Rıhtım Kamarası

Bizimkilere yeni hedef gösterilmiş. 29 sene daha bunlara dayanılmaz. Baba vanga mısın her neysen 2043 yerine 2200 deseydin daha iyi olurdu.

2 Beğeni

1200 sene boyunca yaşanamaz dünyada ne yapıyorlarmış?

8 Beğeni

İlk 3 kehanetin görselleri ChatGPT’den hikayelerini de @SJack Ahmet yazsın. :slight_smile:

5 Beğeni

Post apocalytic senaryolar için çok uzun bir süre değil mi?

Ben 1200 senede 0’dan Antik Yunan’a getirirdim. Torunlar beceremeyecekmiş.

Geçişler çok fena. Bu beni aşar. :smile:

Ey Baba Vanga haybeden sallayacağına kadar bir kez Fallout evreni hikayelerini okumuş olsaydın bu kehanetçilik işini bırakırdın. Gerçekleşecek tek kehanet 23 Ekim 2077’de haberin yok tabii. :slight_smile:

2 Beğeni

ABD ve onun taşeronu AB 500 yıllık hegomanyaları sürsün diye ha bire Putin ve Xİ amcayı sıkıştırıyorlar, böyle devam ederlerse 2077’ye kalmayacak gibi 2 saat sürecek o büyük savaş.

1 Beğeni

Yapacaklarsa bir an önce savaşsınlar, bitirsinler. Kıyamet de ya hemen kopsun, ya da hiç kopmasın. Boşu boşuna çalışmak sgk ödemek istemiyorum. Emekli maaşı alamadan kıyamet koparsa çok üzülürüm.

6 Beğeni

Sonu geliyorsa da seri gelsin vallahi yorulduk.

Evin yaşı biraz artınca sorun çıkmasın diye elektrik tesisatını değiştirelim dedim ve neler çıktı neler.

Bu duvardan çıkan kablo.

Kabloyu döeyip üstüne beton atmışlar. Hemen hemen evin her yerinde.
Bunların dışında mutfak dolabının arkasında hiçbir işaret konulmamış buat. Sebepsiz yere üstü tamamen kapatılmış priz. Evin altı üstü geldi kısaca.
Bu işi yapan elektrikçiye en içten dualarımı gönderiyorum. :rage:

7 Beğeni

Nasıl yani, bidiğin kolon veya perde duvarın içerisinden elektrik hattı mı çekmişler yoksa ben mi yanlış anladım?

1 Beğeni

Duvarda. Bazı yerlerde borusu bile yok. Doğrudan betonun içinden kablo geçiyor.Kablolarda soyulmuş. Yan yana duruyorlar. Değseler doğrudan yangın.
Not: artık kitaplığımın yanında bir karışlık bir delik var. Ustayada şimdi elektrik çarptı :roll_eyes:

4 Beğeni

Ustaları bir türlü anlayamıyorum. Hem zar zor geliyorlar hem de yaptıkları işi baştan savma yapıyorlar. İstisna olanı bulmak zaten imkansız gibi bir şey artık. Biz de bir mobilya tamir ettireceğiz, geldim geleceğim yaparım yapacağız deniliyor ama mobilya hala kırık. Usta da amcamın oğlu. :unamused:

1 Beğeni

Amca oğlu gel şu mobilyayı tamir et sana bir ufak rakı alacağım dersen belki gelir.

Öyle birisi değil ama usta işte. Ustalar çok değişik. Biraz “Kediye pisliğin derman demişler, eşmiş eşmiş kuma gömmüş.” halleri var.

1 Beğeni

Mobilya ustaları birde kalifiye ise burnundan kıl aldırmaz çünkü arkadan yetişen yok. Bu aebeple bu tavırları. Bende Ataması yapılmamış mobilya öğretmeniyim bazen başlarım beyaz yakasını ustalığa döneyim diyorum.

1 Beğeni

Selamlar, Monste Cristo Kontu’nu alacağım da, acaba Hasan Ali Yücel klasiklerinden mi önerirsiniz yoksa İthaki’den mi? HSY çevirilerinin kaliteli olduğunu düşünüyorum kesinlikle fakat İthaki’nin acaba geri kalır bir yanı var mı merak ediyorum bir yandan da. Aralarında 265 sayfa fark var.

4 Beğeni

Hsy ya da İthaki hakkında bilgim yok. Ben Alfa’dan almıştım. İsmail Yerguz çevirisiydi. Ciltli baskısını tercih ettim, çünkü tek ciltti. Kâğıt kalitesi harika, içerisinde konularla bağlantılı çizimler de bulunuyor. Keyifle okumuştum.

1 Beğeni

Forumdaki başlığı bulamadığımdan buraya yazıyorum, birisi söyleyebilirse o başlığa taşırım.

Adını hatırlamadığım 2010-2011 gibi okuduğum bir vampir kitabı vardı. Hatırladığım tek şey bir erkek vampirden kanı zorla alınıyordu çünkü bu vampir kanı afrodizyak olarak kullanılıyordu ya da böyle bir şey. Hatta karakter bir kadına kullan artık istersen alındı zaten kan bir kere gibi bir şey diyordu asgffhdjk.

Full thrash okuduğum ilkokul yıllarımdan aklıma geldi, hatırlayan denk gelmiş olan varsa lütfen yardımcı olun hatırlayamadığım için aklımı çıldıracağım. :pleading_face::pleading_face::pleading_face:

1 Beğeni