Rıhtım Kamarası

Goodreads’e edisyonları dile göre filtreleme özelliği gelmiş. Şükür.

image

10 Beğeni

Paperback seçince yüzde doksanı eleniyordu, ama böyle daha iyi olmuş:)

Epey uğraştırıyordu edisyon bulmak, güzel haber :+1: .

1 Beğeni

Dört mevsim tek bir manzara;

17 Beğeni

Arkadaşlar bu iki seriden birini almak istiyorum. Sizlere de sormak istedim, sizce önceliğiniz hangi seri olurdu?

• Kadim Kanunlar Serisi
  • Centilmen Piç Serisi
0 oylayan

Centilmen Piçleri almıştım ama devam eden seri diye okumayıp kitapları elden çıkarmıştım. Benim oyum Kadim Kanunlar serisine.

2 Beğeni

İkisi de güzel. Kadim Kanunlar tam anlamıyla grimdark. Bir sürü kesme, biçme vs. okursunuz. Centilmen Piç ise low-fantasy bir seri. Hikaye akışı güzeldir, merak ettirir, kurgusu lezizdir.

Yani çok farklı tarzda iki seri. Hangisi zevkinize uyuyorsa onu alın.

3 Beğeni

Benim Locke Lamora a hayranlığım var(profil fotoğrafımda kendisi var zaten). Sevdiğim ilk ve tek tamamlanmamış seridir kendisi.

2 Beğeni

@alper @yates232 cevaplarınız için teşekkür ederim.
@isos81 siz söyleyince grimdark nedir diye biraz araştırdım ve hiç okumadığımı farkettim. Burada arkadaşlar sayesinde hiç bilmediğim serileri öğrendim ve ben soft epic tarzında okuduğumu farkettim. İlk defa duyup okumaya başladığım Fırtınaışığı Arşivi serisi ile bu iki seriyi karşılaştırma yaptırdım ChatGBT ile. Bu üç seride bambaşka çıktı.

4 Beğeni

Evet, FIA serisi de bu iki seriden farklıdır.

Aslında farklı şeyler tatmak iyi oluyor. Ben de forum ve Storytel sayesinde hiç duymadığım ama dinledikten sonra favorim olan kitaplarla tanıştım. Çok konservatif ve önyargılı olmadan, arada türün öncülerinden seçkilerle testler yapmakta fayda var. :slight_smile:

2 Beğeni

Centilmen Piç serisi senin beğenine daha uygun olacaktır diye tahmin ediyorum, okuma etkinliklerinden bu sonuca vardım :smiley: Ama bu serinin handikapı yazarın devam kitaplarını hala yazmamış olması tabi.

Kadim Kanunlar da kaliteli seri. O nedenle C şıkkı her ikisini de al :smile: .

2 Beğeni

İkisini de boşver Saramago al :smile:

Ben iki kitap arasında kalsam tamamlanmış olanı seçerdim.

Yazar bile bırakmış işin peşini. Niye boşa para veresin ki?

1 Beğeni

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Farklı türleri keşfetmek okuma çizgime de yön veriyor. Ayrıca bitmiş olması beni daha çok kendine çekti.
@Vordue evet doğru sonuca varmışsınız bana daha uygun. :blush: Ama bitmemiş olması beni ikilemde bırakan nedendir. C şıkkı olayını sevdim güzel fikir. :joy:

@MelihAntepli saramago kitaplarından iki tanesi var. Ama okunmayı bekliyor yıllardır.:blush:

Ayıca, ben sanırım hep popüler ya da çıkan kitapları aldığımdan, kitap dünyasından bi haber yaşamışım. Ne kötü. Buradan gördüğüm baskısı olmayan kitaplar, yayınevi değiştiren kitaplar, devamı gelmeyen seriler beni çok tedirgin etti. Biran önce baskısı olan, yeni çıkan kitapaları almalıyım gibi bir duygu yaşıyorum.