Sesli gülüyorum :)))
SSK diyenler, Hatayca Batıkent şubesinden et&tavuk yemesini öneririm. Kaldı ki aspavalar overrated
Hatay usulü döner pek sevmem ama tercih edeceğimde ben de sadece Hatayca Batıkent şubesine gidiyorum.
Ben artık hatay usulü furyasından dolayı normal ekmek arası güzel döner yapan yere rastlayamaz oldum. Üzücü.
Ankara’da olanlara Gazi mahallesi Bi Döner’den gobit et döner yemelerini tavsiye ederim. Şimdi diyince bile canım çekti.
Bir de Aspava nasıl overrated olabilir ya ilk kez böyle bir düşünce duyuyorum, sebebini merak ettim.
Batıkent HF, Can, Öncü, Maydanoz’ un da soslu dürümleri güzel oluyor.
Ben daha çok kaşarlı pideciyim. Batıkent Maya çıtır kaşarlı pide favorim.
Soslu döner yediğim zaman ben ne yediğimi anlayamıyorum. Tadını alamıyorum. Sos çok baskın geliyor. Bir de benim şöyle bir düşüncem var. Bir şeyin acılısı varsa şayet ben kesin bu bayat. Bunun bayat olduğunu gizlemek için acıyı basmışlar diyorum.
Bu yüzden ne sos isterim ne acı. Yanına ekstra isterim dilersem kullanırım.
Aynen, salçayı basıyorlar artık iğrenç iğrenç ne yediğimizi anlamıyoruz. Yoğun patates ve salça tadından tat falan gelmiyor. Protesto ediyorum!!
Ben de Maydonozu seviyorum ama normal tavuk döneri de severim. Bizim burada bir ayvalık tostu yapan yer var favorim ama. Ayvalık tostu pek leziz oluyor
Ya bazı mekanlar o salçayı direkt tenekeden sürüyor. Hiçbir işlem yok. Ahahaha
Hocam 180 yıllık gizli sos. Nesilden nesile aktardık sadece 3 kişi biliyor.
Son 4-5 yılda ciddi kalite düşüşü var genel olarak tüm yemeklerinde bence. Patates ve çiğ köfte ile karın doyur sonra da tatlı ye mantığıyla bakarsak f/p olarak hala iyi ama ana yemekte lezzetler vasat.
Lezzetlerde bence de bir düşüş var ya. Şu Esat’ta üçlü Aspava var ya. Orada en son 2 yediğimde de ana yemek vasattı. Yine de yanında tereyağlı kaşarlı patatesle falan doyuyoruz, güzel oluyor.
He yav. Hepsi bi’ tutturmuş özel sos özel sos. Salçalı baharatlı su.
Bu üçlüye 5 yıldır gitmiyorumdur herhalde
Emektekine gidiyorum artık hep.
@alper BÜTÜN MUHABBET ÜZERİNE:
Aslında Antep,Adana ve diğer yerlerin patır patır nasıl döküldüğünü, gerçek lezzetin başkentinin Ankara olduğunu görüyorsun değil mi
Bilemezsin.
Yok babacım işler kesat. Eskiden @isos81 malazanımı etimi sütümü eksik etmezdi, o günler de geride kaldı. Dün mecburen karton kapak siparişini geçtim. Ciltli hediyesi için listeye kaynak yapmaya hazırım.
(Malazan yüzsüzlüğü diye bir kavram geliştirdim.)
Sahaflara küsüm. Eskiden Hot Wheels Treasure Hunt yapar gibi gider kıymetli kitapları yok pahasına alırdık. Sahafın olayı bu. Değerini bilen biri geldiyse aradan eşeler eşeler bulur, çıkartır alır gider. Şimdi sahaflar değerli kitapları internetten kontrol edip fiyat verdiği için sahaf gezmekle uğraşacağına nadirkitap’ta listelenmiş kitaplar arasından iki tıkla ne istersen bul. Aynı fiyat zaten.
Hülasa, bir olayı kalmadı o işin.
Araya kaynak yapıyorum ama bugün bir sahafı daha denedim fiyatlar sitelerdeki sıfır fiyatlarından da yüksek. Hayır, anlamadım bende mi kazıklanacak adam tipi var acaba yoksa sahaflarda gerçekten bir sıkıntı mı var?
Hahahaha fiyata gel. Yurt dışında bu paraya 17. yüzyıl Ottoman Empire Mercator Atlasları satılıyor. 67 sayfa 1 metre boyutunda özel cilt kitap.
Fiyatı anlamlandırmaya çalıştım ama olduramadım. Gerçekten komik bir etiket. Tamam güzel kitap, ciltli, imzalı set ama olsa olsa en fazla 1.5-2k olmalı, hatta bu fiyat bile tartışmalı. Fiyatlandırırken ne düşündüler acaba, çok merak ediyorum
Ya belki bir tane enayiye denk geliriz diye düşündüler.
Üzücü ama muhtemelen öyle…
Bu arada 6 ile 7 bu sene kesin çıkacakmış, 8-9-10’da seneye. 2026’ya kalmazmış. Göreceğiz.
3’ü yarım bırakmıştım, seriye çok fazla ara vermemek için. 5. cilti aldım yolda geliyor, 8 çıkınca seriyi okumaya ilk kitaptan tekrar başlayacağım.
Çeviride kaçıncı kitaba geldi çevirmen bilimiyorum ama muhtemelen o planlar ortalama 1 yıl sarkar.