Rıhtım Kamarası

Ben erik istiyorum :face_with_hand_over_mouth: Eve bir daysın almadık bari Dyson marka yaz meyveleri alalım :joy:

1 Beğeni

Uzun zaman sonra Carmela yı oynayan oyuncuyu da Mayor of Kingstown gördüm dün. 4. Sezona katılmış. Eskileri yâd ettim :slight_smile: Ah Tony (James Gondolfini), ruhu şad olsun erken gitti :slightly_frowning_face:

2 Beğeni

Başyapıt.

5 Beğeni

Hayatımda bana en çok dokunan sahnelere sahip olan dizi kesinlikle. Özellikle Dr. Melfi-Tony sahneleri, diziden en sevdiğim sahneyi de şöyle iliştireyim:

5 Beğeni

2 Beğeni

Kitap fuarına gittim arkadaşlar, geçen seneye göre yayınevlerinin çoğu özellikle İthaki çok pahalıydı. Yetkili ile konuştum biraz. Malazan’ı hiç getirmemişler satışı olmadığı için. Satışı çok yavaş 8 ne zaman gelecek belli değil ama seri tamamlanacak dedi. Yeni çıkan Philip Dick kitaplarının satışı çok yavaşmış. Dorohedoro devamı ne zaman gelecek belirsizmiş. Elric serisi artık basılmayacakmış. Pegasus İnternete göre biraz uygundu. Kızıl İsyan 6 yılın ikinci yarısında çıkacak dediler. Aklımda kalanlar bunlar.

14 Beğeni

PKD bilinen kitaplar yerine ilk kez basılan kitaplarla giriş yapsaydı daha hızlı olurdu ilk etapta. Zaten bilinenlerle garantiye gittiler.

4 Beğeni

Yüksek Şatodaki Adam satışı güzel ama diğerleri umduğumuz gibi değil dedi.

2 Beğeni

Malazanı fuara getirmeme sebepleri bence satış adetleri çok düşük olacağı için boşa yer kaplamasın demiş olabilirler. PKD satışlarının artması için @_OZ arkadaşımız dediği gibi basılmamış eserleri basılırsa satışı artabilir. Yüksek Şatodaki Adam’ın satışının iyi olmasının sebebi olarak Bilimkurgu Klasikleri serisini toplayanlardan dolayı olabilir.

3 Beğeni

Kesinlikle BKK etkisi olduğunu düşünüyorum ben de. Şahsen, sadece onu aldım ben de ithakiden. Marsta Zaman Kayması kitabının satışı da Yüksek Şatodaki Adam gibi olacaktır düşüncesindeyim.

1 Beğeni

Kızıl İsyan 6 ikinci yarı ise çok iyi :star_struck:

Yine TÜYAP ‘a kalır diye düşünüyordum.

Umarım Vampir İmparatorluğu 3 de dendiği gibi Nisan da gelir

3 Beğeni

Fuara uğrayan olursa Mark Lawrence ve Adam Nevill basmaya devam edip etmeyeceklerini sorabilir mi acaba?

1 Beğeni

Ender’i de sorar mısınız rica etsem?

Gökteki Göz ile Marsta Zaman Kayması’nı aynı hafta çıkarıp görsün İthaki performansı en iyisi. 5 yılda bir telif yenileniyorsa ve hiç basılmamış kitap çok olursa Alfa alsın intikamını en iyisi. 2030’da karışsın ortalık. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Bu ayıp bize yeter Türkiye’m… İsmi “Kaderin Prensi: Aşk Çıkmazı” olsa 5. Baskıyı yapıyordu her kitabı.

9 Beğeni

Ender’i sordum ama yetkili kişi yoktu diğer arkadaş da bilmiyorum dedi. Ayrıca Ender’in yan serisi Ender’in Gölgesini getirmemişlerdi. Sordum kitabı bilemedi, gösterdim ama bilgisi yokmuş.

2 Beğeni

@mit 5. Kitabın çevirisini bitirmişti sanırım. 6.’ya da başlamıştı diye hatırlıyorum. Pegasus tüm seriyi aynı anda çıkarmak istemiş ancak tüm serinin çevirisi tamamlanmadığı için ilk 4’ünü basmıştı. 5-6 için de bir arada basmak istediği için zaman alabilir diye düşünüyorum.

@mit ek olarak aşağıdakini de çevirmiş, bu kitabı da goodreadste çeviri editörlük tagi ile okundu olarak işaretlemiş.

11 Beğeni

@mit kendi blogu olan Yorgun Savaşçı’da dediğiniz gibi o konudan şöyle bahsetmiş :

Aslında Pegasus beş ana kitabı ve ilk iki cilt arasında yer alan kısa hikâyeyi hep birlikte basmak istiyordu ama az önce kısaca değindiğim mücbir sebepler amansızca araya girip beni çevirilerden bir yıl kadar uzaklaştırınca daha fazla bekleyemediler tabii. Bu süreçte bana gösterdikleri anlayış ve destekleri için kendilerine ne kadar teşekkür etsem az.

Bu kitaplar fi tarihinde Altıkırkbeş Yayınları tarafından da yayınlanmıştı bildiğiniz gibi. Ama çeviri kaliteleri pek iyi değildi, üstüne bir sürü yazım yanlışı/baskı hatası vardı sayfalarında. Umarım bu sefer kimilerinin birer başyapıt olarak gördüğü bu kitapları hak ettikleri kadar iyi bir Türkçeyle sizlerle buluşturabilmişimdir.

Beşinci kitabın (Ender In Exile) çevirisi de tamamlandı. Şu sıralar altıncı kitabın (War of Gifts) çevirisine devam ediyorum. Kim bilir? Okurlardan yeterince iyi tepkiler gelirse Bezelye’nin maceralarını anlatan Gölge Serisi’nin çevirilerine de devam ederim belki?

6 Beğeni

Angelina Jolie den başkası yalan gibi geliyor. Ek olarak Turner’ın oyunculuk becerilerini de çok beğenmiyorum. Özellikle xmen deki performansı çok kötüydü. Bence olmamış…

4 Beğeni

angelina-lara-croft

8 Beğeni

Yıllardır mahkemelik olduğun platformla ülkemize giriş yapmak da enteresan bir hamle olmuş.

2 Beğeni