8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun ![]()
Teşekkürler
(20 krktr)
Amazonda sıfırı 194tl olan Olasılıksız kitabını az önce Alsancak sevgi yolundaki sahaflara ikinci el olarak sordum. Verilen cevaplar ;
-
Sahaf : “sıfırı 400tl size 200 olur” (bilmesek yutturacak)
-
Sahaf : “150tl”
Tepki verince aldığım cevap : " Amazon belimizi büktü abi"
![]()
İnternetten baktım; 390 liraymış etiketi. Amazon bel bükmüş bence de ![]()
Artık internet var, ona göre araştırıp fiyat koymaları lazım ikinci el kitaplar için.
Bunlara iyi bile yapıyor Amazon.
Aklı sıra liste fiyatından %50 yapiyorum modunda bana satmaya çalışıyor, yersen…
Nadir de baktım az önce 30tl den başlıyor fiyatları. Babamın bir lafı vardır “Ahlak sükut etmiş” diye aynı o hesap.
Bunun tersini de ben bu ay yaşadım. Bir tane kitabı 1.eli amazonda ve diğer sitelerde fiyatı yüksekti. Nadir de kargo dahil çok daha uyguna geldi bende uzun zaman sonra nadir den kitap sipariş verdim.Kitap temizde geldi. Bundan sonra bazı kitaplar için nadire de bakacağım.
Aldıkları kitabı 20’ye 30’a alıp internete göre fiyat biçiyorlarsa iş yaş. Taş çatlasa 100’e alsın o kitabı 120-130 bandında satsın ki ‘SAHAF’ olduğunu bilelim.
100’mü? Eminim bir sahaf en baba ciltli 500e satacağı bir kitaba bile yüz lira vermiyordur. Zaman zaman bazı sahaflara kitap veriyorum. Ya on lira ya yirmi lira sayıyor ortalama yüz TL’ye satacağı bir kitabı bile. Bunun yerine takas yapıyorum. Takasta da 7 kitap verip iki kitap alıyorum ancak. Neyseki verdiğim kitaplar elimden çıkarmak istediğim kitaplar olduğu için ne alsam kârdır modundayım. Yoksa eski sahaf kültürünün zerresi kalmadı. Ayrıca sıfırını internette aynı fiyata bulabileceğimiz bazı kitapları da sıfır fiyatına satıyorlar. Garip.
Bandrolünü kontrol edin derim bazen Nadir de o tip sıkıntılar yaşanıyor.
Ben taş çatlasa hesabı yaptım zaten.
200’e satacağı kitaba 100 vermezler. ![]()
Korsan baskı olması ihtimaline karşı mı?
Evet, Aynen. Daha önce benim başıma gelmişti çünkü.
Aldığım kitabın korsanını basacaklarını düşünmüyorum. Ama yine de kontrol edeceğim. Korsan kitap basımı kaldı mı onu da bilmiyorum. Eskiden çok vardı. Uzun zamandır rastlamıyorum belki kitapların hepsini internetten aldığımdan dolayı da olabilir.
Hala var ama genelde çok satan popüler kitaplar oluyor. Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Sapiens ve Homo Deus var bende, İnciraltı’ndan gece tezgahtan dikkat etmeden almıştım. Ama eski korsan baskıların kalitesinin yanından da geçemiyor artık, biraz bakınca anlaşılır korsansa, sayfalar silik vb.
Gün boyu ya beni ya X 'i kapattılar diyordum ama sıkıntı globalmış. ![]()
X kapanmasa rıhtıma geleceğin yoktu. Rıhtımca karar alıp kapattırdık ![]()
Bookingden yurtdisina 10 gün önce iptal edilemez otel aldım. Ama eşimin hamile olduğunu ve düşük tehlikesi bulunduğu için iade talebinde bulundum. Viyanadaki otel hemen iademi yaptı fakat Pragda ki otel bir türlü iade talebimi kabul etmiyor. Yurtdisi için bunun yasal bir iade yolu var mıdır? Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Hocam bu, oteli aldığın siteden tut o otelin prosedür veya anlayışına kadar değişir. Booking den dene şansını, birde otelin resmi sitesinden yaz.
Son olarak Linkedin; otel müdürünü bul ona da yaz.
Başıma geldi benzer şey. Bu yolla çözmüştüm.
Yazdım heryerden de en son hastahane raporunu ekledim. Bakalım çok yavaş dönüyorlar. Daha giriş tarihime 10 gün var. Umarım iade olur. 390 euro zararım olacak olmazsa. ![]()
İcininrahatlatiyim genelde bu tip şeylerde yaparlar.
Eşine de geçmiş olsun dikkat edin.
Dünyama hoş gelmek üzeresin…
Sıyırdıkça beklerim yaz ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()