Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Göz bebekleri adrenalin salgısından büyümüş, bıyıklar öne doğru kıvrılmış; oyun oynama modu tam kapasite. :smiley:

1 Beğeni

Teşekkür ederim. 20202020

1 Beğeni

Bu minik çorbanın ismi “Çakıl”. Onu bulduğumuzda ciddi bir üst solunum yolu enfeksiyonuna sahipti. Daha doğrusu o bizi bulduğunda. Yaklaşık bir aydır bütün tedavilerini yaptık. Neredeyse iyileşti diyebiliriz. Güvenilir birilerini bulabilirsek sahiplendireceğiz tamamen iyileştiğinde. Kucakta uyumayı, peçete parçalamayı çok seviyor. Makarna favori yemeği. Cinsiyeti konusunda kesin emin değiliz. Veteriner de emin değil. Eğer erkek çıkarsa “Bambam” diyeceğiz artık. İlk bulduğumuzda bir gözüne perde iniyordu. Ne yaptıysak olmadı. Bir gözünde lekelenme mevcut. Sanırım geçmeyecek. :frowning:

16 Beğeni

Ayı yavrusunu severken öldürürmüşe bir update ile, kedi sahibini oynarken öldürürmüş demek istiyorum. Tanrı bizi gösterdiği belirtilerin gazabından korusun :sweat_smile:

Çakıl’ın gözü iyileşti mi? Ev bulabildiniz mi bu ufak serseriye?

1 Beğeni

Maalesef, gözünde leke kalacakmış ama yine de bir damla söyledi 150 liraya onu aldık. Bakalım, bir umut deniyoruz. Henüz bir ev de bulamadık. Evdeki diğer iki kediye uyum sağlarsa annemlerin pek gönlü yok vermeye.

9 Beğeni

Oh keyfe bak. Geçmiş olsun, umarım faydası olur. :slight_smile:

Benim kedimin bir gözünde de sorun var, kahverengi bir sıvı birikiyor kenarlarda, sık sık silmek gerekiyor. Krem sürdük, damla damlattık işe yaramadı. Veteriner gözyaşı kanalı (eğer varsa, hepsinde olmuyormuş galiba) tıkalı olabilir ve ameliyat olması gerekebilir dedi.

Kedilerin gözleri iltihaplanmaya ve başka hastalıklara çok müsaitler sanırım.

1 Beğeni

Evet, o kanal problemi Çakıl’da da var ama ameliyat yaptırıp uyutmak istemedik. Belki annemler bırakmazsa başka yere kısırlaştırırken nasılsa bayılıyor. O zaman yaptırabiliriz. Kedilerin çok narkoz alması iyi değil biliyorsunuzdur.

Böyle de bir şey işte… :heart_eyes:

Bir ay kadar tedavi sebebiyle odada kapalı kaldığı için bulduğu her kuytuya girip uyuyor. Asla yalnız kalmak istemiyor. Odaya kapanacak diye aklı çıkıyor.

11 Beğeni

Her biri o kadar tatlı ki, görünce evi hayvanat bahçesine çeviresim geliyor :white_flower:

Aranızda papağanı olan var mı peki? Eğer besliyorsanız önerir misiniz? Uzun yıllardır bir papağan istiyorum (önceliğim sahiplenmek tabi), bakımı veya veteriner sorunu olan bir kuş türü müdür? Kakadu istiyordum ancak çok psikopat olabiliyor, farklı bir cinsine de bakabilirim. Aranızda besleyenler varsa önerilerini duymak isterim :krs:

7 Beğeni

Kakadu bizdekine göre çok çok büyük kalıyor tabii ama ben onun kuzeni olan Sultan Papağanı besliyorum. Birkaç kazamız hariç veterine ihtiyacı hiç olmadı. Tabii büyük türlerde illa ki ihtiyaçlar ve bakımlar çok daha farklı olacaktır, onların gagasını bile arada sırada özel yağlarla ovmak gerekebiliyor diye biliyorum. Bir de arada sırada tırnaklarını kestirmek gerekiyor.

Yalnız papağanlar aşırı ilgi ister ve çok gürültülü, yaramaz olabiliyorlar. Bence öyle büyük türde bir papağan sahipleniyorsanız önce eviniz müsait mi, onu değerlendirmeniz gerekir. Çünkü uçan hayvanlar sonuçta, sürekli kafeste tutmamak lazım. Bir de Kakadularda oluyor mu bilmiyorum ama Macaw’lara serbest uçuş, tuvalet eğitimi gibi eğitimler verilebiliyor. Tabii çok ilgilenmek ve üzerine düşmek lazım, bebekten farksızlar ilgi konusunda.

