Rıhtım Kamarası

Ben bile unutmuşum açtığımı, o kadar bir şey yok yani :rofl:

2 Beğeni

Ben ne ara tayfa oldum unutmuşum. Gireyim de bir selam vereyim tayfaya… Yolcu arkadaşlar da uslu bir çocuk olabilirse bir gün belki tayfa olabilirler -kusura bakmayın arkadaşlar bu hiyerarşik ve berbat espriyi yazmasam içimde kalacaktı :sweat_smile:

5 Beğeni

Yolcu ve tayfa arasındaki fark ne? Hangisi olduğumuzu nasıl öğreniyoruz?

1 Beğeni

Siz tayfasınız hocam. Profilinize tıklayınca Tayfa, Yolcu, Miço diye belirtir.

2 Beğeni

Teşekkür ederim.
Tayfa olmak sorumluluk gerektirir. :slight_smile:

3 Beğeni

Yapay zekann yaptığı bu çevirilere ilk kez denk geldim. Senkron, dudak hareketleri ve ses tonuna kadar çok güzel ayarlamış. Aşağıdaki ilk videonun yapay zeka ile çevrildiğini ilk izlediğimde fark edemedim :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: Bunlar birkaç seneye gerçek zamanlı olarak yapılmaya başlanır.

:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yapay zeka bazı meslekleri ortadan kaldırdığı gibi bazı şeyleri de dönüştürecek.
.

The Economist’in kapağında Mangekyou Sharingan da var naneyi yedik :slightly_smiling_face:.

5 Beğeni

Göz resmi ne zaman görsem, eskiden Ankara metroyu bilenler bilir; Buraya Bakarlar diye panoda göz resmi olurdu. O aklıma gelir hep :joy:

1 Beğeni

Sorma hocam. Ne zaman metroyu kullansam bakmadan edemezdim o afişlere. 1984’ü okuduğum zamanlardı üstelik. Söve söve giderdim metroda. Neyseki bizimkisi geçici bir ilişkiydi Ankara ile aramızda. :slightly_smiling_face: Ama bir araba alırsam arkasına o afişteki görselden yapıştıracağım kesin :smiley:.

2 Beğeni

Benimde aklıma hep İlluminati’yi getirirdi :joy:

2 Beğeni

Şöyle kitapları görünce isyan etmek istiyorum. Bizim okumayı tercih ettiğimiz kitaplar neden bu kadar özenilmiyor? Bu kitaplar böyle basılabiliyorsa diğer çok okunan kitaplar da daha özenli tasarlanamaz mı? Özellikle fantastik ve bilim kurgu kitaplara çok güzel tasarımlar eklenebilir ama utanmasalar saman kağıdına basacaklar… Bir tasarım ayraç, bir hediye harita görünce mutluluktan uçuyoruz biz de.

9 Beğeni

Valla bu hali bile 600-700. Özenilip özel baskı vs gibi basılsa kim bilir ne kadar olur :sweat_smile:

7 Beğeni

Bu tip çerçöpleri normal karton kapaklı kitap formatında basarlarsa 1 tane bile satamazlar. Çünkü alanlar kitabın içinde yazanları önemsemiyor, kapağına, posterine, ayracına falan bakıyor. Kitap değil süs eşyası alıyor kısaca. Misal yukardaki gönderinin altına gelen en beğenilen yorum.

image

Bir şekilde edebi değeri olan kitapları alanlar içinde poster olsa da olmasa da, saman kağıda basılsa da basılma da her türlü alıp okuyor. Bu yüzden edebi değeri olan kitapların kalitesi sürekli düşerken bu ergen gerilerine hitap eden kitaplar işportacı tezgahı gibi oldu.

İşler daha da kötüye gidecek muhtemelen.

16 Beğeni

@MelihAntepli

İlginç olan da o zaten. Bu kitap seti 260 TL’ye
satılıyor, sayfa sayısı yaklaşık 400. Nasıl yani? :slight_smile:

@Leingrad

Orası öyle tabii. Asıl amaç okumak olunca saman kağıdı da fark etmez. Ama madem böyle baskılar ilgi çekiyor, daha kaliteli içeriğe sahip kitaplara da aynı özen gösterilse bu gençlere de ulaşılabilir belki. Belli bir yaşa kadar abuk subuk kitaplar en azından okuma alışkanlığı kazandırıyor diyebiliriz, ben de ortaokulda saçma sapan şeyler okurdum. Ama gerçekten kitap okumayı seviyorlarsa zevklerinin okudukça gelişmesi için daha nitelikli eserlerin de böyle ilgi çekici şekilde basılması etkili olabilir.

En azından okuma alışkanlığı kazandırıyor diyorum ama bir yandan da kağıt kıtlığı, enflasyon vs. yüzünden bir sürü eserin basılamayıp rafa kaldırıldığı aklıma geliyor. Sonra eldeki kaynakların bu tarz edebi nitelik taşımayan kitaplara bol keseden harcanmasına sinirleniyorum.

7 Beğeni

Ben eskiden kitapların fiziksel kondisyonlarına aşırı takık bir kişiydim. Yeni aldığım kitaplarda bir yeri zarar görsün hemen iade ediyordum. Ama son zamanlarda bu özelliğimi kırdım. Okuduğum kitapları alma nedenim içindeki bilgiler, evet hasarsız olmasını istiyorum. Ama hasarlıda olsa içindeki bilgilerde bir eksiklik olmadığı sürece kabul ediyorum.

3 Beğeni

Yayınevine baktım da hemen hemen hep bu tarz kitaplar basıyor. Bir tane okuyabileceğim kitap göremedim :sweat_smile:

Ben liseye kadar hiç kitap okumadım, okulun zorla okuttukları hariç :sweat_smile: Bu tarz kitaplığımda sadece bir seri var; Hush hush serisi :joy:

Lisede tarih öğretmenim sınıfa bir konu (illa tarih değil yani) hakkında anlatırdı anlatırdı, sonra en heyecanlı merak uyandıran yerinde keser yazarın adını, kitabın ismini verip oradan okuyun derdi. Bu bende çok etkili oldu. Özel baskı kitapların pek okumaya teşvik edeceğini sanmam, belki bir nebze. Özel baskı genelde bizim gibi kitap delisi insanlar alıyor. Yoksa gençler almaz demem ama alıp okumadıktan sonra faydası yok.

2 Beğeni

Özensiz basılmış iyi kitaplar ile bu tür kutulu, bilmem neli vasat altı kitaplar; kötü kıyafetler içinde bilge bir insan ile şatafat içinde yaşayan, şık giysiler giyen fakat cahil ve görgüsüz insan gibi…

2 Beğeni

:slight_smile:

Bilimkurgu seri hikayeler yazmak isteyenler Baba Vanga yıl yıl başlıkları vermiş. :slight_smile:

5 . kitap da büyük bir zaman atlaması yaparak 5079’a kadar en az 8 ciltlik kitap çıkar buradan. :slight_smile:

BABA VANGA’NIN İLERLEYEN YILLAR İÇİN YAPTIĞI TAHMİNLER

2033: Buzulların erimesi ve deniz seviyesinin yükselmesi
2043: Avrupa Müslüman yönetimi altına girecek
2076: Komünizmin geri dönüşü
2130: Uzaylılarla temas
2170: Küresel kuraklık
3005: Mars’ta savaş
3797: Dünya’nın yaşanamaz hale gelmesi
5079: Dünya’nın sonu

4 Beğeni

Tarihin en büyük clickbaiti. :slight_smile:

4 Beğeni