Benim oğlan 3 yaşında. Bir kere cam açtığımı hatırlamıyorum odadayken kendisi. Korkuyorum çünkü düşer diye. Kim gelse, görse, etse beni eleştirir. Aynı sizin dediğiniz gibi. ‘‘Düşmez. Atlamaz. Kediye kötülük ediyorsun.’’ gibi şeyler de duydum. Yahu sanki şahit olmadığımız şeyler ya da araştırmıyoruz. Ben duygusal bir doyum için evime almadım ki bu çocuğu. Almadan önce araştırdım, ettim. Sana veya senin kedine olmuyor diye benim oğlana da olmayacak diye bir şey yok sonuçta değil mi? Sizin mesajı görünce ben de bir içimi dökeyim dedim.
![]()
Camlar için özel sineklik yaptırıyorum ben. Az maliyetli oluyor ama kafam rahat oluyor. Tavsiye ederim mutlaka.
Ben yaptırdım güya ama sineklik dışa açılıyor. Benim çocuk 7 kilo. Asıldığı anda açıyor sinekliği. Anlamadım bu işi. Benim camlar pimapen değil herhalde ona uygun yapamıyorlar. Tahta olduğu için içe açılan yapamıyorlar mıymış, neymiş anlayamadım. Açılmaz yaptıracaktım ama bu sefer de camı nasıl sileceğim?
Özelden kastım şu: Teller normal sineklik danteli değil, özel bir malzeme, yani tırnakları ile yırtamıyor. Sineklik dışarı açılıyor ama iterek değil yana çekerek. Bu yüzden kedi zıplayıp itse bile açılmıyor. 7 senedir kullanıyorum, farklı evlere de yaptırdım, hiç pişman olmadım.
Evet benim teller de aynı cinsten. O konuda problem yok ama sanırım benim camın çerçevesinden dolayı yana çekilen yapamıyorlar. Yaz geldiğinde tekrar bir ele alacağım onu.
Yana çekilenden kastım akordiyon gibi katlanan değil. Kilit mekanizması yine itmeli, sineklik de normal dışarı doğru açılıyor ama kilitte ekstra önlem olarak yana itme var. Yani yana ve ileri iterek dışarı açılıyor bu sayede kedi üzerine atlasa bile önce yana çekilmediği için açılmıyor alet. Belki anlatamamışımdır diye detaylı anlatayım dedim. 
Tamamdır şimdi anladım. Aslında bu tarz kilitleri kendimiz alıp da takabiliyoruz sanırım. İkea’dan falan alıp girişeyim ben şu şeye. 
Eğer bir sorun çıkmazsa haftaya bir kedi sahibi olacağım. Biraz heyecan var ama altından kalkarım gibime geliyor.
Evet güven olmuyor maalesef onlara ama ben balkondan çok camdan korkuyorum iki kez 4.kattan aşağı düştü(birinde kendisi annemin peşinden atladı çünkü deli ) ama gerçekten de 4 ayak üstüne düşüyorlar bir şeyi olmadı ikisinde de. 
Bir şey olmaz daha önce düştü bir şey olmadı demeye de devam ediyorlar maalesef. Yavruları ölene kadar da akıllanmıyorlar. Pardon yavruları dedim. Çocuğu gibi gören zaten önlemini alır
Olan bi olayı anlattım ve bu çıkarımı mı yaptınız gerçekten… Balkondan çok camdan korkuyorun çünkü iki kez atladı ama bir şey olmadı dedim? Tam olarak nerede bir şey olmaz demişim söyleyin.
Size yönelik yazmamıştım. Kapıyı pencereyi rahatça açık bırakan insanların genelde tavrı bu oluyor ne yazık ki. Bizimki çok sakindir, geçenlerde düştü bişey olmadı, kedidir düşer vs. Bilmiyorlar ki en sakin kedi uçan bir kelebeğin peşinden düşebilir. Yüksekliğin bir önemi kalmadığı durumlar da oluyor.
Ancak mesajınızı şimdi dikkatle okuyunca alınmanız normal. Siz de dikkatsiz evcil hayvan sahiplerinden birine benziyorsunuz. İki kere aynı şeyin olmasına müsaade ettiğinize göre
Benim bir tanesi 3. kattan atladı, kalçası çıktı. Ameliyat oldu, bayağı bir süre aksadı bacağı. Bir arkadaşın kedisi 9. kattan atladı, maalesef kurtulamadı. Dikkat etmek lazım. Benim balkonlarımda her zaman cam balkon, camlarda da her zaman kediler için özel sineklik olur. Kafam rahat.
Maalesef öyle. Is işten geçtikten sonra pişman olmak da bir işe yaramıyor.
Ne mutlu size önlem alabildiyseniz, bi sıkıntı yaşamazsınız umarım artık.
Bu da bizim kedinin yavrusu, bir aylık şu anda, onu ölüme terketmediğim için mutluyum:))

Bu da annesinin 1 aylık yaramaz hali
(fotoğraflar aynı yerde çekilmiştir, 1 yıl aralıkla)
Nedense aklıma geldi.
Köpek dermiş ki bunlar bana bakıyor, bunlar beni seviyor; yoksa bunlar benim tanrım mı?
Kedi dermiş ki bunlar bana bakıyor, bunlar beni seviyor yoksa ben tanrı mıyım
Biraz geç bir cevap olacak ama ben de sineklik gibi önlemlerin çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Bundan neredeyse 10 yıl önce kedimiz 1. kattan düşmüş ve bir tarak kemiğini kırmıştı. Düşebileceği en kısa yükseklikte bile böyle oluyorsa daha yüksekten düşenlerin sonuçlarını düşünmek istemem.
Şimdi iki kedimizle 7. katta oturuyoruz. Hem pencerelerde hem de balkonda sineklik var. Bahsettiğiniz yana açılma sistemini hiç kullanmadık. İttirilerek açılıyor ancak ileri doğru sağlam bir kuvvet istediği için bir aksilik yaşamayız diye umuyorum.