Rıhtım Kamarası

1. kez Euroleague kupasını alarak Avrupa’nın en büyüğü olan Fenerbahçe Beko basketbol takımını kutlarım. :yellow_heart: :blue_heart:

14 Beğeni

@magicalbronze Ameliyattan çıkmış, iyiymiş arkadaşlar. Merak edenlere duyurulur.

34 Beğeni

Umarım bu son olur. Hastanelerden kurtulup aramıza sağlığına kavuşmuş bir şekilde döner :pray:

1 Beğeni

Herkesi bekleriz :slight_smile:

1 Beğeni

Bu etkinlilleri çok sağlıklı bulamıyorum bir türlü. Benim gibi spoiler hassaslığı olan biri için sıkıntılı oluyor. Daha geçen gün bir tanesinde denk geldim yine. Şöyle bir ifade bile benim okuma zevkimi öldürüyor o kitap için " herşey kitabın sonundaki 15 sayfalık kısımdaki dövüşte belli oluyor" . Direk konuyu takipten çıktım. Artik kitabı bitirebilirsem gidip düşüncelerimi yazıcam.

Ha bu arada iki kişilik üç kişilik olunca tanıdıklarınla, o başka :blush:

1 Beğeni

Dracula kitabının hangi çeviriden okunmasını tavsiye edersiniz?

Biz genelde spoiler düşüncelerimizi blurluyoruz ama gözden kaçan da vardır illa ki. Birlikte okuma etkinlikleri beni kamçılıyor. Daha keyifle, eğlenerek ve verimli okuyorum.

Çeviri olarak ne kadar doğru bir çeviridir bilemem ama ben Can Yayınları Zeynep Bilge’den memnundum.

2 Beğeni

Ben Can yayınlarından okumuştum öneririm. Okumadan önce biraz araştırmıştım genellikle Can öneriliyordu ama okuyalı biraz oldu yeni ve daha iyi çeviriler gelmişse bilemeyeceğim.

1 Beğeni

Hem Ötüken hem de Alfa çevirisi gayet iyidir. İkisini de tavsiye ederim

1 Beğeni

Forumdaki bir konuda Niran Elçi çevirisi de tavsiye edilmekte. (Çok çeviri var kararsız kaldık yine)

1 Beğeni

İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkanı önerecektim sonra twitterda karşıma bu çıktı nasıl böyle bir editöryel hata yapılmış inanamadım.

1 Beğeni

Henüz okumadım ama İletişim’den aldım. Yayınevlerinin sitelerinde kitapların ilk sayfalarına bakabiliyoruz. İş Bankası, Can, İletişim karşılaştırması yaptım ve aralarında İletişim en iyisiydi. Dil bilgim yok tabii ki, sadece çeviri karşılaştırmasından bu sonuca vardım.

1 Beğeni

Kitabın kapağını da öyle basmışlar. Galiba bilinçli yapılan bir şey.

Dikkatlice baktın mı Durakula yazıyor Drakula değil. Kapakta Drakula yazıyor.

2 Beğeni

Şimdi fark ettim. Böyle bir hata varsa başka hatalarda vardır dediğiniz gibi.

her çeviri gözüme güzel geldiğinden kadim yöntemi düşündüm. ciltli varsa ciltli almak.
Yabancı Yayınlarından çıkan Niran Elçi’nin cevirdiği kitap kendi sitesinde ciltli Amazon’da kağıt kapak görünüyor. elinde bu kitap olan veya bilgisi olan var mı?

Eşimin okuduğu kitaptan. Çevirmen adı üstüne iki farklı sayfada etiket yapıştırılmış. Doğan Kitap.

Kitapları kaydettiğimiz uygulamaların olduğu bi’ başlık vardı adı neydi?

Teşekkür ederim.202020