Hazır İzmir Kitap Fuarı başlamışken efsane tartışma yaşanalı 11 yıl oldu
Olayın nedeniı bu nedenle olmamıştı. Ama yine “tarhi yapanlar değil yazanlar biçimlendirdi.”
Asıl nedeni 1 Mayıs kavgası diye hatırlıyorum. Ama edebi tartışması daha iyi neden olmuş
Evet, 1 Mayıs’a davet bildirisi dağıtan gruba yapılan saldırıydı.
Akşama doğru Memleketimden İnsan Manzaraları kitabını almak için kitapçıya gitmiştim ama kalmamış. Piyasa fiyatı 350-500 TL arası.
Neyse Amazon’dan sipariş vereyim dedim indirim mi ne varmış 150 TL’ye geldi Prime ile. İyi denk getirdim. shshs
Adamlar karmaşık şehirlerini kurmuşlar, yazıyı kullanmaya başlamışlar, biz hala erken kentler aşamasındayız, o günlerde de dünyanın gerisindeymişiz.
Şaka yapıyorum. Sümerlerin, Mezopotamyanın ıticari,dinsel, toplum yapısı, belki de en önemli farkı olarak Sümerlerde merkezi yapının, bürokrasinin varlığı, Mezopotamyanın Anadoluya göre daha merkezi bir idari yapının olması vs tapınak ve ticaretin Anadoluya göre daha fazla gelişmiş olması kayıt tutma ve dolayısıyla yazıya ihtiyaç olmasını sağladı.
Arkeoloji olarak kanıtlanamasa da dil olarak Türkçenin o dönemde var olduğunu biliyoruz. Sümerlilerin Türk olma ihtimalini de bir kenara koyalım
Hangi kitaptan bu sayfa bu arada
Oxford Antik Anadolu kitabından.
Buna sebep olan çakallara hak ettikleri lafı etsen utanacaklarina bir de kalkar seni tehdit etmeye uğraşırlar. Sorsan çok medeniyiz biz derler.
En medeni, en müslüman, en ahlaklı ve en haklı biziz hocam. Elin gavuru da kimmiş.
İstanbul’da deprem. 4,1 sallandık. 6,2 olmuş.
Herkes iyidir umarım. Çok geçmiş olsun. Bu sefer hissetmeyen kalmamış duyduğuma göre.
Salladı ve halen artçılar devam ediyor.
Ülkemizde çalma çırpma, dolandırıcılık, suistimal bir kültür haline gelmiş ne yazık ki. Müthiş bir ahlaki yozlaşma büyüyerek devam ediyor.
Bu gerçeği yansıtmıyor diye haber çıkmıştı geçen gün.
Gerçeği yansıtmasa bile forumda bir ara muhabbeti dönmüştü. Yanlış hatırlamıyorsam değişim yapmak isteyen bir arkadaşa müşteri temsilcisi yapmıyoruz demişti. Gerçek olmasa bile eninde sonunda böyle bir önlem alınacağı garanti.
Valla iyi olmuş. Sırf bu muhabbetten Amazon dan çizgi roman alamıyorum. Devamlı okunmuş geliyor geri gönderiyorum
Haber yalan da olsa yakında gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Belki de yapmayan hesaplara böyle bir güzellik yapıyorlardır.