Alet codeforcesda en iyi yüzde onluk dilime giriyor, matematik olimpiyatlarında USA takımı ayarında başarılı, fizik/kimya/biyoloji konularında PHD sahipleri ayarında bilgi ve mantık yürütme becerisi sahibi diyorlar. Preview versiyonunu denedim biraz, doğru gibi duruyor. Önümüzdeki bir kaç ayda açık kaynaklı versiyonları da düşmeye başlar etrafa.
Bu olay beni daha ziyade egzistansiyalist krizlere gark etti hocam. Şahsen ben ABD matematik olimpiyat takımıyla rekabet edebileceğim konusunda kendime pek güvenmiyorum. (Önümüzdeki 8-10 yıl full matematik çalışsam belki) Hani onu yapsam bile atıyorum kimya’da geri kalırım. Onu yapsam edeniyatta geri kalırım.
Ama bu alet bir kaç saniyede rekabet ediyor, ama aynı zamanda phd sahibi fizikçi, FAANG ayarında coder, şair, yazar, vsvs. Hangimiz nasıl rekabet edeceğiz, ne yapacağız bilmiyorum. Hayırlısı bakalım
Merhaba, kitap takası yapmak için kullandığınız platformlar var mı? Ben gardrops üzerinden biriyle takas yaptım ama alıcı koruma ücreti + kesinti de uyguladığı için gardrops uygulamasına alternatif bir yer araştırmaya başladım. Sizlerin kullandığı, komisyon kargo ücreti gibi çok yormayacak bir platform öneriniz var mı acaba?
Ukitap var ama orası artık ölü toprak. Eskiden harika bir kitap takas yeriydi ama sitenin el değiştirmesi ve yeni gelenlerin ilgilenmemesi siteyi bitirdi.
@JrThoth@SJack ukitap sitesini de inceledim, teşekkür ederim tavsiyeniz için. Burada da sadece kargo ücreti ödemesi varmış.
Sahibinden’de 90-95 tl alıcı koruma ücreti var. Gardrops’ta ise kargo ücretsiz ve yine alıcı koruma ücreti 70 tl gibi bir ücret ödemiştim sanırım. Belki benim gibi bir arayış içerisinde olan varsa diye belirtmek istedim.
Hocam isterseniz bu başlıktan sorun, kamara da her muhabbet dönüyor sonra arada kaynamasın. Bu PC işlerinde günceli takip etmek önemli çünkü, ben hiç bilmiyorum mesela şu an .
Teşekkürler. Gerçek şu ki siz bu mesajı yazarken ben PC yi almış bulunmaktayım. Piyasayı takip ediyoruz aslında. Sadece öyle alternatif gözümüzden kaçan birşey olabilir diye sormuştum.
Benim pc bozukken birkaç muhabbet dönmüş hepsine birkaç kelam yazmak isterim.
Ukitap benimde bir ara içinde bulunduğum. Sonra organik olarak oradaki birkaç arkadaş ile buluşup güzel zaman geçirdiğim. Bu arkadaşlar sayesinde ufkumun açıldığı bir site idi. Sonra siyasi tartışmalar, sitenin iyi yönetilememesi yüzünden herkes dağıldı. Üzücü oldu. İstanbul da biz baya buluşma organize etmiştik.
Yapay zeka ile ilgili çok uçuk gelişmeler var. Hem iş dünyasında hem de özel işlerde kullanmak aslında verimliliği çok artırabilir. Ama bunların araştırılması için vakit gerekiyor. Geçen ay ben iki tane yapay zekanın ücretli aboneliğini aldım. Birisini beğenmedim. Benim aklımdaki gibi oluşturmuyor. Daha insan zekasına ulaşamamış şaka tabi belki prontları doğru yazamıyorum diye düşünüyorum. Bunu bir araştıracağım.
@birisi43 Bende bir süredir pc araştırıyordum. Dizüstü alacaktım Lenova ve Asus markasının çok güzel ama çok pahalı geldi. Sonra Monster alayım dedim. En son arkaşlar beni masaüstüne ikna ettiler. Geçen gün vatanda pc parçalarına %20 indirim vardı. Bazı parçalarını buradan aldım. CPU kaldı onuda bir sonraki ay alıp pc’yi tamamlamayı düşünüyorum.