Rıhtım Kamarası

Tarlada çalışmak için izin alıp köye gelince yine yaptım yapacağımı :slight_smile:

16 Beğeni

https://eksisozluk.com/entry/7613090

Ülkenin komedi programında bile çalan şarkılara bak, bir de şimdiki hale bak.

1 Beğeni

Sabaha Kadar Dance skecinin bir bölümünde RATM çalmıştı.

iyi akşamlar aktif olan var mı?

O ne demek :slight_smile:
20 karakter

6 Beğeni

:smiley:

1 Beğeni

Akla Beylikdüzü’nü getiren bir soru. :sweat_smile:

4 Beğeni

Size ne lazim? :crazy_face:

(20karakter)

1 Beğeni

Bir de ilk mesajı kendisinin :smiley:

1 Beğeni

:smiley: Ya gec saatte uyanık olan var mı anlamında simdi cektiginiz yere bakin konuyu

4 Beğeni

“18 Mart 1915”

Kâzım Bey, sığınakta az sonra şehit düşeceğinden habersiz olan Namazgâh kahramanı İkinci Top Başçavuşu Muharrem’e düşman hakkındaki düşüncelerini sorar:

“Nasıl tanırsın Muharrem bu gemiyi?” diye takılınca bu çok yakışıklı uzun boylu genç başçavuş öfkeli bir eda ile: “Demin tarassut yerine çıktım oradan gördüm, pis şekilsiz bir şey beyim…”
“Peki Muharrem, madem tanıdın ilk atışı sana bırakacağım, bu gemi tam yirmi dakikadır bize göz açtırmıyor” dedi.
Namazgâh’ı ateşi kesilince düştüğünü sanan düşman başka yöne doğru hareket eder. Bu sırada Muharrem Çavuş hemen dışarıya çıkıp topuna koşarak ortalığı gözden geçirir. Arkadaşlarına seslenir: “Haydi aslanlarım, top başına. Şu suratsıza haddini bildirelim…”
Az sonra, hazır cevabı alınca topunu bir de kendisi tanzim ederek, “Ateş” kumandasını verdi.
Muharremin verdiği emirle atılan merminin düşman gemisinin güvertesinde patladığı açık olarak görülüyordu. Kâzım Bey büyük bir coşkuyla koşarak Muharrem’in yanına gelir: “Yaşa Muharrem, dediğini yaptın, devam et’ diye onu tebrik etti.”
Namazgâh Tabyası’nın diğer toplarıyla birlikte Müttefik Filo’ya ateş başlayınca yanıldığını anlayan düşman gemileri tekrar bataryaya doğru döner. Bu sırada Muharrem Çavuş, top yataklarını yağlamak üzere elinde gres kovası ile topun yan tarafına çıktığında ateş başlamıştır. Kâzım Bey bu durumu görünce âdeta çığlık atar gibi, “İn aşağı Muharrem. Ne yapıyorsun? Bak düşman yeniden ateşe başladı” dediği anda Muharrem’in çok yakınına düşen bir 30,5 mermi O’na isabet ettiğinde Rumeli Mecidiye Tabyası bu gemiyi isabet alınca zırhlı ateşi kesip geri döner. Bu esnada bütün efrat Muharrem Çavuş’un başına toplanmıştır. Bu mert asker çektiği büyük acıya rağmen hâlâ gülmeye çalışıyordu. Son sözleri, “Üzülmeyin arkadaşlar size daha başka Muharremler gelir. Kader böyleymiş, millet sağ olsun! Hakkınızı helâl edin” diyerek gözlerini kapadı.

Çelik Kale Çanakkale - İBB Yayınları(sayfa 142-143)

6 Beğeni

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Bir konu hakkında rıhtıma danışmak istedim. Bugün sahaftan bir kitap aldım da kitabın arkasında ISBN numarası veya bandrol yok. 2000 öncesi döneme ait eserlerde olmayabilirmiş diye bir şey duydum bu doğru mu yoksa kitabım korsan mıdır? Birde başka bir sahaftan aldığım birkaç kitapta kitap ismi ve yazarı doğru olsa da yayınevi Everest veya Doğan Kitap olması gerekirken Alfa görünüyor bunlar da korsan mıdır? Öyle ise sanırım sahaflara küsüp tüm kitap alışverişimi Amazon’ dan yapacağım artık :thinking:

Çeşitli bazı kitaplarım da korsanmış bu arada. Bir okur olarak korsan kitap olayını bu kadar geç öğrenmiş olmam da benim ayıbım diyeyim :expressionless:

Bandrol 2000 öncesi yok diye biliyorum bende. Diğer soruna gelince korsan baskı mürekkebi taşar, silinik çıkar, yazılar yamuk olur. Gibi gibi biliyorum ben.

1 Beğeni

Evet, aldığım kitap eski bir basım ama sayfalarda yaşına bağlı sararma dışında ve kapakta vs. sorun yok gibi görünüyor. Yine de birkaçının korsan olduğundan emin olunca içime kurt düştü bir kere :smiling_face_with_tear:

Artık hem yazar hem de yayınevi açısından bu duruma çok dikkat edeceğim. Yorumunuz için sağolun hocam

1 Beğeni

Benim de Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri kitabını alamama sebebimdir. O kadar para verip bir de korsan çıkarsa üzülürüm, malum korsanı bol bir kitap kendisi.

2 Beğeni

Everest, Alfa’nın bünyesinde olduğu için Alfa olarak görünebilir ama Doğan Kitap, Alfa olarak görünüyorsa bilemiyorum. Birbirleriyle alakaları yok.

2 Beğeni

3-4 günlük temizlik ile yeni kitaplar için yer açmayı başardım. :slight_smile:

Öncesi:

Sonrası:

7 Beğeni

Bu goodreads denen saçma sitede kitabın puanı 4-4.5 bile ollsa en üstteki yorumların 1,2 yıldız olması saçmalığının sebebini bilen var mı?
Bakmadım ama suç ve ceza da bile böyle olabilir.
Çok mu marjinal zannediyor bunlar kendilerini ya da en beğenilen yorum kötülüyorsa kitabın puanı niye yüksek?

Çok beğendim Ekrem İmamoğlu’nun paylaştığı videoyu, çok güzel olmuş.

7 Beğeni

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım Rıhtım ailesi. :tr::tr::tr:

16 Beğeni