Hünnap olması lazım.
Bizim orada Hambelis dense de aslı Hambeles olan meyveye benzettim. Hünnap’la aynı şey mi bilmiyorum.
Bizim burada Hambeles derler direkt.
Hambeles, hömbeles yada murt diye geçiyormuş. Alıç , yabanmersini karışımı bir meyve imiş ![]()
Hocam Hatay’lı mısın?
Bizim oralarda irisine gebbek, küçüğüne cinnaz derler
Evet. ![]()
Arkadaşlar yok mu ya, BKM, Kitapsepeti, Kitapyurdu indirim kodları vs. ![]()
@J.S Melih ne yaptın ya kendine? ![]()
Can sıkıntısı. Biraz değişikliğe gittim ![]()
Bizim burada buna direkt Mersin diyorlar.
. İlk defa Hambeles diye duydum.
Avatara BABA’yı çektik, feci yakıştı.
“evcilleşmiş barışçıl türümüz”
“…işlevsel gerçek ordulara yatırım yapmaktan vazgeçti”
Yazarlar bunu söyleyeli 8 sene falan olmuş. ![]()
(Kendi Evrimimizi Yönetmek - YKY)
Şimdi baktım Yazarlar Amerikadan. Zaten yazarların biri futurist falanmış.
Amerikalıların dünyaya bakışı ve algılayışı zaten sakat, bazı konularda konuşurken sanki fanusta yaşıyorlarmış gibi geliyor. Ama bu ordulara yatırım fikrinde de arkadaş fena batırmış. Savaş ve jeopolitik konularında çok büyük konuşmamak gerek. Avrupalılar uzun zamandır orduya yatırım yapmıyordu çünkü NATO ve ABD şemsiyesindeydi. Şimdi işler değişti SAFE programı adı altında 150 milyar dolarlardan bahsediliyor.
Arkadaşlar Dracula ve Frankenstein için tavsiye edeceğiniz yayınevi hangisi?
İthaki Draculası kapağı ilgimi çekti ama çeviri için vasat dendi. Frankenstein de öyle.
Merhabalar, benim yine kitap incelemem çalınmış. Yani bir kısmı. 16k takipçisi olan bir bookstagram hesabı tarafından üstelik. Başıma ilk kez gelmedi ama çok yoruldum artık. Belki aranızda takip edenler vardır diye yapıyorum bu paylaşımı. İyi forumlar.
Edit: kendisi çok güzel bir şekilde özür dilediği için paylaşımlarımı kaldırdım.
Merhaba bakmak istedim ama görüntü yüklenemedi diyor. Sanırım sistemde bir sıkıntı var.
Düzelmiş, görüntüleyebiliyorum.
Bu hesabın gönderilerine çok kez denk gelmiştim. Takipçilerinin çoğu bot ve zaten etkileşimli beğeni sayfalarını kullanıyor. Bu tür birden fazla hesap bulunuyor. Şahsen kopyalamasına şaşırmadım. Dönüş yaparsa eğer siler muhtemelen. 860 beğeni alan bir gönderi 2 yorum alamaz ![]()
Gönderiyi silip beni engellemiş, kişisel hesabımı bulup onu da engellemiş.
Özür dilemedi tabii ki. Bu arada bot ya da değil, başkasının emeğini çalma cesaretini göstermesi yeterince iğrenç zaten.
Sultan hanım muhtemelen forumda da takılıyor olabilir siz burada paylaşım yapınca anında silmiştir. Klasik bookstagramlar 1000K yada Goodreads’de en çok yorum alan 4-5 incelemeden parçalar alıp instagramda paylaşıyorlar sonra yayınevlerinin protokollerine girmek için yayınevlerinin soysal medyacısını darlıyorlar beleşe kitap almak için sonra aldıkları kitapları nadirkitap yada gardrops üzerinden satıyorlar. Twitterda yada bir Discord sunucusunda görmüştüm bir kişinin 2. el aldığı kitap protokol kitabı çıkmıştı.