Rıhtım Kamarası

Maliyetler 100 bin dolara kadar düşmüş, 10 seneye kadar 10 bin dolara düşermeyi başarırsalar, çarşı, pazar, market, getir götür ayak işlerinde kullanırız bunları. :slight_smile:

Melih kargo sevmediği için Kızılay’dan 20 bin dolara alır. :slight_smile:

3 Beğeni

:slight_smile:

Ayrıca sonrasında robota İBB yayınlarının kitaplarından aldırır. :slight_smile:

2 Beğeni

Stenografiye merak saldım; okuması, yazması, anlamını çözmesi sanki bulmaca gibi.

Merak edenler için ücretsiz kaynak:
https://acikerisim.tbmm.gov.tr/items/3afb73ec-cb8b-46ed-9298-edb9c1dae30d

Napıyım ya kargo beni geriyor. Ama ara ara interneti de kullanıyorum :joy:

@alper İBB’nin bastığı çok iyi kitaplar var. Başka yayınevi bassa dünya paraya satar. Sende almalısın :smile:

1 Beğeni

Herkese merhaba, yarın 19.00 da Ankara Kitap Kulübü olarak Yunan mitolojisi konuşmak için Bahçelievler 7. Caddedeki Madrid Cafe’de( dürümlenin yanındaki) toplanıyoruz. İlgilenenleri bekleriz :classical_building:

6 Beğeni

Faust hakkında bir kaç sorum var;
1- okumak için Yunan mitolojisi bilmek yine gerekli mi?
2- hangi yayınevinden çıkan çevirisi tavsiye edilir?
3-okunmadan okunması gereken eserler var mı?

1 Beğeni

keşke Ankara’da olabilsem…

1 Beğeni

Okunmadan öncesini bilmem ama Faust okuduktan sonra mutlaka Eric (Terry Pratchett) romanı okunmalı.

1 Beğeni

Ankara’da yaşamayanların gözü yaşlı :smiling_face_with_tear:

4 Beğeni

:slight_smile:

Ankara Ankara, güzel Ankara!
Yoktan var edilmiş ilk şehir sensin,
Var olsun toprağın taşın Ankara!

6 Beğeni

Faust’u iki buçuk sene önce Doğu Batı Yayınları’ndan çıkan İclal Cankorel çevirisiyle okumuştum. Metnin şiirsel dili çok iyi bir biçimde korunarak dilimize kazandırılmıştı. Metinden ziyade konunun ağırlığı özellikle ikinci bölümde beni zorlamıştı. İkinci bölüm baştan sonra mitolojik göndermelerle doluydu. Sağ olsun çevirmenimiz dipnotlar eklemişti, ancak dipnotları takip etmekten metinden uzaklaşmak durumunda kalmıştım. Okumadan önce sahip olabileceğiniz mitoloji bilgisi metni daha hızlı idrak etmenizi sağlayabilir. Eserin ilk bölümünde bu mitolojik yoğunluk o kadar baskın değil, o yüzden ilk bölüm benim açımdan daha akılda kalıcı ve etkili olmuştu.

Eseri okumadan önce de Goethe’nin Faust taslağı Faust: Bir Fragman’ı ve Christopher Marlowe’un Doktor Faustus eserini okuyabilirsiniz.

3 Beğeni

O Homeros okunmadan hiç birşey anlaşılmayacak demekki. Adam yazmış bize de okumak düşer.

Yıllar önce mitolojiye ilgi duyan bir arkadaşıma bu kitabı hediye etmiştim. Ben henüz okumadım. Belki yapacağınız okumalar için yardımı dokunur.

4 Beğeni

Ben İngilizce okumuştum, Türkçede Ülkü Tamer çevirisi ile mevcut. Bütün ana mitler yer alıyor, ilgilisi için derli toplu ve bence anlatımı güzel, temel bir kaynak.

4 Beğeni

37 yıl önce bugün bu iki güzel anime Japonya’da vizyona girdi :heart::tada:

13 Beğeni

Soldaki animeyi sakın gece yarısı izlemeyin içinize bir öküz oturuyor finalde.

2 Beğeni

25 yıl önce bugün bir başka efsane başladı;

9 Beğeni

3D yazıcıdan çıkan kitaplık süslerimiz :heart_eyes: Sevgili eşim sayesinde tabii, bayıldım hepsine. :cherry_blossom:

@SMTZHR :sparkling_heart:

15 Beğeni

Türkçe dublajlı olarak 2023 aralık ayında youtube da yayınlanmaya başlamıştı.

3 Beğeni