Daha önce iş yerinde öğle yemeği olarak şehriye çorbası, makarna ve pilav görmüşlüğüm vardı. Bu seferde yoğrtlu kızartma, mantı( yoğurtlu) ve yoğurt İş yerinde yapılır mı bu.
Aylardır bende foruma yazmıyorum pek fikir paylaşmıyorum. Sebebi ise sürekli negatif bir hava ve ortam olması. Bu forumlada ilgilenemediğim için de pek kitap okuyamıyorum. Çok kitap var okumak istediğim ama okuduklarımı paylaşamadiktan sonra heves edemiyorum.
Yalvarıyorum dışarıdaki negatif havayı, olumsuzlukları forumun her başlığına yansıtmayın.
Bizde biliyoruz herşey pahali, herşey sıkıntılı falan filan…
Tecrübe ediyoruz ama yeter artık yazmayın, kitaplar çok pahalı, herşey çok pahalı, hiç adalet yok, falan partiye oy verenler gibi herkesin farkında olduğu şeyleri.
Sen yine de yaz bence…
Forumda hayatımız gibi bazen fırtınalı, bazen yagmurlu, bazen güneşli ama çoğunlukla parçalı bulutlu. Güneş gün içi sık sık kendini gösteriyor.
Zaten konu olarak çok geride kalınmış. Irkçılık fırtınasını atlattık, hafif bir İsrail üzerinden kavga eder gibi yapıp ölmüş yazarların geçmiş kimliğini sorguluyoruz. Ama buradan bir kavga çıkarmayı başarmadık
Ayrıca mevcut haberlerden çok sıkıldım. İçeriden çok güzel haber başlıkları var kafamda:
- Alper, yeni sezonda Rings of Power’ı izlemeyeceğini açıkladı.
veya - Yeni bir kullanıcı engeli gündemde olabilir, SJack konuya sıcak bakıyor.
veya - Kayıp Rıhtımın yıldızı İsos, başka bir işte çalışabilir.
gibi içeriden haberler…
Adar değişti protesto olarak sezonları geç izleyeceğim.
Benim gözlemim ise şu şekilde.
Forumdan haberler.
@SJack gündeminde popüler bilim kitapları, bilimkurgu ve biraz da Beşiktaşımız var. Konu ile ilgileneceğini zannetmiyorum.
@isos81 anket yapacakmış tadelle mi Hobby mi diye ama piyasada bulduğu Hobby 'leri “nerede o eski Hobby” deyip anketten vazgeçmiş.
Cadımız @Agape ise ekran başına oturup, forumda yazılan mesajlara bakıp, bir kurbağa, iki kurbaga diye arkadaşlarına forum üyelerini işaret ediyormuş.
Bu esnada @BiblofilYouTube Burak da elinde Türkiye haritası hangi şehirde hangi sahaf nerede diye işaretlemekle meşgulmuş.
@Haplo papatya fali açıyormuş, malazan 6 cilt çıkacak mı çıkmayacak mı?
6 çıksa bile 7 çıkmaz yoksa 8 çıkar
6 mı çıkmaz diye düşünüyormuş.
@Artorias ise pizza fiyatları malazan fiyatları karşısında eriyor, maliye bakanının bu konuda önlemler alması lazım Change org imza kampanyası çalışması yapma planları varmış.
@Ufuk ise… Kayıp aranmıyor, yerini biliyorum.
@Snitch EURO 2024 başlamadan 2008’i izleyeyim de 2008 ruhu canlanır, TV den izlersem o ruh canlanmaz, en iyisi radyodan dinleyeyim, duvara da Fatih Terim posteri asmak lazım diye planlar yapıyormuş.
@Arcade ise İtalya milli takımı organize ataklarını hep Zeki’nin kanadından yaptı oysa hoca Zeki yerine orada Zaniola oynatsa onun da yedeği Yunus olsaydı, kupa sonrası Zaniola’yı GS 25 milyona satar 30 milyona umut Meraş alırdı, finalden 60 alsam geçerim, büte kalırsam GS sezon açılışını kaçırır mıyım? Diye elde kağıt kalem hesaplamalar yapmakta.
@MelihAntepli ise dur akşam üzeri Kızılay’a ineyim, iki kitap parasına bir kitap alıp gelirim.
Burası da insanların biriktirip biriktirip içini boşaltma alanı biraz da aslında. Bırakalım boşalıp rahatlayalım bazı konularda. Kavga, gürültü olmadıktan sonra, kalp kırmadıktan sonra sıkıntı yapmam. Ben garipsemiyorum. Hayat böyleyken yalancıktan her şey çok güzel falan deyip pembe tablo mu çizelim İster istemez mevcut hayat burayı da etkiliyor.
