Hala var ama genelde çok satan popüler kitaplar oluyor. Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Sapiens ve Homo Deus var bende, İnciraltı’ndan gece tezgahtan dikkat etmeden almıştım. Ama eski korsan baskıların kalitesinin yanından da geçemiyor artık, biraz bakınca anlaşılır korsansa, sayfalar silik vb.
Gün boyu ya beni ya X 'i kapattılar diyordum ama sıkıntı globalmış.
X kapanmasa rıhtıma geleceğin yoktu. Rıhtımca karar alıp kapattırdık
Bookingden yurtdisina 10 gün önce iptal edilemez otel aldım. Ama eşimin hamile olduğunu ve düşük tehlikesi bulunduğu için iade talebinde bulundum. Viyanadaki otel hemen iademi yaptı fakat Pragda ki otel bir türlü iade talebimi kabul etmiyor. Yurtdisi için bunun yasal bir iade yolu var mıdır? Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Hocam bu, oteli aldığın siteden tut o otelin prosedür veya anlayışına kadar değişir. Booking den dene şansını, birde otelin resmi sitesinden yaz.
Son olarak Linkedin; otel müdürünü bul ona da yaz.
Başıma geldi benzer şey. Bu yolla çözmüştüm.
Yazdım heryerden de en son hastahane raporunu ekledim. Bakalım çok yavaş dönüyorlar. Daha giriş tarihime 10 gün var. Umarım iade olur. 390 euro zararım olacak olmazsa.
İcininrahatlatiyim genelde bu tip şeylerde yaparlar.
Eşine de geçmiş olsun dikkat edin.
Dünyama hoş gelmek üzeresin…
Sıyırdıkça beklerim yaz
Selim hocanın paylaşımı:
105 sene önce bugün, sabaha karşı Sehzadebaşı Karakoluna baskın yapan Ingilizler, 10ncu Kafkas Tümeni borazan takımının uykusundaki askerlerine kurşun yağdırdılar.
Üç Türk askeri olay anında, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Tarihe “16 Mart Katliamı” olarak geçen bu olay aslında İngilizlerin Misak-ı Milliye cevap olarak İstanbul’u fiilen işgal etmesinin kanlı bir parçasıdır.
Bu olay Mustafa Kemâl Paşa’nın o ana kadarki barışçıl, siyasi yollardan işgali sonlandırma yaklaşımını kökten değiştirecektir.
Derhal Anadolu sathında faaliyet gösteren 32 İngiliz subayı “savaş esiri” olarak tutuklanır. 20nci Kolordu’ya Eskisehir’den İzmit istikametine hareket etme, Geyve Boğazı’nı İngilizlerden temizleme emri verilir. 20 Mart 1920 günü başlayan harekâtla, Adapazarı - Geyve Muharebeleri olarak bilinen ve Ingilizlerin Gebze’ye cekilmeleriyle sonuçlanacak süreç başlar.
Bu harekâtta ölen İngiliz askerleri bugün Haydarpasa’daki İngiliz mezarlığında yatmaktadır.
Sehzadebası Katliamı Ankara Hükümeti üzerinde öyle büyük öfke uyandirmıştır ki, 1 yıl sonra aynı gün imzalanacak olan Moskova Anlaşmasını dünyaya 18 Mart’ta duyurmak isteyen SSCB Dışişleri Komiseri Çiçerin’e Yusuf Kemâl Tengirşek “elbette, sorun olmaz. Ancak metnin üzerinde 16 Mart tarihi olmasını hassaten istiyoruz. Çünkü 1 yıl önce bugün Ingilizler bizim canımızı fena yakmıştı. Şimdi onların canı yansin” cevabını verecektir.
Sehzadebaşı Karakolu daha sonra yıkılmıştır. Bugün karakolun olması gereken Vezneciler Metro İstasyonu çıkışında bir anıt dikiti bulunmaktadır. Şehit askerlerimiz ise Edirnekapı Sehitliği’nde medfunlardır.
Aziz ruhları şâd olsun.![]()
Dr. Selim Erdoğan
Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Hogwarts’ın maketini almak istiyorum ama becerebilir miyim, yaptıktan sonra nereye koyacağım bilmiyorum. Çok kararsız kaldım
şuan sakın yapma.
ani bir kararla HP ye sardın.
bir anda saldırıyorsun. tam 1 ay bekle kararın değişmezse al.
HP’ye hep sarığım ben. Biblo vs gördüm mü alırım, asam bile var Ama maket bilemedim, çokta güzel duruyor
Alma diyen yok. 1 ay bekle sonra al . Sen yap dedigimi
O zehirden bizim hanımda muzdarip. O yüzden soruyorum, hangi maket o nerde?
Bakalım, hayırlısı
Bizim burada kitapçıda gördüm 3D puzzle diye ama 1-2 tane kalmıştı, gözüm kaldı