Maşallah, öyle de kalırlar umarım uzun vadede de. Olmadı gelir yaparız sana. ![]()
Billyler hep çok pahalıydı. O yüzden riske girip bunları aldıydım ama kaliteli çıktılar.
Bu da olur bak ![]()
Merak ettiğim bir konu var da bilenler beni aydınlatsın lütfen, mantıklı bir açıklama bulamadığım için sizlere bu soruyu sormayı uygun buldum. Twitter, ekşi, çeşitli sosyal ağlarda ya da burada denk geldiğim yazım şeklinin amacı nedir? Noktalama işaretlerini kullanmaları takdire şayan ama neden büyük harfin yazımı bilinçli bir şekilde yanlış yazılıyor? Cümleye büyük harfle başlamamak ne zamandan beri benimsenen ama görünmeyen bir kural hâline geldi. ![]()
Belirli bir kitleye hitap eden veya ciddi görünmek isteyen hesapları tenzih ederek, bahsettiğiniz mecralarda ağırlıklı içerik mizah veya kişisel görüş/durum belirtmekten oluşuyor. Burada insanları günlük dili yazılı şekilde kullanıyor şeklinde değerlendirebilirsiniz, temel gramere dikkat etmekle beraber yazım kurallarına pek dikkat edilmiyor. Yeni benimsenen bir kural da değil aslında, sanıyorum 2009’dan beri sosyal medya kullanıyorum ve hiçbir zaman yaygın platformlarda elit bir dil kullanımına şahit olmadım.
O yüzden Twitter, ekşi vb. bu anlamda pek ciddiye almayın derim. ![]()
Sosyal medyada yazılı dil kurallarına dikkat etmeyen kişilerden biri olsam da Kayıp Rıhtım edebiyat forumu olduğu için buradaki bazı hatalar benim de gözüme batabiliyor. ![]()
Yeni benimsenen kural olmadığını ben de biliyorum, ciddiye almıyorum bilâkis tiye almak için o şekilde ifade ettim
. Sadece amaç ne yani, büyük harf yerine küçük yazınca ne tür madalyalar veriliyor. Twitter, instagram gibi mecraları yıllardır kullanamıyorum bana hitap etmiyor. Diğer ağlarda ise genelde okuyucu profilindeyim. Burada da denk gelince ortaya atma isteği hissettim, teşekkür ederim
.
Sen gene iyisin, bunun bir de tüm kelimeleri büyük harfle başlayarak yazan versiyonu var
.
Bir arkadaşım telefonla sms gönderip haberleştiğimiz dönemlerden beri böyle yazıyor
Atsan atılmaz, satsan satılmaz
.
![]()
Onlara hiç değinmek bile istemedim. Seslerini daha iyi duyurma gayesi taşıyorlar sanırım. Ben de çok samimi olmadığım birkaç kişiyle mecburi bir iletişim çerçevesinde görüyorum. Onun haricinde size kolaylıklar diliyorum. Sizin işiniz daha zormuş.
Her Mesajı Böyle Yazıyor. Deliriyorum. Çıldırıyorum. Ama Değiştiremiyorum. ![]()
![]()
HA BU ŞEKİLDE DİYORSUNUZ. BENİM DE BAHSETTİĞİM ŞU ŞEKİL OLANLAR. ARTIK BU YAZIM STİLLERİNİ YAŞLARINA VE ANDROİD TELEFONLARI ANLAYAMADIKLARINA VERİYORUM. Forum bile izin vermiyor, size yanıt vermek için çok uğraştım. Ancak olması gerektiği gibi yazınca kabul etti
.
Forum banlayacak şimdi bizi
.
BÖYLE YAZMAK DAHA GÜZEL ASLINDA. Okunması rahat ![]()
Barış Manço da günlük hayatında, şarkı sözlerini yasarken vs. hep büyük harf kullanarak yazarmış.
Büyük harflerle yazılan yazıları ben de içimden yüksek sesle okuyorum. Sanki BAĞIRARAK konuşuyormuşsunuz gibi.
Uzun zamandır yemediğim kadar güzel bir menemen yedim. Normalde yarım tabak yer bırakırdım ama çok güzel olduğundan iki tabak yedim iki öğünde.
Afiyet olsun efenim.
Dün Dahiliye staj sınavlarım bitti. 4. sınıfı geçtim gibi şükürler olsun. 2 aydır Youtube’a, 1 aydır da hiçbir sosyal medya platformuna girmedim. (ekşi sözlük, Kayıp Rıhtım, Pinterest falan da dahil.) Dünden beri bakınıyorum. Bu muymuş yani? Gerçekten… Napacağım şimdi? Ne yapar normal insanlar?
![]()
Türk formalı taraftarı yakalamak isteyen güvenlik görevlisi yeşil zeminde ayağının kayması sonucu İspanya Milli Takımı’nın kaptanı Alvaro Morata’ya çarptı.
Ayağına darbe alan yıldız golcünün olay sonrasında yaşadığı acı yüzüne yansıdı. Ayak bileğinde bir problem yaşayan Morata’nın pazar günü oynanacak olan EURO 2024 finalinde sahaya çıkamama tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.
Alvaro Morata’nın finalde İspanya Milli Takımı ile birlikte sahaya çıkıp çıkmayacağı bugün yapılacak kontroller sonrasında belli olacak.
Forumda amatör yazarların kitaplarını paylaştığı ve sizlerin değerlendirdiği bir yer var mıdır?
![]()
Ceza Nebati’yi selamlamış. ![]()
Neoklasik rap düşüncesinden
Epistemolojik bi’ kopuşu temsil et
Heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkıyo’ rap’i temsilen