İkisini de boşver Saramago al ![]()
Ben iki kitap arasında kalsam tamamlanmış olanı seçerdim.
Yazar bile bırakmış işin peşini. Niye boşa para veresin ki?
İkisini de boşver Saramago al ![]()
Ben iki kitap arasında kalsam tamamlanmış olanı seçerdim.
Yazar bile bırakmış işin peşini. Niye boşa para veresin ki?
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Farklı türleri keşfetmek okuma çizgime de yön veriyor. Ayrıca bitmiş olması beni daha çok kendine çekti.
@Vordue evet doğru sonuca varmışsınız bana daha uygun.
Ama bitmemiş olması beni ikilemde bırakan nedendir. C şıkkı olayını sevdim güzel fikir. ![]()
@J.S saramago kitaplarından iki tanesi var. Ama okunmayı bekliyor yıllardır.![]()
Ayıca, ben sanırım hep popüler ya da çıkan kitapları aldığımdan, kitap dünyasından bi haber yaşamışım. Ne kötü. Buradan gördüğüm baskısı olmayan kitaplar, yayınevi değiştiren kitaplar, devamı gelmeyen seriler beni çok tedirgin etti. Biran önce baskısı olan, yeni çıkan kitapaları almalıyım gibi bir duygu yaşıyorum.
Bir Portekiz atasözü der ki; “Saramago okumamış biri kitap okumuş sayılmaz.”
Hangi kitapları acaba? Merak ettim ![]()
Centilmen Piç serisinin bitmemiş olması çok kafaya takılacak bir durum değil. Kronolojik ilerlese de olaylar zaten birbirinden farklı. Serinin yarım kaldığını ve muhtemelen de asla tamamlanmayacağını bilerek ve bunun farkında olarak okursanız, kitaplar bitince sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Başlanıp bitirilmemiş olanlar sayılır mı? ![]()
Hangi Portekizli atanın sözüymüş bu? ![]()
Neyse ki Türkiye’ de yaşıyoruz, burada herşey olabilir.![]()
Görmek ve Körlük iki kitabı var bende.
@isos81 beklenti bir kitaba başlarken gerçekten önemli. Yine de şansımı çok oyla Kadim Kanunlar serisinden yana kullanacağım.![]()
Centilmen Piç serisinin ilk kitabı çok güzel, devam kitapları da fena değil. Kitapların hikayesi kendi içlerinde tamamlandığı için serinin sonlanmanasının -bence- pek bir önemi yok.
Kadim Kanunlar serisinde Locke Lamora’nın Yalanları kadar iyi yazılmış bir kitap olmasa da grimdark türünü iyi yansıtan ve ortalama olarak Centilmen Piç’ten daha iyi bir seri olması nedeniyle Kadim Kanunlar’ı öneririm.
Ben size katılmıyorum. Centilmen Piç serisi çok fena bir yerde kaldı ya. Püh Allah seni bildiği gibi yapsın Lynch gibi.
Rıhtım sınıfta kaldı Saramago da ![]()
@justbookworld etkinlik yaptık rıhtımda ama %99 yazarın yazımına vs alışamayıp yarım bıraktı, bitirenlere madalya töreni düzenledik
Körlük ve Görmek’i birbirine bağlı seri gibi düşün. Başlarsan eğer önce Körlük oku. Görmekle başlarsan ağır spoiler yersin ![]()
Oran çok yüksekmiş. Çok uzun zaman önce bir kitabının 20 sayfasını okuyup araya zamana girdiği için bırakmıştım, kitaba haksızlık olmasın diye. Ama körlük mü görmek mi aklımda kalmamış. Dili bana zor gelmemişti yadırgamamıştım tabi 20 sayfa bunun için yeterli mi bilmiyorum.
@MightyRavendark yine de önceliğimi bitmiş bir seri için kullandım. Centilmen Piç serisi için biraz daha beklemeye karar verdim.
Ben ikisini de al derim şahsen, en azından sadece Locke Lamore’un Yalanlarını. Centilmen Piç serisi çıkan kitaplarda episodik hikayeler anlattı. Sadece ilk kitabı okuyup bile bırakabilirsin. Yani ilk kitabı okuyup, “yazar çıkarırsa seriye devam ederim yoksa burada kalsın” diyebileceğin bir kitap ilk kitap.
Aslında yorumlardan sonra listeme ekledim seriyi fakat şuanda önceliğim kadim kanunları serisi oldu. Centilmen Piç serisini de mutlaka edineceğim. Seri tamamlanırsa güzel olur ama tamamlanmasa da okunabilirmiş zaten. Dediğiniz gibi hepsini almadan ilk kitap ile başlamak da mantıklı. ![]()
Ikisinin de ilk kitapları alınıp sevdiginiz serinin devamını alabilirsiniz.
Şu ana kadarki en mantıklı yorum. ![]()
Kanyeminliler Destanı diyorum.
Daha okumamış olsamda üç kitabını da aldım.
Selamlar arkadaşlar. Bunu nereye soracağımı bilemedim, yeni konu açmamaya karar verdim en sonunda.
Oz Büyücüsü’nü okumak istiyorum ama hangi baskısı daha güzel? Amazon’da İş Bankası, Yapıkredi ve Can gördüm. Hangisi daha iyidir sizce? Okuyan ve bilgi verebilecek olan varsa mutlu olurum. Ben İş Bankası’na niyetliyim normalde ama bir sorayım dedim.
İş Bankası Kültür Yayınları baskısından okudum ben güzeldi çevirisi.
Ben de onu almayı düşünüyordum aslında, dediğim gibi farklı baskıları görünce sormak istedim.
Açıkçası 3 Yayınevi’de hiç şüphesiz iyidir ama ben en çok İş Kültüre güvendiğim için bir kitabın İş Kültür baskısı varsa direkt onu alıyorum. Oz Büyücüsü kitabını İş Kültürden okudum, memnun kaldım. Ancak orijinal metin karşılaştıracak dil olmadığı için o konuya bir şey diyemem ama kötü olduğunu düşünmüyorum.