Bence gençleri rahat bırakmakta biraz fayda var. Akademik anlamda oldukça başarılı bir genç olarak okuma alışkanlığımı 20 yaşımda edindiğimi söyleyebilirim. Küçüklüğümde de okuduğum şeyler oluyordu ancak işte ‘‘Kitap okuyacağıma test çözerim.’’ derdim. Ne olduysa, bir gün canım sıkılıyordu ve kitap okuyasım geldi. Şu anda kitaplığımda +1100 kitap var ve de epeyce de kitap okuduğumu düşünüyorum. Dünya 18-20 yaşındaki gençlerin doğruyu yanlışı ayırt edip net bir tavırla bir yola koyulabileceği bir yer değil. Ebeveyninden gördüğü ettiği, maddi imkanı olduğu oranda bir şeyleri reddedebilip bir şeylere yönelebilmiş insanlar tabii var. Bütün zorluklara rağmen birçok kazanım elde edebilmiş, her günü geçim sıkıntısı içinde geçen birçok insan da var. Mesleki olarak, akademik olarak zirvelerde olup da senin-benim kriterime göre kendini geliştirmemiş insanlar da var. İnsan kendinden olmayanı arıyor kendine paha biçmek için, ondan bu forumdaki çoğu serzeniş bence. Ne kimse o kadar donanımlı/hakikat sahibi ne de kimse o kadar ‘‘kendini geliştirmeyle derdi olmayan’’ insanlar. Bencesi yani. Mühendislik öğrencisi olduğum zamanlar hatrı sayılır bir yerde staj yaparken öğrendiğim çoğu şeyi meslek okulu mezunu ustadan öğrenmiştim. Ülkenin en iyi yerlerinde psikoloji, sosyoloji okuyan insan Ankara/Kızılay Yüksel Caddesi banklarında oturan emekli amcadan daha az bu toplumu anlayabiliyor. Seans odasında 85 sertifikası olan müthiş iyi akademik kimlikli bir psikolog, insan psikolojisini senden benden daha iyi anlamıyor. Dünyanın en iyi halkla ilişkiler uzmanı da Gratis kasiyerinden daha iyi iletişim kuramıyor. Biz dili ne kadar iyi kullansak da kendimizi en fazla karşıyı daha iyi anlayabildiğimizi gösterebilme yeteneğimizi geliştirebiliriz, yoksa kimsenin kimseyi o kadar da anladığı yok.
Şu anda 3 işte çalıştığım için (nasıl oluyor diye sormayın), 4. bir işte çalışmam mümkün görünmüyor maalesef.
Ben Crunch seviyom.
Rıhtımda herkes internetten alışveriş yapıyor. Bir ben varım kitapçıdan kitap alıp ekonomiye katkı yapan
Döner o ne pizzası… ↔
Muhabirimiz yanlış bilgi edinmiş.
Peki dürüm olarak SSK mı Hatay mı?
SSK kesinlikle…
Abi anketlik bu.
Ssk hocam. Hatay usulü döner sevmiyorum ben. Sos, ketçap, mayonez falan bunlar bozuyor. Ben sade seviyorum. Alman döneri gibi sos içinde yüzenler benlik değil. Etin kendi yağı ve lezzeti yeterli.
Forumun aktif bir üyesi olarak bu listede bulunmamak üzdü şu an
Döner eskiden en fazla ketçaplı yenirdi. Şimdi yok sos yok mayonez yok turşu yok cips yok özel bilmem ne. Et ekmek ve salata üçlüsü her zaman en iyisiydi. Bir de o full dönerler her yerinden patlıyor. Yerken nasıl zevk alıyorlar anlayamıyorum.
İlk kitaptan elimde fazladan vardı çekiliş yapılacaksa ben de bağışlayabilirim
Siz ve daha aklımda olan başka forum üyesi olan arkadaşlar da vardı. Hatta gönderdikten sonra aklıma gelen arkadaşlar da oldu ama ben bu konularda pek becerikli değilim. Bence yazı ile iştigal eden arkaaşlar, siz çok daha güzel forum içi eğlendirici yazılar yazarsnız.
Ben yanına turşu, soğan bir de cin biber şu mermi dedikleri falan. Biberin hangisi varsa artık. Antepteysem isot isterim.
Döner de yağlıysa hele üff. Yanına da duruma göre acılı şalgam ya da kapalı kaliteli buz gibi ayran. Varsa turşu suyu ile karıştırırım. Ama asla açık ayran içmem. Mikrop yuvası.
Döneri mecbur kalmadığım sürece et olarak yerim. Ben erkeklerin fazla tavuk tüketmesine karşıyım.
Hiç sorun değil ya, tabii ki öyledir zaten
Bence kendinize haksızlık ediyorsunuz, gayet güzel yazmışsınız