Dün kitaplar ve okumak hakkında yanıtlar okumuştum. Şu an okuduğum kitapta bazı cümleler pek hoşuma gitti. Kitaplara ve okumaya dair, çoğuna katıldığım cümleler bunlar. Devamı da var ama onlar da kitabı okumak isteyenlere kalsın
Bugün 1984’ün yayımlanmasının 75. yıl dönümüymüş. Beni en çok etkileyen kitaplardan biridir. Dört yıl önce bu kitap hakkında yazdığım yazıyı paylaşıyorum:
İlk 1000’e giremedim diye hüngür hüngür ağlayan Gen Z(Bu kuşak muhabbetini hiç sevmem de daha uygun bir tabir bulamadım.) vs. “TYT’de 40 net yapsam yeter ok.” diyen Aliy Baba.
“Telifi yakında dolacak zaten,” demek için Google’a Yaşar Kemal’in ölüm tarihine baktım ama 2015 yılında ölmüş. On yıl bile olmamış. Cumhuriyetin ilk yıllarıyla özdeşleştirdiğimden olsa gerek, 60’larda öldüğünü düşünüyordum. Kendimi cahil hissettim.
İçinde olmadığım için çok bilmiyorum ancak “iyi” ya da ismi cismi havası olan bir üniversite/bölüm tutturmak daha önemli gözüküyor galiba. Ben de isterdim iyi bir üniversitede okumak ama hiç çalışmadığımdan imkanı yok maalesef.
Selam arkadaşlar. Önümüzdeki haftalarda Malazan etkinliği yapsak katılır mısınız? Anketi aşağıya bırakıyorum Şu an sadece @SJack ile ben varız katılacak. Ama ne kadar çok kişi olursak o kadar iyi
Malazanı son kitabın baskısına kadar erteledim kardeşim. Unutup tekrar okuma tehlikesini göze alamam malesef Kaldı ki o zaman bile ilk kitabı tekrar okumam lazım gerekecek
Bizim etkinlik çok detaylı olmaz gibi İsmet Hoca olmazsa. Ama işte sorulacak sorular vs çıkar illa ki o zaman sizlerin yardımını alacağız elbette. Kaçışınız yok
Bir turlu malazan baslangici yapamadim. Ama baskalari ile okuma genelde bana uymayan bir durum. Ayrica seri halen tam degil bence ikinizde Jack ile bekleyin ama yinede siz bilirsiniz.
Hep bundan şüphelendim ben de. Sunucunun fişini çekerlerse, disk yedeklenmiyor ve sunucu disk arızası verirse, ya elektrikler kesilir ve yedek güç yeterli gelmezse…
Yıllar boyunca bunun için kaygılandım ve görülen o ki sunucu sahibi daha fazla bu sunucuyu açık tutmayacak.