Wat Sam Phran, budist tapınağı. Ejderha da merdiven, kaydırak olsa güzel olurmuş aslında ![]()
Hollanda’nın Osmanlı’dan benimsediği lale bahçeleri. ![]()
Not; Avrupa’nın laleyle tanışması Osmanlı vesilesiyle olmuştur.
Şöyle bir tura ihtiyacım var ama çok pahalı
Muhtemelen kendiniz gitseniz daha az ödersiniz.
Yok yav 29 gün rota çizmek kalan masrafa bedel. Hele birde Latin Amerika ise hiç düşünmeye gerek yok. Ekstralarını bilmiyorum ama ederi bu fiyat gibi.
Rota çizmek ve uygulamak çok zevkli fakat çok yorucu. 8 gün yapmıştım Hırvatistan - İtalya eşimle. Çok keyifli ama uygulaması çok zor.
Bizde ailecek ekim-kasım gibi 25 günlüğüne Japonya’ya gittik. Her şeyi ben kendim ayarladım. Uçak, kalınacak yerler, gidilecek mekanlar, aktarmalar vs gibi. Tur ile gitsem bu kadar yer görmezdim diye düşünüyorum.
Burada karşılaştırılacak tek konu bence güvenlik meselesi ailecek gidilecekse önemli. Güney Amerika çok güvenli bir yer değil Japonya ile kıyaslandığında. Onun için tur ile gitmek mantıklı olabilir. Tek gidilecekse tura gerek olmayabilir.
Birde artık eskisi gibi değil. Senden önce birçok insan gitmiş oluyor. Yol yordam anlatıyorlar youtube yada kendi bloglarında. Bunun yanında navigasyon, kalacak yerler için uygulama, gidilecek yerler için ön değerlendirme falan bir çok kolaylık var.
7-8 günlük olsa kendim ayarlarım fakat 29 gün ve hiç uğraşamam. Benim yerime uğraşsınlar. :DD
Gel vatandaş gel mis gibi edebiyat dramasına gelllll. 2000’lerde korsan olarak D&D kitaplarını basan yayınevinden sonra Alfa’da katılmış.
Alfa ve Everest için son günlerde pek çok yorum var ancak özellikle aşağıdaki iki yorum çok önemli geldi bana.
Öncelikle Alfa’dan pek çok çevirisi yayınlanan ve Tolstoy ile Çehov bütün eserleri serilerinde emek veren Sabri Gürses’in bu yorumu çok dikkatimi çekti.
İkincisi ise Holden Kitap kurucusu Baran Güzel’in Everest genel yayın yönetmeni Saadet Özen hakkında yazdığı. Kimse nedense buna dikkat etmedi. Göreve geldiğinden beri icraatlerinden nefret ederim. Modern Klasikler’in içinden geçmesi bir yana Ayçin Kantoğlu çevirisi için Alfa ile beraber hakka girdiklerindeki sessizliğini unutmam.
Ey Asimov!
Bize link lazım. Tanıtım filmi değil ![]()
Ben ilk fabrikaya bekliyorum ama bizim dinazorlardan zor gelir. ![]()
Oyasumi.
Kurtuluş Projesi kitabının 499, 500, 509 ve 510. sayfalarının fotoğraflarını atabilir misiniz? Elimdeki kitabın sayfaları yırtık olarak gelmiş.
Bakındım ama bulamadım maalesef kitabı, bir yerlerde tıkılıp kaldı muhtemelen
.
Benim kitap da paketli bir yerlerde duruyor. Hocam pdfsi var şimdi baktım da. Ordan okuyun isterseniz.
Teşekkür ederim. 499. ve 500. sayfanın resmini yüklerken sorun oluşmuş sanırım.
Tekrardan teşekkür ederim.
Sizede teşekkür ederim. @Lorien_archers @Vordue