Rıhtım Kamarası

Dünya çok başka bir yere gidiyor, 1945 sonrası kurulan Dünyanın sonuna geldik, yeni bir Dünya kuruluyor ve hiçbir şey güzel olmayacak gibi duruyor.

9 Beğeni

Bu akşam benim için tüm halkımızı Shirehane’ye bekliyorum. Her şey çok fantastik olacak.

1 Beğeni

Merak etme, dünyanın kıskandığı asrın liderimiz var.

1 Beğeni

Yani buna kalp vermek istemezdim ama o kadar haklısın ki… Ben açıkçası hormonlu, steroidli bir Buhran’dan korkuyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

3 Beğeni

26 yaşındayım ve daha hâlâ kar görmedim. Sıcaktan,güneşten,yazdan o kadar hoşlanmıyorum ki… Antalya’da doğmak ceza gibi bana. :frowning:

3 Beğeni

Biz de bu sene ilk defa gördük, o da Nisan ayı :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Şair sizce burada ne demek istedi? :sweat_smile:

Köpeğin suçu ne? :slight_smile:

Gelince sorarım. :smiley: Kimi insan atar yapmak için yaşıyor.

Homeros’un İlyada ve Odysseia kitaplarını okumadan Virgilius’un Aneseis destanını okursam önceki olayları kaçırırmıyım yoksa direk Homeros’tan mı başlamak gerek?

1 Beğeni

İlk önce Homeros okumanız gerekiyor. Çünkü Aeneis bu iki kitaptan sonra yaşanan olaylardan başlıyor.
İlyada ve Odysseia kitaplarını içselleştirmek adına Azra Erhat’ın Homeros (Gül ile söyleşi) eserini de tavsiye ederim. Öncesinde ya da sonrasında okuyabilirsiniz. Bir de Mitoloji Sözlüğü bulunsun yanınızda. Azra Erhat’ın sözlüğü bu.

3 Beğeni

Dediğiniz gibi okuyacağım ama bir sorum daha var;
Theogonia-işler ve günler kitabı bunlardan önce mi sonra mı okunmalı?

1 Beğeni

Hikayeyi öğrenmek için mi okumak istiyorsunuz yoksa Tarihsel konular için mi?

1 Beğeni

Daha çok hikayeyi öğrenmek için. Aslında bu zamanlar uzun şiirsel destanlar ilgimi çekiyor yitirilen cennet, ilahi komedya turu şeyler.( bu ikisini de okumadım ama sıra onlara da gelecek.)

Kronolojik olarak Theogonia’dan başlamak lazım ama ben daha bu sene okuyabildim onu. İlyada ve Odysseia kadar mühim değildi bence. Yine de okunmalı. Yunan mitolojisi hakkında kaynak kitaplarım olduğu için zaten konulara hâkimdim. Evren hakkında bilginiz varsa sonra da okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

Yunan Mitolojisi hakkında çok bilgim yok maalesef. Tam olarak hangi sırayı izlemem uygun olur?

1 Beğeni

Bence edebi mitoloji romanlar okuyarak başlayabilirsiniz. Hem öğretici olur hem de sevdirir. Bu konuda detaylı bir yazı yazmıştım. Dilerseniz bakabilirsiniz.

4 Beğeni

Maliyetler 100 bin dolara kadar düşmüş, 10 seneye kadar 10 bin dolara düşermeyi başarırsalar, çarşı, pazar, market, getir götür ayak işlerinde kullanırız bunları. :slight_smile:

Melih kargo sevmediği için Kızılay’dan 20 bin dolara alır. :slight_smile:

3 Beğeni

:slight_smile:

Ayrıca sonrasında robota İBB yayınlarının kitaplarından aldırır. :slight_smile:

2 Beğeni