Rıhtım Kamarası

Valla ben de iş kültür alacağım zaten. Klasikler pek okuma zevkime hitap etmese de tercih edeceksem İş Bankası tercih ediyorum. Üçünü de görünce merak etmiştim teşekkürler.

2 Beğeni

Yanlış bilmiyorsam Oz Büyücüsü ‘nün devam kitabı da vardı. Şimdi baktım da devamını Artemis ile İş Kültür basmış sadece.

2 Beğeni

14 kitaplık bir seri.

2 Beğeni

1 Beğeni

Doğan Kitap Anna Karenina basmış. Kapağı İthaki BK kapaklarını çağrıştırdı. Denedim ben de :blush:

9 Beğeni

İnstagram’da kim ne kadar kazanıyor temasında sayfalar var. Arada ilginç şeyler denk geliyor. Bilmediğin meslekler bulabiliyorsun. Şunu görünce @Agape aklıma geldi ve sizinle paylaşmak istedim.

3 Beğeni

Bunu bkk başlığına yorumsuz koysanız yer yerinden oynardı kesin :sweat_smile:.

2 Beğeni

Hayalet yazarlık çok ender rastlanan bir meslek miymiş? :slight_smile:

4 Beğeni

Arkadaşlar kitaplarınızı kitaplığa neye göre diziyorsunuz?

• Yayınevine
  • Yazar ismine
  • Renklerine
  • Ciltli ya da ciltsiz oluşuna
  • Türüne göre
  • Kafama göre
0 oylayan
3 Beğeni

Yazar> tür>yayınevi>kalan sağlar başının çaresine baksın şeklinde yerleştiriyorum. Kafama göre değil de karma düzenli yerleştiriyorum desem daha doğru olur.

King, Agatha, PKD, Vonnegut, Orwell…

İthaki bkk, kk, modern…

İş bankası kültür yayınları, Can..

Köpekbalığı Metinleri, Uzay Gezgini Tuf, Starmaker, Sekiz Dedektif…

7 Beğeni

Aynı yazarsa yada aynı yayıneviyse yan yana olmasına dikkat etmeye çalışıyorum. Diğer türlü çok zor ya benim için, boş gördüğüm yere koyuyorum gidiyor :grinning_face_with_smiling_eyes:

4 Beğeni

Açıkçası benim de durumum sizinle aynı. :blush: Ama daha düzenli olmasını istedim.

@Lorien_archers verdiğiniz sıralama benim için de iyi olacak. Teşekkür ederim.

3 Beğeni

Türüne göre diziyorum. Tür içerisinde aynı yazarın kitaplarını tabii ki yan yana diziyorum.

2 Beğeni

Tür>Yazar>Fantastikse önce yazar değil dünya>varsa alt konu>kronoloji

Ama çok daha fazla kitaplığa ihtiyacım var, o yüzden kontrollü bir kaos hakim diyelim. :slight_smile:

4 Beğeni

Kitaplığa en uygun olacak şekilde ne kadar çok kitap sığdırabilirsem ona göre yığıyorum kitapları. :slight_smile:

Evde olan kitap sayısını son 3-5 ay da 3 de 1 oranında azalttım bir yarısı ile daha vedalaşmayı becerirsem seri ve yazar olarak dizerim kitaplığa.

6 Beğeni

Yazar olarak yan yana diziyorum ben. Stephen King, Asimov, Junji Ito gibi ki bazı kitaplar farklı yayınevinlerinden çıkmış olduğu halde. Ama mesela karanlık kitaplık serisinde sayılar direkt görünür olduğu için aynı yazarın kitaplarını bir araya getiremiyorum. Yazara göre yapınca kısmen yayınevine göre de yapmış oluyorum aslında. Renk olarak yapsam estetik durar evet ama o karışıklık beni rahatsız eder. Ben yazara göre dizmeden devam. :smiley:

4 Beğeni

Yazar, sonra yayınevine göre diziyorum. Sonra da tür geliyor sanırım.

Bunun dışında istisna raflarım var. Birkaç seri(iş modern, ithaki modern vs gibi) için seri dizimi var ama bu aynı zamanda yayınevi düzeninde olmuş oluyor otomatik olarak.

En karma raflarım ödül raflarım. Booker, pulitzer, women prize gibi.

3 Beğeni

Ciltli/ciltsiz > boy > yayınevi > tür > yazar diye gidiyor benim de. Serileri seri olarak diziyorum çıkış sırasına göre.

2 Beğeni

Açıkçası tür>yazar>yayınevi olarak kafama daha çok yattı. Ayrıca ciltli ve citsiz olarak ayrı ayrı bu sıralamayı yapacağım, çünkü tür>yazar>yayınevi sıralamsında ikisini karıştırmak beni huzursuz etti. Renk olarak düzenlemek ise hiç istemiyordum, çok karışıklık demek. Artık diğer tekli kitaplarım da otomatik kafama göre olacak demek oluyor.:blush:

3 Beğeni

Ben kitaplığımda serileri önce diziyorum sonra yayınevlerine göre koyuyorum. İthaki Bilimkurgu Klasikleri, Türkiye İş Bankası Modern Klasikleri, Bir Güneyli Vampir Sookie Stackhouse ve Supernatural diye ondan sonra yayınevlerine göre.

2 Beğeni