Benim dönemimdeki arkadaşlara da haciz gelmişti haber vermeden sormadan.
Can sıkıntısından izlediğim video. Yani git oyun oyna, dizi film bak kitap oku bilmem ne değil mi? Yarıladık bari tamamını dinleyelim.
Fatih Altaylı en başta en kritik soruları sormuyor: 21 yaşında kurduğun motor yağı ticareti, sonrasında enerji tasarrufu şirketiyle 6-7 yılda tekstil fabrikası alacak parayı nasıl kazandın? Madem bu şirketler o kadar para kazandiriyordu neden bıraktın? Motor yağından ve enerji tasarrufu aparatlarindan zerre anlar mısın? Hiçbir şey bilmediğin konularda nasıl oluyor da fabrika alacak para kazanabiliyorsun? Yoksa sen 21 yaşından beri kara para mı aklıyorsun? 26 yıldır kara para aklama işinde olup bu işten servet kazanan insan, asıl bu mesleği bırakmaz.
Üniversitede seçmeli ders olarak Çin Kültürü dersi ile Antik Yakındoğu Mitolojisi derslerini alan var mı forumda? Benim yeğene 8-9 ders sunmuş okulu seçmeli için ve en mantıklı bu ikisi gibi görünüyor. Modern tıpta arı ürünleri, matematiğin sırları gibi bölümüyle alakasız dersler de sunmuş. Yukarıdaki iki ders kafa mı dağıtır yoksa kafa mı patlatır onu merak ediyoruz.
Biraz kişinin merakına da bağlı. Tarih konularına meraklı ise Çin kültürü dersi ve Antik Yakındoğu Mitolojisi alabilir. Antik Yakındoğu Mitolojisi Sümerllilerden başlıyor ise mezopotamyadan başlayıp Yunanistan’a kadar bir coğrafyayı nasıl etki ettiğini ve şekillendirdiğini görebilir.
Ben bunları merak ettiğim için hobi olarak okuyorum. Biraz ilgi ile de alakalı.
İlettim hocam cevabınızı. Artık karar kendisinin. Teşekkür ederim.
Seçmeli ders deyince kafa dağıtmalık dersler olurdu bizde hep. Not için de pek kaygılanmazdık ama şimdilerde her şeyi kasıyorlar gibi duruyor. Biraz da ondan sordum.
Bugün İzmir’ deki yağmurdan dolayı gece saat 4 te gelen bir ihbar ile 4 kişinin selde mahsur kalmasından dolayı ekip görevendirilmiş. Olay yerine varan ekipler 4 adet sarhoş ile karşılaşmışlar. Önlerindeki bir karış üksekliğindeki suyu geçemiyorlar. Ekipte giden bir arkadaş anlattı biraz önce
Openai o1 modelini açtı.
Alet codeforcesda en iyi yüzde onluk dilime giriyor, matematik olimpiyatlarında USA takımı ayarında başarılı, fizik/kimya/biyoloji konularında PHD sahipleri ayarında bilgi ve mantık yürütme becerisi sahibi diyorlar. Preview versiyonunu denedim biraz, doğru gibi duruyor. Önümüzdeki bir kaç ayda açık kaynaklı versiyonları da düşmeye başlar etrafa.
Hocalarım yine ortalık karışacak gibi.
Çekirdeğimizi aldık bekliyoruz. Bakalım nasıl haberler çılacak edebiyat alanında.
Bu olay beni daha ziyade egzistansiyalist krizlere gark etti hocam. Şahsen ben ABD matematik olimpiyat takımıyla rekabet edebileceğim konusunda kendime pek güvenmiyorum. (Önümüzdeki 8-10 yıl full matematik çalışsam belki) Hani onu yapsam bile atıyorum kimya’da geri kalırım. Onu yapsam edeniyatta geri kalırım.
Ama bu alet bir kaç saniyede rekabet ediyor, ama aynı zamanda phd sahibi fizikçi, FAANG ayarında coder, şair, yazar, vsvs. Hangimiz nasıl rekabet edeceğiz, ne yapacağız bilmiyorum. Hayırlısı bakalım
Skynet loading…
İnternetin taahüdü bitiyor. Tehlikenin farkındayım. Kendisi değerli hissettirdiğini söylüyor ama muhtemelen kesinlikle kazıklanmış hissedeceğim.
İlber Hoca yeni Türk alfabesi hakkında görüşlerini yazmış. Q konusu özellikle
Merhaba, kitap takası yapmak için kullandığınız platformlar var mı? Ben gardrops üzerinden biriyle takas yaptım ama alıcı koruma ücreti + kesinti de uyguladığı için gardrops uygulamasına alternatif bir yer araştırmaya başladım. Sizlerin kullandığı, komisyon kargo ücreti gibi çok yormayacak bir platform öneriniz var mı acaba?
Sahibinden kargo da komisyon da almıyor.
Harika öyleyse, bir de orayı deneyeyim. Teşekkür ederim
Son zamanlarda çok aktif kullanıcısı olmasa da ukitap sitesine bakabilirsiniz.
Ukitap var ama orası artık ölü toprak. Eskiden harika bir kitap takas yeriydi ama sitenin el değiştirmesi ve yeni gelenlerin ilgilenmemesi siteyi bitirdi.
@JrThoth @SJack ukitap sitesini de inceledim, teşekkür ederim tavsiyeniz için. Burada da sadece kargo ücreti ödemesi varmış.
Sahibinden’de 90-95 tl alıcı koruma ücreti var. Gardrops’ta ise kargo ücretsiz ve yine alıcı koruma ücreti 70 tl gibi bir ücret ödemiştim sanırım. Belki benim gibi bir arayış içerisinde olan varsa diye belirtmek istedim.
Arkadaşlar size bir soru bir PC alacağım ( dizüstü) bu linkteki ürün sizce nasıl ? Fiyat performans açısından başka bir önerisi olan var mı ?