Ben tablet yerine telefon kullanıyorum çünkü hem portatif oluyor, hem gayet yeterli oluyor hem de ekran küçük olduğu için yaydığı ışık daha az oluyor. Bununla birlikte koyu arka plan (gri) + açık renk metin (bej veya sarı) kullanıyorum, gözü çok daha az rahatsız ediyor. Diğer türlüsünde ışığı çok verdiği için bir süre sonra batma bende de oluyor. Ayrıca telefon ışığını da kısıyorum biraz. Bu şekilde kullanmanı tavsiye ederim.
Çeşit çeşit aletler, teleskoplar, mikroskoplar, onlarca kitap, kalem, kağıt, fırça… Müthiş.
Bolca kitap.
Astronomiyi sevdiğimi söylemiştim. Unutmamış.
Odanın dağınıklığına bayıldım.
Türk bayrağının güzelliği…
Kediii… Kedoo…
Bosna âşığı olduğumu fark ederek iki poster de ona asmış. (Atom simgesiyle ne alâka olduğunu anlamasam da… Dubioza Kolektiv’in Space Song klibi geldi aklıma.)
Duvara “Konya” yazıp asmasına güldüm. Yav insan -pardon- yapay zekâ Konya’yı simgeleyen bir şey, Mevlana Müzesi tablosu falan yapar. Direkt yazı komik olmuş. Masada da var. Evet, hobi olarak sağa sola Konya yazıp asıyorum.
“Kitap okumayı seviyorum”, “rock müzik dinlemeyi seviyorum” demiştim. Kitap (book) ve rock sözcüklerini birleştirip BOCK yapmış. Zeki çocuk.
Bazı saçma yerler var ama bu oda gerçek olsa yaşardım ben. Yapıyorsun bu sporu, GPT.
Ohoo, kişisel verileriniz yapay zekayla el ele vermiş halay çekiyor.
Bu ChatGPT kim bilir kaç milyor* kullanıcının güvenerek içini dökmesiyle oluşan veri havuzuyla besleniyor.
Artık yapay zeka, bilim kurgu hikayelerinde okuduğum ,birçok zihnin birleşmesiyle, oluşan kolektif zihine benzemeye başlıyor. Bence korkutucu. Böyle bir güç, belirli odak noktalarında toplanmamalı.
Ama yapay zekâya kendim vermesem bile telefon kullanımı, sosyal medya, arama motorları derken şirketler kişisel verilerimizi topluyor. Hatta kimlik verilerimiz bile sığdırıldığı için sağda solda geziyor. Battı balık yan gider dedim en son.
@magicalbronze Hakan Hocam bu okuma etkinliklerinde bizde etkinlik oluşturabilsek güzel olur. Modlara ulaşıyoruz ulaşamıyoruz. Kendi çabamla anket oluşturarak kuruyorum ama görüntü güzel olmuyor
Tıpkı Kraliyet Meydanı’nda olduğu gibi üye seviyesi 2 ve üzeri olanlar artık herhangi bir denetmen yardımına ihtiyaç duymadan kendi etkinliklerini oluşturabilir.
Bir de şu “tayfa” olma şartlarını bir düzenleseniz mi acaba 5 yılı geçti hala “yolcu” gözüküyoruz. Bir ara tayfa olduk sonra hemen yine yolcu ya döndü.
Yerleşik hayata geçtik artık yolcu olsak 5 yıldır niye duralım
Daha ne istiyorsun? Hem birinci sınıf kamara da yediğin önünde yemediğin ardında, hem laf ediyorsun Şaka maka ben birkaç ayda ya da haftada tam hatırlamıyorum Tayfa olmuştum, senin olamaman ilginçmiş.
Not: Bana da Tayfa olduğum halde ücret vermiyorlar, hunharca çalıştırıyorlar
Tayfaların pek uğramadıkları bir loncası var hocam yolcuların göremediği. @MelihAntepli kurmuştu loncayı ama kendisi de pek uğramıyor . Her yer toz topak içinde. Siyah İnci, Pasaklı İnci’ye dönüştü gitti:grinning:.
Yok moderatörler ayrı. 4 ya da 5 ayrı güven seviyesi var diye biliyorum. Tayfalar 3.seviye oluyordu galiba. Moderatörler 4, kaptan ise 5.seviye. Yolcu ile Tayfa arasındaki farkları tam bilmiyorum bende ama yanında Tayfa yazması güzel bir şey bence
@Lorien_archers hem sigortam yok, hem ücret yok ama hep çalış hep çalış. Orayı da sizler temizleyiverin