Benim rüyalarda atlamalı olduğu zaman karşıma hep bir merdiven çıkıyor ve katları eksik oluyor ne hikmetse. Bazen atlayamayıp kalıyorum. Rüyanın sonu geliyor böylece.
Hatırlayamadım.
Merdiven eksikliği bende de vardı ama betonun içinden geçen demirler sayesinde onları tutarak hallettim o sorunu. Binanın inşaat olmasının faydaları
Sana kıyak geçmişler
Kıyak geçtiler de ne oldu? Ne kadar gidersem gideyim wc hep aynı mesafede. Bilgisayar oyunlarında uzakta manzara olur, gidersin gidersin mesafe hep aynı kalır ya onu yaşadım resmen
Bilinçaltı rüyası ise, ulaşmak istediğin bir şeye ne kadar çaba sarf etsen bile ulaşamayacağını düşünüyor olabilirsin. Kafana takmıyor gibi görünüyor olabilirsin ama bilinçaltı bir ipucu olabilir. Rüyalar devam edecek mi bir bak bakalım.
Ara ara sıkıntı stres basıyor ama nedeni o mu bilmiyorum Belki rüya dizi gibiyse 2.bölümü bile görebilirim ara ara devam görüyorum, kabus ya da rüya. En kötüsü rüya içinde rüya. Kabus gördüm uyandım meğer uyanmamışım başka bir kabusa yatay geçiş yapmışım
Bir keresinde bana da olmuştu, 3-4 kere peş peşe uyanmıştım ve kendimi çok yorgun ve biraz da korkmuş hissetmiştim. Belki bir kere daha olmuştur ama o zaman ki kadar kötü değildi. 30 yıllık komadan uyanmış gibi hissetmiştim. Kendine iyi bak @erce ye verdiğim tavsiyeyi sana da vereyim, kafeini azaltmayı ya da bırakmayı dene. Farkında olmadan çaydı, kahveydi, kola idi fazla kaçırabiliyoruz.
Gün içinde büyük fincan Türk Kahvesi içerim Sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım şey kahve içmek
Doğru diyorsun o tarz içecekler de sebep olabiliyor. Teşekkürler
Rica ederim. Önce bir fincan azalt veya biraz eksik porsiyon içmeyi dene. Bir hafta gibi bir süre gözlemlersen sebebinin o olup olmadığını kestirebilirsin. “Zihni neler yorar?” Onu da bir araştır derim.
Kabusların devamı gelirse bu yöntemi deneyeyim. Tekrar teşekkürler
Perşembe sabahı rüyamda Stephen King’i gördüm. Evimizin kapısından içeri daldı. Anormal derecede uzun boyluydu ve üzerinde siyah bir uzun kollu ile kot pantalon vardı.
Doğruca evin çöp kovasına gitti ve çöp attı. Ardından onun hakkında isminden ve bazı eserlerinin isminden başka pek bir şeyi bilmeyen ev üyelerine sarıldı. Beni görmedi bile!
Belki de hiçbir kitabını okumadığım için kırılmıştır. En yakın zamanda okuyacağım.
Rüyanın devamı çok garipti. Rüyada sadece rüyada tanıdığım kişiler ve Stephen King, fotoğraflarımız ile Avrupa haritasının üzerinde yerleşiyorduk. Hepimiz İspanya’da, Zaragoza civarında toplanmıştık.
Devamını hatırlamıyorum. Öyle garip bir rüyaydı.
Neo’nun simülasyon deneyimini deneyimleyen olmuş muydu? İnanılmazdı. Bugüne kadar görmüş olduğuma mutlu olduğum bir rüyaydı.
Konuyu hortlatalım. Kimsenin umurunda olmadığı ama bana çok ilginç rüyamı yazmak istedim.
Rüyamda kendimi Modi olarak gördüm. Thor’un oğlu Modi. Niye böyle bir rüya gördüm bilmiyorum, insan rüyasında Thor olmak ister, ne bileyim kaslı olmak ister ama ben rüyamda iskandinav dünyasının en güçlü tanrısının cılız oğlu Modi olarak gördüm. Babam geliyor teselli ediyor beni. Derken ben gidip Mjolnir’i kaldırmaya uğraşıyorum. Gerçekten başarıyorum halter gibi kaldırıyorum iki elimle havada sonra çekici kafama düşürüp ölüyorum.
Bilinçdışımda ne gibi sorunlar var da acaba böyle bir şey oldu.
