Sevenlerine duyurulur!!
Hizmetçi’nin çalıntı olduğu söyleniyor. Ben okumadım ve hiç ilgimi çekmedi ama sevenlerine duyurulur. Ne kadar doğrudur bilmiyorum tabii ki
https://x.com/miyavah/status/1932692680146104747?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA
Ben de duygusal okurum. Kendimi o kadar çok kaptırıyorum ki bazı karakterlerin ruh haline girmeye veya onların hareketlerini yapmaya başlıyorum. Hikaye boyunca karakterin imza hareketi parmak şıklatmak filansa kitabın etkisi benden gidene kadar bana da dahil oluyor hareketi. İlginç bir durum.
8 özellikten 6’sı bende var Not tutmam, e-kitap tutkunu da değilim
Ben bir tane seçiyoruz sanmıştım. Eğer öyleyse ben de senin gibiyim bu arada.
- Tekrar Okur
- Seri Bağımlısı
- Kapak Bağımlısı
- Not Tutucu
- Hızlı Okur
- Duygusal Okur
- E-Kitap Tutkunu
- Kitap Biriktirici
(Bu eskidendi ama dursun yine de)
Sadece e-kitap tutkunu. O da pratik olduğu için.
- Tekrar Okur
- Seri Bağımlısı
- Kapak Bağımlısı
- Not Tutucu
- Hızlı Okur
- Duygusal Okur
- E-Kitap Tutkunu
- Kitap Biriktirici
@isos81 kalıp için saol
Eğer seri gerçekten iyi bir seriyse bitirmeden edemiyorum.
Ben kitaplarla bağ kurmuyorum, kitaplar benimle bağ kuruyor.
Okuyabileceğimden daha fazla kitap olduğu gerçeğini göz ardı ediyorum. Ölene kadar okuyacağım işte; ne kadar kitap aldığımın, ne kadar zamanımın kaldığının bir önemi yok.
E-Kitap olayında yokuz ya. Elimden gelse çizgi roman-mangaları da dijital değil normal okurum. Ayrı bir tadı oluyor normal okumanın. O yüzden kitap alırsam kesinlikle baskılı alıyorum. Zaten kindle’ım falan da yok.
- Tekrar Okur
- Seri Bağımlısı
- Kapak Bağımlısı
- Not Tutucu
(Bu tam ortada. Kitaba veya deftere not tutmam. Google Lens ile kitabın beğendiğim yerini seçip 1000kitap’a yüklerim.)
- Hızlı Okur
- Duygusal Okur
- E-Kitap Tutkunu
- Kitap Biriktirici
- Tekrar Okur
(bazen… nadiren…)
- Seri Bağımlısı
- Kapak Âşığı
- Not Tutucu
- Hızlı Okur
- Duygusal Okur
(her kitapta değil ama.)
- E-Kitap Tutkunu
- Kitap Biriktirici
- Anca Okur
(bazı kitapları 6 ayda bitirir)
- Seri Lağımcısı
(seriyi alır toprak altına gömer)
- Kapak Âşığı
(Asla, kimseye kapak yapmaz)
- Lot Tutucu
(genelde forumdan)
- Hızlı Okur
(bazı kitapları da 3 günde bitirir)
- Duygusal Okur
(üstelik çığlık çığlığa)
- E-Kitap Tutkunu
(E-evet)
- Kitap Bir-iktirici
(son yıllarda tek tek)
2 senedir yoğunluktan doğru düzgün kitap okuyamadım, bu yazı verimli geçirmek istiyorum ama kitap okurken odağım sürekli bozuluyor. Bir elim sürekli Twitter/Insta’ya kaçıyor. Ne önerirsiniz tekrardan okuma isteği kazanmak için?
Gerçekten ilginizi çekecek bir kitap bulun.
Öyle elinize alıp direkt okumaya başlamaktansa güzel bir ortam yapın kendinize. Mümkün olduğunca sessiz ve dikkat dağıtan şeylerden uzak olsun.
Teknolojik aletlerden uzak durun. Telefonunuzu başka bir odada bırakın.
Şu kadar okumam lazım gibi hedefler koymayın. Zorlamayın. Zorladıkça daha çok nefret edebilirsiniz.
Instagram ve Twitter’ın bildirimlerini kapatın. Uygulamaya giriş sayınızı büyük ölçüde azaltıyor.
Kitap okuma odağımı kaybettiğimi fark ettiğimde direnip okumaya zorluyorum kendimi. Aklınıza gelen ilk şeyi araştırmak için telefonu eline alma dürtüsünü birkaç kez bastırınca o dürtü bir daha pek gelmiyor ve kitabın içine girmek kolaylaşıyor.
Bir de sevmediğiniz kitabı okumak için kendinizi asla zorlamamanızı tavsiye edebilirim. Çok klişe olacak ama hayat sevmediğiniz bir kitabı okumak için gerçekten kısa. Kitap okumak bir şeyler öğrenmek ya da keyif almak için olmalı. Zorunluluk olduğunda odaklanmak imkansız.
Sanırım benim en büyük problemim çok fazla şey okumak isteyip içinde boğulmak. Bir de dediğiniz gibi kendimi sürekli zorluyorum, sonra bir noktada kopuyorum.