Üç tane Macaw besleyen bir hesap takip ediyorum uzun zamandır, Instagram linkini bırakıyorum. İlla ki araştırmışsınızdır ama onlarla yaşam nasıl, bu profilden de görmenizi isterim. :slight_smile:

Bu kişi hem serbest uçuş hem de tuvalet eğitimi vermiş. Bence büyük kuşlarda evin içinde serbest olmaları da gerektiğinden dolayı tuvalet eğitimi şart. Çünkü ben Sultan Papağanında bile evin çeşitli yerlerinden sürekli -afedersiniz- kuş boku temizliyorum. :joy: Tür büyüyünce dışkı boyu da değişir. Tüy dökme dönemlerinde (mevsim geçişleri yani yılda birkaç kez) evin her yeri tüy ve kepek olabiliyor. Ayrıca kızışma dönemlerinde de aşırı sesli olabiliyorlar, o açıdan anlayışlı komşular ya da müsait bir ev lazım. :slight_smile: Genel kuş bakımları bu şekilde ama dediğim gibi, büyük türlerde bu tip faktörleri de ona göre değerlendirmek gerekir. Ama inanın bir papağan sahiplendiğinizde, ona sevginizi verdiğinize asla pişman olmazsınız çünkü kat kat fazlasını alıyorsunuz. Köpekler gibi, sahiplerine çok bağlı oluyorlar tek fark uçmaları ve daha zeki olmaları. :slight_smile:

Bahsettiğim hesap:
https://instagram.com/captainmonty_and_friends?utm_medium=copy_link

6 Beğeni

Harika bir açıklama olmuş, çok teşekkür ediyorum öncelikle. Kakaduların sesi çok daha fazla oluyor ve biraz daha sinirliler diye çekiniyorum. Bu nedenle Macaw türü düşünüyorum ben de. Zeki olmaları ve kedi/köpek gibi arkadaşlık kurabileceğim bir tür olmasını istiyorum dediğim gibi, yani o sevgiyi hem verebilecek hem de alabilecek bir tür olmalı. Dediğiniz hesabı da takip edeceğim, özellikle tuvalet eğitimi verilebiliyor olması harika bir şey :partying_face:

2 Beğeni

Bu çete evcil sayılmaz ama paylaşayım. Bizim caddede dolaşırlar, arada bir bahçemize girerler.

20 Beğeni

Benim Minik’im

Çocuklar onu sokakta bulmuştu. Annesi beslemeyi bırakmıştı. Ondan sonra annesi ben oldum. Avucum kadardı. 200 gramdan 1 kiloya ulaştık şimdilik. Yakında tosun olmayı planlıyoruz :slight_smile:

33 Beğeni

Benim hesap emin patilerde. Kim sorarsa oyun oynuyorum. :joy: Pars Sensei diye hesap açacağız. :sweat_smile:

Not: Evet, hunili sisteme geçtik yine çünkü koştururken kuyruğunu çarpıp yaraladı. Yine yeniden uykusuz her gece ve sabahlar…

Bu da benim bahçe kedim Bızdık. Her gün düzenli mama ister, veririm. Dün yemekten sonra sızınca ellemedim. Birkaç saat uyudu.

Not2: Çakıl ağır gribini atlattı fakat gözü iyileşmiyor kesinlikle. Annem vermekten vazgeçti. Kıyamadığından kendisi bakacakmış. Kısırlık ameliyatındayken olursa göz damarı açma işlemi de yapılacak fakat öteki gözü maalesef damlayla bir parça görüyor. Bu arada fark ettim ki Çakıl geceleri pek göremiyor. Koyduğun yerde sabahlıyor. Bu vesileyle geceleri mini lamba moduna geçildi.

18 Beğeni

Peki, kendisinin hiç klavyenin üstünden geçerken yanlışlıkla banladığı birileri var mıdır? Bu şerefe nail olmak isterim.

1 Beğeni

Henüz belgesel izleme ve oyun seyretme aşamasındayız. :sweat_smile: Normalde klavyeye asla basmaz ama bu sıralar şu kafalık yüzünden huysuz arada bir üstünden geçiyor.

“Pars Oğlan rahat değilse kimse rahat değildir!”

Mottomuz bu.

3 günlük ban 30 tl tarifemiz mevcut. 2 al 3 öde kampanyamız da devam ediyor. :buyucu:

3 Beğeni

Omzum civarında dolaşmayı çok seviyor.

28 Beğeni

Sen abdülhamiti savundun.
Savunmadım…

40 Beğeni

Yorumların %99’nu ben atarım ama %1’i kedim atabilir belli olmaz.

2 Beğeni

Bizim bir İran kedimiz vardı, 8 sene önce halama verdik, hâlâ onla yaşıyor. Ben bu kediyi bildim bileli aşırı çekingendir ve yabancı insan gördü mü hemen bir yerlere saklanır. Yabancıdan kastım, ziyaretlerim sırasında benden de kaçar. Acaba insan sevmiyor demek daha mı doğru…

Mesela 8 senedir beraber yaşadığı halamın bile asla gelip kucağına oturmaz, kendini sevdirmeye çalışmaz. Eline alırsan da suratını asar, 1-2 dakika tahammül eder, sonra çırpınmaya başlar ve gider yine kendi odasına saklanır.

Senin İran kedileri de öyleler mi? Var mı hepsinde böyle ortak bir davranış şekli? :slight_smile:

Açıkçası bu davranış şekli belki biraz ırsi olabilir, ama muhtelemen daha çok hayvanın nasıl bir ev ortamında, ne kadar ilgi gördüğüyle ve oyun/av/yemek içgüdülerini ne kadar tatmin edebildiğiyle alakalı. Bu arkadaş maalesef halamda bu tatminleri tam olarak, günlük dozlarda yaşamadı. Belki de bu yüzden böyle bir kedi oldu çıktı.

4 Beğeni