Bende kendim hortlatacağım sanarak gelmiştim.
Benimki daha çok kabus. Yani %99’luk kısmı rüya gibi ama son kısmı kâbus.
Bunu ikinci görüşüm ama ikisinde de olayların arka plan kurgusu farklı olabilir çünkü ilk seferin olayını tam hatırlamıyorum. Bu seferki görüşümün konusu bir bilgisayar oyununun gösterebileceği sonlar üzerineydi. Iyisiyle kötüsüyle birbirinden farkli sonlar yaşıyoruz ve ekranda görmüyoruz biz yaşıyoruz direkt. Rüya iki seferde de kötü sonlar dahil olmak üzere en sona kadar iyi gidiyor sıkıntı yok.
Ama en son olayda beyaz bir test alanı gibi bir yerdeyim. Bütün kurgularda yanımda aynı kişi var, akame ga kill de ki Akame’ye benziyor tipi, ki karakteri hayatımda bir kere düşünmedim ne alakaysa. Böyle kırmızı gözlü bir ablamız.
Neyse dediğim gibi hepsinde de bunun bir son olduğunu bilerek görüyoruz. En son ve önemli olan kısım şu şekilde. Kafamı sağa çeviriyorum ve her yeri kan içinde görüyorum. Yani yüzüme doğru gelen tonla kan. Sonra kendi eksenimde döne döne ilerlemeye başlıyorum. Yani kafam kopmuş ve havada dönüyor süratle. “He, demek bu sonda ölüyoruz.” Diye düşünüyorum gayet normal bir şekilde ve sırada ki sona geçmeyi bekliyorum. Bunu düşündüğüm salise gözüm kırmızı gözle kaplı bir yere bakıyor. Yani gördüğüm tek şey çok korkunç iki göz. O esnada bilincim yarı yarıya açık oluyor yani uyanmış oluyorum. Içimden tam rüya diye düşünürken rüya birden kendisini tamamlıyor ve çok cızırtılı ve yüksek sesli bir erkek çığlığı duyuluyor. Ama o da salise sürüyor. Tek duyduğum şey “A.” Sesi ama çok korkutucu bir ton ve yükseklikte. O sesi de sanki uyandıktan sonra rüya kendisini tamamlamak istermiş gibi duyurduğu için ekstra korkutuyor.
Belki bunu buraya yazdım diye tekrar görme olasılığımı yüksektim ama çok iğrenç bir rüya idi o yüzden taze iken yazmak istedim. Şimdi o “A.” Sesi hadi uyu bakalım tekrar dercesine kulağımda çınlıyor.
Bilinçaltında farklı şeyler kalmış olabilir. Tam bir kabusa benziyor. Aklındaki "a"yı değiştirmen için şu işe yarayabilir belki.
Ben rüyamı anlatmayacağim ama ilginç bir deneyimimi sizlere de söylemek istiyorum. Eminim benim gibi olanlar da vardır burada.
Ben rüyalarımda genellikle yerde bozuk para bulup topladığımda o anın rüya olduğunu anliyorum mesela. Sizde de böyle ilginç ve süregelen bir durum var mı?
Bir şey fark ettim kendimle ilgili. Paylaşmam da sakınca yok, belki sizde de var. Durgun dönemlerde (şöyle aksiyonlu bir film izlemediğim, kitap okumadığım, çıkıp gezip dolaşmadığım, iş döngüsünde yaşadığım) belli bir zaman sonra hep çok hareketli rüyalar görüyorum.
Elbette farkında olmadan bin tane rüya görüyorumdur ama rüya olduğunun farkında olarak çok fazla rüya görüyorum. Öyle olmayanlar zaten direkt gördüğümü bile bilmediğim rüyalar olduğu için gördüğüm her rüyanın farkındayım desem doğru olur.
Ben genelde çok katmanlı rüyalar görüyorum ve rüya içindeki rüyadan uyandığımda kendimi hep bana ait olmayan (ama rüyaya göre benim) bir odada buluyorum. Sonra da o odadan kurtulup gerçekten uyanmaya çalışma serüvenim başlıyor. Anlaşıldı mı bilmiyorum ama o bana ait olmayan odada uyandığımda rüyada olduğumu anlıyorum ben de, kendimi hep orada buluyorum nedense.
Sizin de sürekli bozuk para görmeniz çok enteresanmış. Bilinçaltımızda neler yatıyor da bunları görüyoruz kim bilir.