Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Ufak bir soru. Bir kuş niye aynanın karşısına geçip kendine doğru tükürür. :roll_eyes: başka bir yerde yapmıyor sadece orada. Adı boncuk bu arada. Gerçi bütün kuşlarımın adı boncuk. :grinning:

11 Beğeni

Muhtariyet kazanmış kedi. :slight_smile: İç işlerinde bağımsız dış işlerde merkezi hükümete bağlı. :slight_smile:

3 Beğeni

Kızgınlık dönemine girdiği için yapıyor bunu. Evcil kuşlar kafes içi oyuncakları, aynadaki yansımalarını eşi olarak görebilirler. Içgüdüsel olarak eşini beslemeye çalışıyor. Bu bir kur hareketidir. Çözüm için ya eş sandığı nesneyi ortadan kaldıracaksınız ya da dişi kuş alacaksınız. :smiley: Bu davranışı normal ama tükürüğü, kustuğu yeri tekrar yalaması enfeksiyona neden olabilir. O yeri temizlemekte fayda var.

1 Beğeni

Selamlar,
Ara sıra gündeme geldi ama önemli bir konu olduğu için tekrar hortlatmak istedim malum yaz geldi kapı açmaca dönemi başladı. Özellikle yüksek katlarda yaşayanlar ne gibi önlemler aldınız paylaşırsanız sevinirim.

Hem havaların ısınması hem de 6 aylık olan minik yavrumun ergenliğe girmesiyle bir haftadır kabuslarla yaşıyorum.
Şöyle bir durum var, sineklik takarsam hiç dışarı çıkamayacak özellikle yazın biraz serinlemek için çıkması taraftarıyım (Fransız balkon olan kısıma en azından). Cam ve balkonlarımız file için çok uygun değil, saçma bir cam pervaz, Fransız balkon, ve yerlerde mermer var (kanca takamıyorum), dün akşam cam korkulukların üst yüzüne (duvara bakacak şekilde) kuşlar için yapılan plastik kovuculardan takmak geldi aklıma, çünkü oraya zıplamaya çalışıyor hani engellesin diye ama iyice oyunda yapabilir onları. Webde aranırken birisinin dış yüzey tavana pencere kornişi takıp, araya fileyi gerip, balkon elceğinin üzerine de yine başka bir kornişi plastik kelepçe ile tutturduğunu gördüm, bu mantıklı duruyor ama yukarı kısma pencerenin boyutlarından dolayı bir şey takamıyorum (yaklaşık 4mt, ortası sürgülü bir cam arkadaşlar, silmeye bile silinmiyor kenarları), vantuzlu bir sistem olabilir. Dediğim gibi sineklik be dışarı çıkmasını engelleme son çare ama istemediğim bir çare, e önce de güvenlik geliyor.
Her türlü tavsiye ve Zihni Sinir projeye açığım, buyrunuz.

1 Beğeni

Biz kısırlaştırma ameliyatına kadar balkona peşinde çıkıyorduk. İki kez biz yanındayken camdan kuşlara atladı. 2. kattan düştü ama bir şey olmadı Allah’tan. Çok çok yaramaz bi kediydi. Ama ne zaman ameliyat oldu o zaman dışarı merakı da kesildi. Balkona bizsiz çıkmaz kolay kolay, çıkarsa da komando gibi yerde sürünür. Motor sesinden hemen içeri kaçar. Ama sizinki yaş itibariyle kısırlaştırma için küçük maalesef bi 3 ayı daha var.

2 Beğeni

Bahsettiğim hanım kız da bu. :joy:

15 Beğeni

Ah ya çok masum duruyor :slight_smile:
Vet’ten haber bekliyorum operasyon için tarih belirleyeceğiz ama yine de güvenlik ekipmanı yapmam lazım bir şey. Burası özellikle yazın çok sıcak oluyor çocuğu eve kapatmak istemiyorum, son çare sineklik ama işte biraz beyin fırtınasıyla belki başka bir şeyler çıkar dedim.

Tasmaya alıştırsanız küçük daha çünkü. Balkona tasmayla çıkarsanız ve tasma ipiyle. Ben bizimkine denemiştim ama dibine kadar tekir olduğu için izin vermedi.

Deniyorum ufaktan ama çok uzun vadeli bir çözüm olmaz gibi.
Şimdilik camlara sineklik, balkona bir şekilde file yapılacak gibi. :cherries:de veda edince biraz sakinler.

Biraz önce bahçede aç ve titrerken buldum. Et ve bulgur pilavından sonra keyifler yerinde tabi. :grinning: bir tanesi insanlardan korkuyor pek iyi davranmamışlar sanırım.

23 Beğeni

Gödüğüm en tatlı köpeklerden biri. Büyüdükçe fotoğraf güncellemesi yaparsanız çok hoş olur, çok güzel büyüyeceğine eminim. :slight_smile:

1 Beğeni

Biz de tatlılığına kandık ama mahvediyor bizi. Başka köpek sevemiyoruz, hemen kıskanıp havlıyor, hep ilgi bekliyor… :sweat_smile: Ara ara (temiz kalabildiği zamanlarda) fotoğraf eklerim :slight_smile:

1 Beğeni

Her gülün bir dikeni vardır. Bizim kuş da öyle çok kıskanç. :smiley:

1 Beğeni

Balıktan sonra ilk evcil hayvanım bu. İnsanda görmeye alışık olduğum özelliklerle karşılaşınca hala çok şaşırıyorum :smiley: Hem benim hem onun açısından alışma ve kabullenme sürecimiz devam ediyor, göreceğiz :smiley:

1 Beğeni

Siz kendinizi ona adadıkça o da kendini size adayacaktır, sonra bir bakmışsınız ailenizin vazgeçilmez bir üyesi olmuş. Güzel vakitler geçirirsiniz umarım birlikte. :relaxed:

1 Beğeni

Öyle umuyorum, bebekliği atlatalım da bir :slight_smile: Teşekkürler :relieved:

1 Beğeni

Yaşlandığı zaman özleyeceksiniz bu enerjik hallerini. Tadını çıkartın. :slight_smile: Bizimkisini artık parka zor götürüyoruz, bütün gün evde yatmak istiyor. Arada yattığı yeri veya odayı değiştiriyor. Tek hareketi bu şu an. :slight_smile:

2 Beğeni

Hımmmm :roll_eyes: Eve girmeye çalışan yılanı yakalamış.

15 Beğeni

Bu aralar arkadaşımın kedisi, aynı zamanda bizim kendimizin de kardeşi, Eyşan (evet ilginç bir isim tercihi) bende misafir. :slight_smile: Çok sevimli, genelde de sakin ama arada biraz yaramazlığı tutuyor sanki…

Kitabın her yerini kemirmiş fare gibi. :frowning:

28 Beğeni

Eyşan işte. :slight_smile:

4 Beğeni