu yaşamışsınızdır.
Bir veya 2 hafta okumayı bırak başka şeylerle ilgilen. Bana da oldu bir ara. Bu şekilde düzeldi benimki
Ama okumak istediğim kitaplar da var. Sanırım bir bilgi açlığı dönemindeyim ve kurgu eserler pek çekici gelmemeye başladı.
Kuramsal okumalar yapıyorsanız bende de benzer bir şey oldu ve devam ediyor birkaç senedir. Kurgu okuyasım gelmiyor, sıkılıyorum.
Kurumsal okuma değil de daha çok bir konu hakkında donanımlı bir yazarın araştırmaları sonucu çıkardığı kitaplar diyelim. 500 Yıllık Bilimsel Aldatmacalar kitabı çok hoşuma gitmişti mesela. O tarz yani.
@Ezheret teşekkür ederim. Bir sonraki kitap siparişimde dikkate alacağım önerinizi.
Eğer kurgusal/edebi eserlerden ve daha da önemlisi okuma isteğinden biraz soğuduysanız, okuma merakı ve iştahınız için size tavsiyem, İletişim Yayınlarından çıkan, Terry Eagleton’un yazdığı “Edebiyat Nasıl Okunur?” adlı kitabı okumanız olacaktır. Metinlerin altmetni nasıl okunur, önemsiz gibi görünen ayrıntılar, ironiler nasıl fark edilir gibi çoklu bakış açısını çok güzel anlatan bir kitap. Çevirisi de çok iyi.
O noktada sizin özelinizde (bilim kurgu fanı olarak) iyi yazılmış katı bilim kurgu kitapları boşluğu doldurur gibi aslında.
Merhabalar, yakında online bilimkurgu, fantastik ve korku dergisi çıkarmayı düşünüyorum. Kurgu veya kurgudışı paylaşmak istediğiniz bir şey varsa kapımız açık: puslukitadergi@gmail.com
Bir ara Epik Novel vardı hikâye yayınlayıp etkileşim alabildiğin. Şimdi orası ölmüş bayağı. Wattpad’te yayınlayayım desen ergen yuvası bildiğin. Pek bir yer kalmamış galiba.
https://twitter.com/OpenAI/status/1790072174117613963?t=7tOQStke5qbCum9QTCLh6Q&s=19
Black Mirror izlerken buna denk gelmem biraz ironik oldu. Teknolojinin bu kadar ilerlemesi inanılmaz bir şey.
Bugün forumda dördüncü yılım dolmuş. Tam olarak eskiye dönmese de üçüncü yıldaki kadar kötü de değil.
Hep birlikte nice senelere rıhtım ailesi.
Nice güzel yıllara
İyi ki varsın isos81, burada daha nice yıllara olsun…
Sen de öyle zaman makinesi reis.

Nice güzel yıllara
Hep birlikte üstat.
Daha da iyiye gider elbet, nice 4 yıllara.