Hayatımda gördüğüm en doğru caps.
Şu anda piyasada bulunuyorsa bu baskıyı da araştırayım bi. Teşekkürler
Proust seven eşine, Proust’lu not yazan canım eşim Evlilik yıl dönümümüz kutlu olsun @SMTZHR
Proust sevgimi bilen ve önemseyen eşimden böyle bir sürpriz görmek beni çok mutlu etti, sizlerle de paylaşmak istedim bu yüzden Edebiyatla ilgilenmeme, kitap sevgime her daim destek olan bir eşim var, iyi ki var. Benim kadar okumasa bile ilgi alanlarımla benden daha fazla alakadar olması, anlattıklarımı dinlemesi, araştırma yapması… Gerçekten de mutluluk verici.
İki yıllık evliyiz, hâlâ yolun başındayız ama öğrendiğim bir şey var: Ortak noktalarınız olmasa bile sevgi diliniz güçlüyse ve anlayışlı biriyseniz, üstelik yıkıcı olmak yerine yapıcı olmayı tercih ediyorsanız çözülmeyecek bir problem yok. O oyun oynamayı seviyor, ben de kitap okumayı. Yeri geliyor ben de oyun oynuyorum, o da kitap okuyor. Mesele sevmek ve anlaşmak
HAY’den okumuştum çevirisinde bir sıkıntı görmedim, keyifle okumuştum. Aralarındaki sayfa sayısı farkı punto ve kitap boyutundan kaynaklı. İthaki baskısı hem daha uzun hem de puntosu küçük.
Ben bu ciltlerin Üç silahşörler baskısını aldım. Citler tuhaf bir materyalden yapıldığı için yapış yapış oluyor. Bu yönden çok hoşuma gitmedi.
Üç Silahşörlerin beş cildi de var ben de, ama rahatsız eden bir şey olmadı beni.
Yapışkan gibi bir materyal olan doku diğerleri neyse de Orwell baskılarında çok rahatsız edici.
Üç Silahşör ciltleri ya da Monte Cristo Kontu ciltlerinde benim için çok rahatsız edici değil. Orwell ciltlerinde ise bu materyal nedeniyle hem ciltlere toz yapışıyor hem ciltler birbirine yapışıyor hem de ele yapışkan bir his veriyor.
Bu materyal nedir bilmiyorum ama ben de pek hoşlanmıyorum.
Üç silahşörler citlerinde de aynı problem mevcut toz yapışması ve bir birine yapılması.
Ben de olan Üç Silahşör ciltlerde çok belirgin değil o sıkıntı ama ben de olan Orwell’ler sıkıntı.
Alfa matbaası ne yaptı acaba sonlara doğru ciltlerde malzeme artmasın diye o dokunun olduğu materyali bol mu kullandılar.
İthaki’nin hem puntoyu küçültüp hemde nasıl ortaya daha fazla sayfalı kitap çılardığını anlamadım valla Herkes HYK öneriyor ya onu alacağım.
Ben yukarıdaki baskıya göre konuşmuştum. Bu baskı 1000 civarında bir sayfa sayısına sahipti ve okuması zordu puntodan dolayı.
Yeni baskıda İthaki 2 cilt olarak basmış, siz bu baskı için yorum istediniz herhalde.
İthaki 250 lira daha pahalıymış. Ben olsaydım HAY+tavuk dürüm+ ayran seçerdim.
Aynen şu iki ciltli için yorum istemiştim fakat çeviriler aynı sanırım ya. İthaki sadece puntoları değiştirip ve iki cilt yaparak basmış o kadar. Çünkü İthaki’nin sitesinde çevirmenin sayfasına girince hem üstte sizi attığınız linkteki kapak gözüküyor hemde benim bahsettiğim iki ciltli olan.
Bu arada sanırım kararımı değiştirerek İthaki’den almaya karar verdim. Hasan Ali Yücel Klasiklerindeki çevirmen ile İthaki’de ki çevirmeni kıyasladım biraz araştırarak, İthaki’dekini baya bir övmüşler.
HYK’da ki çevirmenin kötü olduğunu zannetmiyorum da, Ekşi’de olumsuz yorum gördüm bir kaç tane.
İlgili Telegram kanallarında her iki çevirinin de dijital formatları bulunabiliyor. Kitabı satın almadan önce metinlere kendiniz göz atmanız faydalı olabilir.
Benim şuana kadar gördüğüm en kötü cilt şekli diyebilirim. Şimdiden bu hale geldiyse bundan 5 yıl sonra nasıl bir hal alacak bilmiyorum.
@Pyrewrath Harun hocam ve değerli rıhtım sakinleri; Devler ya da Tehlikeli Görüler için etkinlik mi açsak? Anket bırakıyorum, ona göre anketten çıkan kitabın etkinliğini yaparız, diğer ayda öbür kitabın etkinliğini yaparız olur mu? Anket yarın saat 20.00’da kapanacak.
- Devler - Adrian Tchaikovsky
- Tehlikeli Görüler - Harlan Ellison
Devler herkese tavsiye edebileceğim bir kitap. Çekiliş yapıp bir kaç tane de hediye edebiliriz, fiyatı da makul zaten.
Olabilir, güzel olur
Devler olursa etkinliğe ben de katılırım. Çekiliş olursa ona da.
Kısa olması sebebiyle ben de Devler diyorum.