Totem olsun bu lütfen. Senin önerdiklerinden ikisini okudum ben de. Black Stone Heart şukela ama Sufficiently Advanced Magic’e bir türlü ısınamadım. İnatla da ara ara bir kaç sayfa okuyorum ama. 2025 daha güzel olacak.
Orconomics de sevmemiştin sanki (ben gülmekten ikiye yarılmıştım. )
Totem olur umarım. Dinlemek çok güzel de fantastik dünyayı acayip özledim.
Kapaklara bakınca benim ilgimi bir Runelight çekti de 736 sayfaymış o da. Daha kısa bir şeyler yok.mu hocam ? Şu sıralar eldeki hacimli kitapları sırayla bitirmeye çalışıyorum da. (Tılsım, Tuhaf Bir Tehlike, Karanlık Orman, Ölümün Sonu, Körelten Hançer, Leviathan Uyanıyor)
Sevdim onu da, sadece senden bir tık daha az. o zaman sağlam bişey bulmak lazım geri dönüşün için.
@Lorien_archers amazon özetlerine bakınca ikiye düşürdüm ben, Oathsworn Legacy ve By Blood, BY Salt. Liste de kabarık ya, dur bakalım. Z kuşağı işlerini sevemiyorum bir türlü.
Fuarda PKD toplu öyküler 5 veya yeni bir PKD kitabı, Gwendy, Uzun Yürüyüş, Shadow What was Lost gören duyan var mıdır acaba? Alfa yayınevi yetkilisini yakasından tutup silkeleyecek bir babayiğit çıkar mı fuara giden arkadaşlardan? Hazır başlamışken Altın’a da Duma Adası ve diğer baskısı olmayan kitaplar için bir fiske çakabilir mi bu babayiğit arkadaş? Ben fuara gidecektim ama fight cluba dönüşmesin fuar diye vazgeçtim .
İthaki liste fiyatı: 150 TRY
Kapra liste fiyatı: 30 TRY
Bu iki yayınevi arasındaki fiyat farkı çevirmene verilen para mı? 150 TRY olan kitabın çevirisi 30 TRY olan kitabın çevirisinden daha iyi diye mi düşünmeliyim.
Gazete kağıdına baskı yaptıkları için ucuz geçenlerde Twitter’da okumuştum Kapradan aldığı kitapların parçalandığı yazan biri vardı.
Ben Türk klasiklerini kapra’dan alıyor okuyorum, henüz parçalanan kitabım yok ama İthaki Kiracı kapaktan ayrılma sinyali veriyor.
Bu dediğiniz ile alakalı olduğunu zannetmiyorum bu fiyat farkında başka nedenler olmalı.
Kullandıkları malzemelerden dolayı olabilir, ayrıca Kapra sanırım kendisi basıyor kitapları yani matbaa maliyeti daha aza iniyor olabilir.
Evet bu bir neden ama 5 kat fark yaratır mı? Onun peşindeyim.
Belki hani A isimli bir marka vardır ama fazla tanınmıyordur. Bir de X adında herkesçe bilinen bir marka vardır ve fiyatı markasından dolayı daha yüksektir. Böyle de olabilir. Ama 5 kat fark yine eder mi bilmem
Evet bu da olabilir, ne bileyim Kapra çevirmene 2000 lira veriyordur, kitabın tüm çeviri haklarını alıyordur, İthaki çevirmene (pek zannetmiyorum ya) hak ettiği parayı veriyordur vs vs … Bunlar olabilir elbette, peki gerçekten 120 TRY fark bunlardan mı kaynaklı onu merak ediyorum.
Kapra’nın dağıtım ücreti yok sanırım değil mi. Yani sadece Kitapyurdundan temin edebiliyorum, başka bir siteden ya da kitapçıdan temin edemiyorum gibi. Bu nedenleri birleştirince İthaki’nin maliyeti daha yüksek çıkıyor olabilir.
Hadi yüzde 50 dağıtıcı kitapçı payı diyelim o zaman İthaki kendi sitesinden 75 TRY’ye satabilir bu kitabı, yine 45 TRY fark var.
Başka bir neden bulamıyorum Ben olsam içime sineni alır keyifle okurdum. @Agape reisin dediği gibi çok da şey yapmaya gerek yok
Doğru demişim. Ben artık kitap almayı bıraktım. Ticarete atıldım.
Hayırlı işler o zaman. Siteyi boşlama ama uğra, iki kelam yaz
Neden şey etmeye gerek olmasın? Karton kapak, bilmem şu gramaj kagıt vs. vs.
Elbette maliyetleri aynı değil biliyorum bunları ama demek istediğim bu maliyetle de karton kapak baskı yapılabiliyormuş. Ortada özel bir baskı yok, karton kapak, bilmem kaç gram kitap kağıdı ile bu maliyetlere baskı yapılabiliyormuş.
Kapranın sayfa sayısı da daha fazla çok ilginç Punto daha büyük demek ki.
Neyse ben ehliyet sınavına çalışmaya gidiyorum. Yarın yazılı sınav var, şans dile
Kitap ebatları farklı, İthaki az biraz daha uzun ve geniş.
Neyse en başından demek istediğim şuydu. Karton kapak kitaplar baskıda daha uygun maliyetlerle daha uygun fiyatlara satılabilir.
Şans yanında olsun, geçersin yazılı sınavı bence.