Rıhtım Kamarası

Aramızda taşlardan anlayan var mı? Nedir bu?

1 Beğeni

Taş olarak sormasaydınız donmuş ağaç reçinesi derdim.

1 Beğeni

Yani ben taş dedim ama ağır ve sert olduğu için öyle dedim. Bildiğimden değil. Belki dediğiniz gibidir.

Bana kehribar gibi geldi ama arkadaşımızın dediği gibi daha çok ambere dönüşememiş reçineye benziyor.

4 Beğeni

Konutta kredi 1.49a düşecek ona göre vaziyet alın. Yakında resmi haberi çıkar.

2 Beğeni

google imgade arattınız mı, benzer resimlerden fikir edinirsiniz?

Yaklaşık 10 gündür iş yerine internet bağlatmayla uğraşıyorum. Şu fiber kablo denen illet kadar başka şey uğraştırmadı beni. Elektrikçi fiber kablo olmazsa hattan başka kablo çekmem diyor. Firma 65 metre kablo verdi ama bu yetmez dedi. Şimdi de firma (TT) biz kablo vermiyoruz diyor. Uyducuda kablo yok. Elektrikçi metresini 11,5 TL’ye veriyor. Kaçlık diye soruyor. Firma kablonun kaçlık olduğunu bilmiyor. Elektrikçi kaç kor olaxak diye soruyor. Firma bilmiyor. Sendeki kabloyu al git aynısından al diyor. :joy: Şimdi de kabloyu alacağım elektrikçi dönüş yapmıyor. En sonunda sövüp sayıp vazgeçeceğim galiba. 1 saatlik iş 11. Gününde ama hala interneti bağlatamadım.

5 Beğeni

Denedim fakat tatmin edici bir sonuca ulaşamadım.

Atlas Vazgeçti de ki durumlar aklıma geldi.

Bende eski evimde TT net yüzünden suparonline’na geçmiştim. Adamlar 1 aydan fazla bağlamaya gelmemişlerdi.

2 Beğeni

Merhaba arkadaşlar. Aranızda KYK bursu alıp hazırlıkla birlikte 5 sene okuyan ve lisansın 4. senesinde onay alınmaksızın bursu krediye çevrilen var mı? Az önce kapıma KYK kredisi için ödeme emri gelmesinin şokunu yaşıyorum. Bir de faize binmiş. Dilekçe yazıp itiraz ettim. Mevzuata göre zorunlu hazırlık dahil burs ödemesi yapılıyormuş. Nasıl böyle bir şey olabilir?

2 Beğeni

Çok oldu benim öğrenciliğimin üzerinden geçen de ikinci senemde kyk bursu çıkmış üç ay sonra kesmiş, krediye çevirmişlerdi. Yalnız aynı dönem iki burs alan hali vakti yerinde arkadaşlarımızın bursuna dokunulmadı. Arayıp sordum ailede sigortalı var demişlerdi. (bizden ayrı yaşayan abim sigortalı iş bulmuştu sonradan.) Yaparlar. Bir hak falan da savunamıyorsunuz, almayın diyorlar.

2 Beğeni

Alttan dersin mi vardı?

Hayır, tüm dersleri verip normal vaktinde bitirdim.

Kasada para bitmiştir. Mütahitlerden vergi almak yerine öğrencilerin burslarını krediye çevirelim oradan para gelsin diyen birisi çıkmıştır.

3 Beğeni

Bir yanlışlık var o zaman. Krediye dönmemesi lazımdı.

1 Beğeni

@Epichan

Ne desem bilemiyorum gerçekten, hâlâ şaşkınım.

@Tobizume

GSB’ye dilekçe oluşturup itiraz ettim, yanıt bekliyorum şu an… Bence de bir sıkıntı var

1 Beğeni

GSB gevşek bir bakanlık, orada çalıştığım için biliyorum. CİMER’e yaz ve bulunduğun ildeki il müdürlüğüne gidip bizzat görüş.

1 Beğeni

Benim dönemimdeki arkadaşlara da haciz gelmişti haber vermeden sormadan.

1 Beğeni

Can sıkıntısından izlediğim video. Yani git oyun oyna, dizi film bak kitap oku bilmem ne değil mi? Yarıladık bari tamamını dinleyelim.

2 Beğeni

Fatih Altaylı en başta en kritik soruları sormuyor: 21 yaşında kurduğun motor yağı ticareti, sonrasında enerji tasarrufu şirketiyle 6-7 yılda tekstil fabrikası alacak parayı nasıl kazandın? Madem bu şirketler o kadar para kazandiriyordu neden bıraktın? Motor yağından ve enerji tasarrufu aparatlarindan zerre anlar mısın? Hiçbir şey bilmediğin konularda nasıl oluyor da fabrika alacak para kazanabiliyorsun? Yoksa sen 21 yaşından beri kara para mı aklıyorsun? 26 yıldır kara para aklama işinde olup bu işten servet kazanan insan, asıl bu mesleği bırakmaz.

7 Beğeni