Bu ayın okuma etkinliği Devler oldu. Ocak ayı ise Tehlikeli Görüler’in etkinliği olacak
Tarih olarak 10 Aralık uygun mudur? Daha erkene mi yoksa ileriye mi çekelim?
Bu ayın okuma etkinliği Devler oldu. Ocak ayı ise Tehlikeli Görüler’in etkinliği olacak
Tarih olarak 10 Aralık uygun mudur? Daha erkene mi yoksa ileriye mi çekelim?
Kitap kısa zaten, çekiliş de yapmamız lazım,15-17 gibi desek başlangıca?
Çekiliş nasıl yapılacak? İnternet alışverişi konusundan anlayan, vakit bulabilecek birinin kitapları göndermesi lazım.
Olur hocam, hiç sıkıntı değil.
Ben İsmet’in konularından kopya çekip açarım. Amazon üzerinden yollamayı planlıyorum, böylece kargo da sıkıntı olmaz. Kalan detayları hallederiz bi şekilde.
Çekilişe bende destek olurum. Çorbada tuzumuz olsun
https://forum.kayiprihtim.com/t/devler-adrian-tchaikovsky-cekilisi/63126
Konu açıldı, çekilişe bekleriz arkadaşlar.
Arkadaşlar merhaba, bir süre önce formda bir başlığa denk gelmiştim tesadüfen. Yabancı bazı sitelere bilimkurgu, fantastik öyküler gönderilmesi üzerineydi. Dört beş sitenin linkini paylaşmıştı konuyu oluşturan. Öykü gönderiliyordu bu sitelere. (Çok detaylı bakmadım aklımda bu kadarı kaldı) Geçenlerde ingilizce yazıp çizen bir arkadaşla sohbet açıldı, aklıma geldi ama linki bir türlü bulamıyorum. Kayıp rıhtımda olduğuna eminim. Bilen biri yardımcı olabilir mi?
Teşekkür ederim, hiç aklımda bu başlıkla kalmamıştı doğrusu
Forum ahalisi olarak yıllık kitaplara ne kadar para harcıyorsunuz? Bunu tutan var mı?
Bu sene bir dosya açtım ve tuttum ben. Hangi ayda kaç kitap almışım, ne kadar vermişim vs alışveriş yaptıkça işledim. Bunu da çok fazla kitap almamak ve kendimi dizginlemek için yaptım biraz, işe de yaradı Forum ortalamasının altında kitap almışımdır bu sene o yüzden
. Eve dönünce bakayım bir ara.
Gerek kitap fiyatlarınin geldiği nokta gerekse bu yıl yaşadığım ekonomik buhran sebebiyle bu yıl için ortalama 500 ila 1000tl arası diyebilirim aylık olarak.
Ankete katılırsanız çok iyi olur
2024 içerisinde toplam 48 kitap edinmişim, biri çekilişten çıkmıştı ama o nedenle 47 si hesaba dahil Harcadığım toplam tutar 7113 TL, Kitap başı ortalama 151 TL vermişim.
Yıla başlarken aylık ortalama 1000 lira kitaba versem beni yormaz şeklinde bir bütçe planlamıştım. Bu tutarın altında kalmışım. Bunun nedeni aynı zamanda aldığımdan daha fazla kitap okuma gibi bir hedef de koymuştum kendime, onu tutturamayınca alımı azalttım
Yılda 60 kitap okurum dedim, 30 u bile bulmadı sanırım.
Artık her indirim gördüğümde atlamıyorum , ucuza gelecek diye ne zaman okuyup okumayacağım belli olmayan kitabı sepete eklememeye çalışıyorum. Alım listesi yapıp, liste fiyatlarını takip edip %50 iskonlu fiyatlara denk geldiğinde almaya çalışıyorum.
Ekonomik olarak yılı makul geçirmişim kitap açısından, içimdeki kitap istifçisini epey dizginlemişim .
Bende aralık hariç 8740tl vermişim. Kendi bütçemde 10000 yıllık olarak belirlemiştim yıl başında.
Bu fikir güzelmiş aslında bende önümüzdeki sene için bunu yapabilirim. İster istemez indirim olunca insan almak istiyor. Sonra fiyatları katlanıyor yada baskısı olmayacak diye ama okumadığım kitaplarda birikiyor. Gerçi Umberto Eco’nun bir söyleşisine rastlamıştım. Bir röportajında kendi kütüphanesinin her kitabını okumadığını ama bu kütüphane içindeki kitapların insanın kendi zihin üniversitesini oluşturduğunu minvalinde bir şey söylemişti.