Rıhtım Kamarası

Son 4-5 yılda ciddi kalite düşüşü var genel olarak tüm yemeklerinde bence. Patates ve çiğ köfte ile karın doyur sonra da tatlı ye mantığıyla bakarsak f/p olarak hala iyi ama ana yemekte lezzetler vasat.

3 Beğeni

Lezzetlerde bence de bir düşüş var ya. Şu Esat’ta üçlü Aspava var ya. Orada en son 2 yediğimde de ana yemek vasattı. Yine de yanında tereyağlı kaşarlı patatesle falan doyuyoruz, güzel oluyor. :smiley:

He yav. Hepsi bi’ tutturmuş özel sos özel sos. Salçalı baharatlı su.

3 Beğeni

Bu üçlüye 5 yıldır gitmiyorumdur herhalde :smiley:
Emektekine gidiyorum artık hep.

3 Beğeni

@alper BÜTÜN MUHABBET ÜZERİNE:

Aslında Antep,Adana ve diğer yerlerin patır patır nasıl döküldüğünü, gerçek lezzetin başkentinin Ankara olduğunu görüyorsun değil mi :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Bilemezsin. :imp:

Yok babacım işler kesat. Eskiden @isos81 malazanımı etimi sütümü eksik etmezdi, o günler de geride kaldı. Dün mecburen karton kapak siparişini geçtim. Ciltli hediyesi için listeye kaynak yapmaya hazırım.
(Malazan yüzsüzlüğü diye bir kavram geliştirdim.)

Sahaflara küsüm. Eskiden Hot Wheels Treasure Hunt yapar gibi gider kıymetli kitapları yok pahasına alırdık. Sahafın olayı bu. Değerini bilen biri geldiyse aradan eşeler eşeler bulur, çıkartır alır gider. Şimdi sahaflar değerli kitapları internetten kontrol edip fiyat verdiği için sahaf gezmekle uğraşacağına nadirkitap’ta listelenmiş kitaplar arasından iki tıkla ne istersen bul. Aynı fiyat zaten.
Hülasa, bir olayı kalmadı o işin.

6 Beğeni

Araya kaynak yapıyorum ama bugün bir sahafı daha denedim fiyatlar sitelerdeki sıfır fiyatlarından da yüksek. Hayır, anlamadım bende mi kazıklanacak adam tipi var acaba yoksa sahaflarda gerçekten bir sıkıntı mı var? :thinking:

2 Beğeni

Hahahaha fiyata gel. Yurt dışında bu paraya 17. yüzyıl Ottoman Empire Mercator Atlasları satılıyor. 67 sayfa 1 metre boyutunda özel cilt kitap.

4 Beğeni

Fiyatı anlamlandırmaya çalıştım ama olduramadım. Gerçekten komik bir etiket. Tamam güzel kitap, ciltli, imzalı set ama olsa olsa en fazla 1.5-2k olmalı, hatta bu fiyat bile tartışmalı. Fiyatlandırırken ne düşündüler acaba, çok merak ediyorum :sweat_smile:

3 Beğeni

Ya belki bir tane enayiye denk geliriz diye düşündüler.

2 Beğeni

Üzücü ama muhtemelen öyle…

2 Beğeni

Bu arada 6 ile 7 bu sene kesin çıkacakmış, 8-9-10’da seneye. 2026’ya kalmazmış. Göreceğiz.

2 Beğeni

3’ü yarım bırakmıştım, seriye çok fazla ara vermemek için. 5. cilti aldım yolda geliyor, 8 çıkınca seriyi okumaya ilk kitaptan tekrar başlayacağım.

Çeviride kaçıncı kitaba geldi çevirmen bilimiyorum ama muhtemelen o planlar ortalama 1 yıl sarkar.

4 Beğeni

Dün kitaplar ve okumak hakkında yanıtlar okumuştum. Şu an okuduğum kitapta bazı cümleler pek hoşuma gitti. Kitaplara ve okumaya dair, çoğuna katıldığım cümleler bunlar. Devamı da var ama onlar da kitabı okumak isteyenlere kalsın :slight_smile:

Kitap: Hyunam-Dong Kitabevi

7 Beğeni

This is gold:

5 Beğeni

Bugün 1984’ün yayımlanmasının 75. yıl dönümüymüş. Beni en çok etkileyen kitaplardan biridir. Dört yıl önce bu kitap hakkında yazdığım yazıyı paylaşıyorum:

https://gizemcetin.com/kitap-yorumu-1984-aski-ve-akli-yasak-eden-bir-distopya/

10 Beğeni

İlk 1000’e giremedim diye hüngür hüngür ağlayan Gen Z(Bu kuşak muhabbetini hiç sevmem de daha uygun bir tabir bulamadım.) vs. “TYT’de 40 net yapsam yeter ok.” diyen Aliy Baba.

3 Beğeni

“Telifi yakında dolacak zaten,” demek için Google’a Yaşar Kemal’in ölüm tarihine baktım ama 2015 yılında ölmüş. On yıl bile olmamış. Cumhuriyetin ilk yıllarıyla özdeşleştirdiğimden olsa gerek, 60’larda öldüğünü düşünüyordum. Kendimi cahil hissettim.

2 Beğeni

Derece yapmak da güzel ama üniversitedeki istikrar ve çalışkanlık daha önemli. (Yaşandı).

2 Beğeni

İçinde olmadığım için çok bilmiyorum ancak “iyi” ya da ismi cismi havası olan bir üniversite/bölüm tutturmak daha önemli gözüküyor galiba. Ben de isterdim iyi bir üniversitede okumak ama hiç çalışmadığımdan imkanı yok maalesef.

2 Beğeni

B/w uyarlamaya kadar detaya girmeniz takdire sayan. Sonraki filmi ben de sevmemistim, aksine 1984 deyince aklima direkt Brazil gelir. Elinize saglik.

2 Beğeni